ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Το Δικαστήριο της ΕΕ ανακοίνωσε πρακτική άσκηση με μισθό 1177€, δε θα λέγαμε όχι!

Θα γίνουμε ο Mike Ross του Λουξεμβούργου.

Neopolis Team

6 Μαρτίου, 2020

Έφτασε η στιγμή που το Δικαστήριο της Ευρώπης, όπως καθιερωμένα συμβαίνει κάθε χρόνο, ανακοινώνει τις ανοιχτές θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στα γραφεία των μελών του, καθώς και του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε, η οποία διαρκεί πέντε μήνες.

Όπως διαβάζουμε και στην σχετική ανακοίνωση, η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται κυρίως στις Διευθύνσης Νομικής Μετάφρασης, στη Διεύθυνση Έρευνας και Τεκμηρίωσης, στη Διεύθυνση Επικοινωνίας, στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου και Επισκέψεων, στον Νομικό Σύμβουλο επί διοικητικών υποθέσεων, στη Γραμματεία του Γενικού Δικαστηρίου και στη Διεύθυνση Διερμηνείας.

Πρόκειται μάλιστα για δύο περιόδους κάθε φορά. Η πρώτη ξεκινά την 1η Μαρτίου και διαρκεί έως τις 31 Ιουλίου και η οποία στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει μιας και η προθεσμία των αιτήσεων από τους υποψηφίους ήταν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Για τη δεύτερη όμως υπάρχει το ενδιαφέρον, μιας και η πρακτική άσκηση στα δικαστικά γραφεία ξεκινά από τις 16 Σεπτεμβρίου και κρατάει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ για τις υπηρεσίες από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 15 Απριλίου 2020. Κοίτα, όμως, μη το αφήσεις πάλι τελευταία στιγμή. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής EU CV Online.

Εκτός απ’το βασικό κριτήριο, δηλαδή οι υποψήφιοι να είναι πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχουν επίσης:

  • Πανεπιστημιακό τίτλο στις Νομικές η Πολιτικές Επιστήμες (με ειδίκευση στο δίκαιο) ή για πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Διερμηνείας, δίπλωμα διερμηνείας συνεδρίων, εάν απαιτείται συμπληρωμένο με μεταπτυχιακό δίπλωμα ή ισοδύναμη επαγγελματική πείρα.
  • Άριστη γνώστη μιας από τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. και καλή γνώση μιας δεύτερης, ιδανικά τα Γαλλικά.

Η μηνιαία αμοιβή για την πρακτική άσκηση ανέρχεται στα 1.177,00 € καθαρά, ενώ ο τόπος διαμονής βρίσκεται 200χλμ. ή περισσότερο από την έδρα του Δικαστηρίου της Ε.Ε, δηλαδή το Λουξεμβούργο. Καταβάλλεται επίσης συνεισφορά στα έξοδα ταξιδιού, ύψους 150,00 €. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε.

Για πες μας, ψήθηκες;

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET