ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Πρώτο δια ζώσης μάθημα και στα τμήματα Παιδαγωγικού & Πολιτικών Μηχανικών!

Όλο και περισσότερα τμήματα υιοθετούν την ιδέα!

Neopolis Team

20 Μαρτίου, 2021

Λίγες μέρες μετά το δια ζώσης μάθημα που πραγματοποίησε η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, έρχονται μερικές ακόμα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να θυμίσουν κάτι απ’ τα παλιά.

Οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ λοιπόν, βρέθηκαν ύστερα από ένα χρόνο στους χώρους του πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν ξανά ζωντανά τη διάλεξή τους και να κάνουν ένα διάλειμμα από το διαδικτυακό μάθημα.

Με σύνθημα «Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά», οι Σύλλογοι των δύο τμημάτων διοργάνωσαν τις δια ζώσης αυτές διαλέξεις, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση και θετικότητα από τους φοιτητές.

Αναφορικά με το Παιδαγωγικό, το μάθημα διεξήχθη από τον καθηγητή Χρήστο Τουρτούρα και είχε θέμα «τις αλλαγές στην εκπαίδευση και στην κοινωνία τον καιρό της καραντίνας». Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα για να μπορέσουν να συμμετάσχουν και όσοι φοιτητές λόγω υγειονομικών περιορισμών δεν τα κατάφεραν σήμερα!»

Σχετικά με τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, το μάθημα που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χρήστο Μακρή, είχε θέμα την Πολιτική Προστασία και τον ρόλο του πολιτικού μηχανικού, με ειδικές αναφορές να γίνονται στα αντιπλημμυρικά έργα και την αντισεισμική προστασία. Μάλιστα, ο Σ.Φ αποφάσισε να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας.  

Τέλος, να πούμε ότι ανάλογες ενέργειες γίνονται και σε Ιδρύματα της Αθήνας, με τη Φιλοσοφική ΕΚΠΑ συγκεκριμένα, να διενεργεί επίσης πριν λίγες ημέρες δια ζώσης διάλεξη. Ήταν το πρώτο που ολοκληρώθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο στην περίοδο της καραντίνας, με τον κ. Γούτσο ως διδάσκοντα.

Όπως δήλωσαν οι φοιτητές: «Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενταγμένη στον αγώνα που δίνει ο σύλλογος Φιλοσοφικής μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET