ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το Δικαστήριο της ΕΕ προσφέρει αμειβόμενες θέσεις πρακτικής, δε λέμε όχι σε τέτοιες ευκαιρίες!

Εδώ σ' έχουμε!

Neopolis Team

7 Σεπτεμβρίου, 2020

Kαλά νέα φέρνουμε, κυρίως για όσους ψάχνεστε με πρακτική άσκηση.

Στο συγκεκριμένο θέμα γενικότερα είχε πατηθεί ένα φρένο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο βλέπουμε σιγά σιγά να ανοίγουν οι πόρτες και μάλιστα με πολύ καλές ευκαιρίες. Πιο ειδικά, το Δικαστήριο της ΕΕ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, προσφέρει αμειβόμενες θέσεις πρακτικής στα γραφεία των μελών του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις υπηρεσίες του Δικαστηρίου, οι οποίες βέβαια αφορούν περιορισμένο αριθμό.

Η διάρκεια της άσκησης είναι πέντε μήνες και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αφορά κυρίως τις Διευθύνσεις Νομικής Μετάφρασης, τη Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης, τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, τη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου και Επισκέψεων, τον Νομικό Σύμβουλο επί διοικητικών υποθέσεων, τη Γραμματεία του Γενικού Δικαστηρίου και τη Διεύθυνση Διερμηνείας. 

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δυνατότητα πρακτικής άσκησης παρέχεται σε δύο περιόδους:

από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Ιουλίου (κατάθεση υποψηφιοτήτων από 1ης Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους)

από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου για πρακτική άσκηση στα δικαστικά γραφεία και από την 1η Οκτωβρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου για την πρακτική άσκηση στις υπηρεσίες (κατάθεση υποψηφιοτήτων από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι 15 Απριλίου κάθε έτους).

Οι υποψήφιοι, κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου στις νομικές ή πολιτικές επιστήμες (με ειδίκευση στο δίκαιο) ή, για την πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Διερμηνείας, τίτλου διερμηνείας συνεδρίων, πρέπει να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής EU CV Online εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.

Η σχετική αμοιβή είναι 1.177,00 € καθαρά μηνιαίως.

Στους ασκούμενους των οποίων ο τόπος διαμονής βρίσκεται σε γεωγραφική απόσταση 200 χιλιομέτρων ή περισσότερο από την έδρα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλεται συνεισφορά στα έξοδα ταξιδίου ύψους 150,00 €.

Για υπηρεσιακούς λόγους, είναι επιθυμητή η καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας.

Η πρακτική άσκηση στη διερμηνεία, διάρκειας έξι έως δώδεκα εβδομάδων, απευθύνεται πρωτίστως σε νέους πτυχιούχους διερμηνείς συνεδριάσεων, των οποίων οι γλωσσικές γνώσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη Διεύθυνση Διερμηνείας. Σκοπός είναι να δοθεί στους νέους διερμηνείς η δυνατότητα να τελειοποιήσουν, παρακολουθούμενοι από έμπειρους διερμηνείς, τις ικανότητές τους στη διερμηνεία και, ειδικότερα, στη νομική διερμηνεία, η δε πρακτική άσκηση περιλαμβάνει μελέτη δικογραφιών, ορολογική έρευνα και εξάσκηση σε καμπίνα διερμηνείας. Απαιτείται ικανότητα κατανοήσεως γαλλικών κειμένων. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μία φορά το χρόνο, περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, για ολόκληρο το δικαστικό έτος (υποβολή αιτήσεων από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου κάθε έτους). Σημειωτέον ότι δεν διεξάγονται δημόσιες συνεδριάσεις κατά τις δικαστικές διακοπές.

Εάν λοιπόν σε αφορούν τα παραπάνω νέα, καλό θα ήταν να βιαστείς, γιατί τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET