ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Οι άνθρωποι έχουμε ένα μόνο πρόσωπο. Ή μήπως όχι;

Ο καθένας από εμάς, με την πάροδο του χρόνου και μέσω διαφόρων περιστατικών αλλά κι εξαιτίας ποικίλων καταστάσεων, σχηματίζει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Σε κάποιους αυτό φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο κι ίσως πάρει κι αρκετό χρόνο. Κάποιοι άλλοι όμως όχι απλά καταφέρνουν να σχηματίσουν μία προσωπικότητα, αλλά δύο! Δεν είναι εκπληκτικό; Είναι άξιο θαυμασμού το […]

Default avatar

Guest Author

19 Απριλίου, 2017

Ο καθένας από εμάς, με την πάροδο του χρόνου και μέσω διαφόρων περιστατικών αλλά κι εξαιτίας ποικίλων καταστάσεων, σχηματίζει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Σε κάποιους αυτό φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο κι ίσως πάρει κι αρκετό χρόνο. Κάποιοι άλλοι όμως όχι απλά καταφέρνουν να σχηματίσουν μία προσωπικότητα, αλλά δύο!

Δεν είναι εκπληκτικό;

Είναι άξιο θαυμασμού το πώς κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να διατηρούν και να εξελίσσουν δύο ξεχωριστές προσωπικότητες. Τη μία να φαίνονται καλοί και την άλλη όχι, τη μία να σε συμπαθούν και την άλλη όχι, τη μία να κλαίνε και την άλλη να γελάνε. Αυτοί λοιπόν, έχουν κι όνομα. Είναι οι λεγόμενοι, πολυσυζητημένοι και πασίγνωστοι σε όλους μας διπρόσωποι.

Οι Διπρόσωποι λοιπόν, έχουν ένα αγαπημένο παιχνίδι. Το κρυφτό. Όποτε γνωρίζουν κάποιον, όποτε έχουν να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση, σου πασάρουν την προσωπικότητα που τους βολεύει και κρύβουν την άλλη τόσο μα τόσο καλά που εσύ όσο και να προσπαθήσεις δεν μπορείς να τη βρεις. Πρέπει να ψάξεις παντού, σε όλες τις πιθανές κρυψώνες για να τη βρεις κι αυτό θα σου πάρει χρόνο. Κάποια στιγμή ίσως την ανακαλύψεις, αλλά μέχρι τότε θα το έχεις χάσει το παιχνίδι και δε θα έχεις καταλάβει από πού σου ‘ρθε.

«Μα φαινόταν τόσο γλυκιά.»

«Έδειχνε να με συμπαθεί.»

«Περάσαμε τόσα μαζί.»

Και πολλά άλλα παρόμοια θα σκεφτείς, αφού σου φαίνεται αδιανόητο το να έχει κάποιος δύο προσωπικότητες.

Το πώς ένας άνθρωπος αδιαφορεί για το αν θα πληγώσει κάποιον ή θα τον κάνει να χαρεί πλασάροντας κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Το πώς μπροστά σου συμπεριφέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πίσω από την πλάτη σου μιλάει για εσένα με τα χειρότερα λόγια.

Το πώς κάποιος δε σέβεται τα συναισθήματά σου, δε σέβεται εσένα τον ίδιο και χωρίς καμία τύψη, σε κοροϊδεύει.

Δε θα καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Απλά σκέψου. Σκέψου πόσο ανασφαλής είναι ένας τέτοιος άνθρωπος που αδυνατεί να εκφράσει τα πραγματικά του αισθήματα και κρύβεται πίσω από τον ίδιο του τον εαυτό.

Όλοι την έχουμε πατήσει με τέτοιους ανθρώπους. Και κατά πάσα πιθανότητα θα την ξαναπατήσουμε. Όταν συμβεί αυτό όμως, δε χρειάζεται να απελπιστείς. Αυτά τα άτομα δεν αξίζουν την στεναχώρια σου. Απλά αδιαφόρησε και πάνε παρακάτω.

Αναζήτησε άτομα με μία, ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα. Με τα θετικά και τα αρνητικά της.

 

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET