fbpx

DiscoverEU: 60.000 νέοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη με τρένο – Ανοιχτές οι αιτήσεις!


cover

Τα ταξίδια λένε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις τον κόσμο! Κανένα βιβλίο, ντοκιμαντέρ ή ταινία δε θα σου δώσει την ακριβή γεύση των διαφόρων τόπων του πλανήτη, όπως θα το κάνει η επίσκεψή σου σε αυτούς. Είναι ο ιδανικός τρόπος να έρθεις σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να τους κατανοήσεις βαθύτερα. Και μπορεί να μην έχουμε ταξιδέψει όσο θα θέλαμε, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτήν την άποψη.

Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, DiscoverEU, λοιπόν, δίνει την ευκαιρία σε 60.000 νέους να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους: ένα ευρωπαϊκό tour με το πιο ρομαντικό και vintage μέσο, το τρένο!

Πιο αναλυτικά, το DiscoverEU δίνει τη δυνατότητα σε άτομα 18 χρονών να ανακαλύψουν την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για να διευκολύνεται η συμμετοχή και όσων ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές), οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν πανέμορφες εικόνες από νέα μέρη και θα γνωρίσουν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο την ιστορία τους.

Φέτος, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι νέοι που ήταν επιλέξιμοι στο πλαίσιο των δύο γύρων του 2020, οι οποίοι ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας COVID-19, με τις προϋποθέσεις να διαμορφώνονται ως εξής:

  • πρέπει να έχεις γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης) και της 31ης Δεκεμβρίου 2003 (συμπεριλαμβανομένης)
  • πρέπει να είσαι υπήκοος ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης για χορήγηση του πάσου
  • πρέπει να έχεις αναγράψει τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας), ενώ σε περίπτωση που έχεις κάποια αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, το DiscoverEU θα σου εξασφαλίσει βοήθεια και στήριξη που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να λάβεις μέρος.

Μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία αυτή και με φίλους σου!

Όπως σημειώνεται, μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή σε ομάδα με έως και 4 φίλους σου, με την προϋπόθεση ότι και αυτοί πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σ’ αυτή την περίπτωση οι φίλοι σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στις συχνές ερωτήσεις (B.5 – Β11).

Μάλιστα, μπορείς να διοργανώσεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες του DiscoverEU, συνδυάζοντας τα σχέδια του ταξιδιού σου με τα δικά τους! Η κατάλληλη πλατφόρμα γι’ αυτό είναι η ομάδα του DiscoverEU στο Facebook.

Ο νέος γύρος άνοιξε την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Για να κάνεις την αίτησή σου, μπες ΕΔΩ

Αν είσαι ανάμεσα στους τυχερούς, θα αποκτήσεις ένα ταξιδιωτικό πάσο και θα ζήσεις την περιπέτεια για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ 1ης Μαρτίου 2022 και 28ης Φεβρουαρίου 2023!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET