ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Να γιατί δεν κάνει να στρώνουμε το κρεβάτι μας!

Έχω κάνει άπειρους καβγάδες με την μάνα μου για το θέμα του στρωμένου κρεβατιού. Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι χρειάζεται να στρώνω το κρεβάτι μου σε καθημερινή βάση αφού το βράδυ θα ξανακοιμηθώ. Τώρα έρχεται η επιστήμη να επιβεβαιώσει εμένα και αρκετούς από εσάς πως το στρώσιμο του κρεβατιού δεν κάνει καλό στην υγεία. Και […]

Neopolis Team

14 Σεπτεμβρίου, 2015

Έχω κάνει άπειρους καβγάδες με την μάνα μου για το θέμα του στρωμένου κρεβατιού. Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι χρειάζεται να στρώνω το κρεβάτι μου σε καθημερινή βάση αφού το βράδυ θα ξανακοιμηθώ.

Τώρα έρχεται η επιστήμη να επιβεβαιώσει εμένα και αρκετούς από εσάς πως το στρώσιμο του κρεβατιού δεν κάνει καλό στην υγεία. Και ο λόγος είναι κάτι παραπάνω από απλός: Ενα καλά στρωμένο κρεβάτι είναι εξαιρετικό έδαφος για τα ακάρεα της σκόνης.

Είναι γνωστό πως εκατομμύρια ακάρεα ζουν στο κρεβάτι μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος, παράγοντας αλλεργιογόνα, που μπορούμε να εισπνεύσουμε.

Η συγκεκριμένη μελέτη είχε δημοσιευτεί το 2005 αλλά τώρα που το κρύο ξεκινάει να κάνει την εμφάνισή του είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

«Γνωρίζουμε ότι τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη λήψη νερού από την ατμόσφαιρα. Για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν μικρούς αδένες στο εξωτερικό του σώματός τους», δήλωσε η δρ Stephen Pretlove στο BBC.

«Κάτι τόσο απλό όσο αφήνοντας ένα κρεβάτι άφτιαχτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα σκεπάσματα και το στρώμα, με αποτέλεσμα τα ακάρεα να αφυδατωθούν και τελικά να πεθάνουν», τόνισε.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το ανανεωμένο cashier του Neon54 Casino διευκολύνει τις πληρωμές στην Ελλάδα το 2023

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET