ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 δικαιολογίες που θα ακούσεις από το ταίρι σου όταν δε θέλει σοβαρή σχέση μαζί σου!

δΕν ΦτΑιΣ εΣύ, εΓώ ΦτΑίΩ

Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να κάνεις σχέση στις μέρες μας και πόση προσπάθεια χρειάζεται για να το καταφέρεις. Αλλά πόση κατανόηση να δείξω ο άνθρωπος; Ώρες-ώρες εξοργίζομαι. Δε γίνεται να βγαίνεις με κάποι@ και ξαφνικά μετά από ένα 2μηνο-3μηνο να θυμάται ότι δε θέλει κάτι σοβαρό. Να είστε ξεκάθαροι εξ αρχής, δεν κοστίζει κάτι! Αντιθέτως, γλιτώνει από πολλά.

Επαναλάβετε μαζί μου λοιπόν: «Ξέρεις κάτι; Δεν το πάω για σχέση, ή αν πάει, άστο να βγει μόνο του και βλέπουμε. Ας μην πιέσουμε καταστάσεις». Απλό δεν ήταν; 🙂

Μέχρι να αποστηθίσουν όμως το ποιηματάκι όσοι είναι να το αποστηθίσουν, τα δικά μας τα αυτάκια έχουν ματώσει πολλές φορές με τις παρακάτω φράσεις-δικαιολογίες που έχουν ακούσει. Αν έχεις βρεθεί ή τύχει να βρεθείς αντιμέτωπ@ μαζί τους στο μέλλον, να ξέρεις ότι κατά 99% σε φλομώνει στο ψέμα και δε θέλει τίποτα σοβαρό από σένα:

1 «Δε νιώθω έτοιμ@»

Κλάσικ ατάκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα πει ότι δεν είναι έτοιμ@ για σχέση ή ότι έχει παλιά τραύματα από χωρισμούς, που μέχρι ενός σημείου το ακούμε. Αν το λιβανίζουμε για πολύ όμως, τότε σημαίνει πως όντως δεν ψήνει κάτι πιο σοβαρό κι απλά περνάει το χρόνο του/της.

2 «Δε σου υπόσχομαι και κάτι»

Μετάφραση: Σε γουστάρει, αλλά δε θέλει και να δεσμευτεί. Έτσι εξασφαλίζει ότι θα περνάει χρόνο μαζί σου, αφαιρώντας σου όμως το δικαίωμα να έχεις απαιτήσεις και προσδοκίες. Κι αν κάνεις το λάθος να έχεις, θα πει ότι Δε ΔιΝεΙ υπΟσΧΕσΕις πΟυ δΕν μΠΟρΕι νΑ ΚραΤηΣΕι. 🤡

pinterest

3 «Χρειάζομαι χώρο»

Φυσικά και θα δώσεις στο ταίρι σου το χώρο που χρειάζεται αν το ζητήσει. Όχι όμως κάθε φορά που πας την κουβέντα στο σοβαρό να σου πετάει «Ε να, θέλω χώρο, πνίγομαι». Τράβα πνίξου μόν@ σου και πάμε εμείς να βρούμε κάτι καλύτερο.

4 «Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τ@ πρώην μου»

ΤΟ eye roll! 🙄 Ό,τι χειρότερο μπορείς να ακούσεις είναι αυτή η φράση. Αν θέλει να κάθεται και να μουτσοκλαίει για τ@ πρώην, τότε με γεια τ@ με χαρά τ@. Αξίζεις καλύτερα, οπότε πήγαινε βρες κάποι@ που θα είναι σίγουρ@ ότι σε θέλει και δε σε χρησιμοποιεί σαν αντιπερισπασμό για να ξεχάσει τα παλιά. Bye baby!

tenor

5 «Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω»

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ατάκα που χρησιμοποιεί κάποιος για να αποφύγει καταστάσεις. Μπορεί να έχει σχολή, δουλειά και γενικά άπειρες υποχρεώσεις, αλλά αν σε ήθελε πραγματικά, θα το πάλευε και θα τα κατάφερνε. Μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα.

6 «Δεν έχω χρόνο για σχέσεις»

Χρόνο έχει, μυαλό τ@ λείπει. Η υπομονή σου αξίζει μόνο αν είστε ακόμα στην αρχή. Αν είστε καιρό μαζί, τότε πρόκειται για δικαιολογίες και πράσσειν άλογα. Μη γίνεις από τους ανθρώπους που περιμένουν πότε θα έρθει η επιφοίτηση στον άλλον για να μπουν σε σοβαρή σχέση. Χάνεις ξεκάθαρα το χρόνο σου.

7 «Προτιμώ να έχουμε κάτι ελεύθερο»

Δεν ξέρω κατά πόσο το θεωρώ δικαιολογία αυτό, αλλά ΜΙΣΩ να το ακούω και είμαι σίγουρη και εσύ. Σε περίπτωση που δεν είναι αυτό που ζητάς, τότε απλά φύγε. Δεν υπάρχει άλλη συμβουλή εδώ. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάτσεις, θα πληγωθείς.

tenor

8 «Φοβάμαι τη δέσμευση»

Ο νορμάλ κόσμος φοβάται τα φίδια και τις κατσαρίδες. Ο βαρεμένος απ’ την άλλη, φοβάται να κάνει σχέση και ας γελάσω σε αυτό το σημείο, αφού βγάζει απλά αδιαφορία απέναντί σου και όχι φόβο. Εκτός κι αν εννοούμε το φόβο τού ότι δε θα μπορεί να βγαίνει και με άλλους/ες χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

9 «Τελικά δε μου βγαίνει»

Οκ, μπορεί να συμβεί. Πλέον όμως, πιο γρήγορα θα ακούσεις αυτή τη φράση επειδή απλά δεν έχει τα κότσια να σου πει ευθέως πως δεν ενδιαφέρεται, παρά από κάποι@ που το εννοεί όντως. Φελάκια!

10 «Δεν τα έχω βρει με τον εαυτό μου»

Γι’ αυτό φωνάζουμε ότι πρώτα δουλεύουμε με τον εαυτό μας και μετά βρίσκουμε ταίρι! Εδώ είναι δύο τα τινά: ή που το πήγατε όντως γρήγορα και βιαστήκατε, ή απλά σου πουλάει παραμύθια σαν αυτά που σου διάβαζε η μαμά το βράδυ για να κοιμηθείς όταν ήσουν μωρό. Μήπως να το ξανασκεφτόσουν;

pinterest

Σου αξίζει κάποι@ που θα έκανε τα πάντα για να είναι μαζί σου και όχι να βρίσκει δικαιολογίες με την πρώτη ευκαιρία. Μη σπαταλάς τον χρόνο σου σε ανθρώπους που δε θα το έκαναν το ίδιο και για εσένα.

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET