ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΑΠΘ: Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δια ζώσης μάθημα στα γρασίδια της Φιλοσοφικής!

Έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών.

Neopolis Team

13 Μαρτίου, 2021

Το Υπ. Παιδείας δε φαίνεται πρόθυμο να δώσει κάποια απάντηση στα αιτήματα των φοιτητών για την επιστροφή στις δια ζώσης διαλέξεις (ή μάλλον την έχει δώσει κι αυτή είναι πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν το εαρινό εξάμηνο), οπότε οι ίδιοι βρήκαν τον δικό τους τρόπο να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιό τους και να ξαναζήσουν το μάθημά τους από κοντά.

Ο λόγος γίνεται συγκεκριμένα για τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, οι φοιτητές της οποίας άραξαν στο γρασίδι της Φιλοσοφικής για να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του υποψήφιου διδάκτορα της Νομικής στο Ποινικό Δίκαιο, κ. Δημήτρη Νταφόπουλο, με τίτλο «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» και ήταν η πρώτη φορά ύστερα από καιρό που δε χάζευαν απλώς σε μια οθόνη! Εξού και οι θετικές εντυπώσεις που άφησε η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου Φοιτητών, εκφράζοντας την επιθυμία τους να καθιερωθεί σαν τρόπος. 

Λόγω και των εξελίξεων στο εν λόγω πανεπιστήμιο, η παρουσία τους είχε κι ένα μήνυμα κατά της αστυνομίας στους χώρους αυτούς, με τον Σύλλογο Φοιτητών να αναφέρει μέσα από ανακοίνωσή του:

Καταγγέλλουμε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στα γρασίδια φιλοσοφικής όπου διεξάγονταν το μάθημα! Τους κάναμε ξεκάθαρο: δεν έχουν θέση στις σχολές μας!

Η πολύμορφη δραστηριότητα, η ζωντανή παρουσία των φοιτητών είναι που μπορεί να εμποδίσει στη πράξη την εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως – Χρυσοχοΐδη, είναι αυτή που απαντάει στη καταστολή!

Συνεχίζουμε τη πλούσια δραστηριότητα των συλλόγων! Επιστρέφουμε στα πανεπιστήμια μας.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι τέτοιοι εναλλακτικοί τρόποι διεξαγωγής των μαθημάτων με φυσική παρουσία, όπου τηρούνται τα μέτρα και πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή λύση έστω και περιστασιακά για κάθε μάθημα ξεχωριστά.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Καθηγητής φτιάχνει παρουσίαση για να κάνει expose όσους αντέγραψαν στις εξετάσεις!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET