fbpx

Δεν είναι οι «Αριστεροί» αυτοί που φταίνε που η Κατερίνα Στεφανίδη έφυγε να σπουδάσει στις ΗΠΑ!


Αν υπάρχει κάτι που σιχαίνομαι περισσότερο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, αυτή είναι η εκμετάλλευση των επιτυχιών κάποιων ανθρώπων (αθλητών, επιστημόνων κλπ) προς μικροκομματικά συμφέροντα των εκάστοτε κυβερνήσεων κι αντιπολιτεύσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω συμπεριφοράς, ένα post στο facebook της Ομάδας Αλήθειας (συμφερόντων της ΝΔ προφανώς) το οποίο περνά το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Χρυσή Ολυμπιονίκης μας στο Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, έφυγε για τις ΗΠΑ και το Στάνφορντ λόγω της εικόνας που επικραττεί στα ελληνικά πανεπιστήμια.

[fb_pe url=»https://www.facebook.com/omadaalithias/photos/a.415077721914995.1073741828.415071471915620/1041764195913008/?type=3&theater» bottom=»30″]

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς το γενικότερο ύφος της εν λόγω σελίδας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως την ευθύνη για την εικόνα των εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων, έχουν οι Αριστεροί, οι Αναρχικοί και οι Καταληψίες που βανδαλίζουν τα πανεπιστήμια, γράφουν στους τοίχους και δε σέβονται την περιουσία του ελληνικού λαού.

Η άποψη μου για αυτού του είδους τις συμπεριφορές είναι γνωστή και διατυπωμένη πολλάκις. Ωστόσο αγαπητοί εκπρόσωποι της ΝΔ στα social media, να σας θυμίσω πως η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έφυγε ούτε επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα, ούτε με την ΚΝΕ να λύνει και να δένει στα Πανεπιστήμια της χώρας. Αντιθέτως, επέλεξε τις ΗΠΑ και το Στάνφορντ όταν πρωθυπουργοί της χώρας ήταν ο Αντώνης ο Σαμαράς κι ο Γιώργος ο Παπανδρέου (ναι βρε, αυτός ο ΠΑΣΟΚος που παλιά τρωγόσασταν και σήμερα έχετε γίνει κώλος και βρακί) κι αντιστοίχως στις σχολές «κυβερνούσε» η …μπλε ΔΑΠ.

Βλέπετε κύριοι, στο Στάνφορντ δεν υπάρχουν τύποι που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πρωτοετών προσφέροντας τους βοήθεια να εγγραφούν λες και κοτζάμ γαϊδούρια δεν μπορούν να συμπληρώσουν μόνοι τους μια αίτηση. Ούτε τους «τσιμπάνε» ύπουλα τους αριθμούς των κινητών τους, για να έχουν να τους παίρνουν μόλις βγει ο χειμώνας και να τους πρήζουν περί εκδρομών στη Μυκονοοοοο.

Πάνω απ’ όλα όμως, οι φοιτητικές κοινότητες στις ΗΠΑ και σε όλες τις προηγμένες χώρες της Δύσης, δεν έχουν την παραμικρή σύνδεση με τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Βλέπετε εκεί οι πολιτικοί στα πρόσωπα των νεαρών φοιτητών βλέπουν τους αυριανούς επιστήμονες κι επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν την κοινωνία να προοδεύσει κι όχι τον «κομματικό στρατό» που θα εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους στους ανθρώπους που κατάφεραν να ρίξουν στα βράχια ένα ολόκληρο κράτος.

Και μπορεί να περηφανεύεστε πως εσείς δεν μοιράζετε Ριζοσπάστη και κουπόνια στήριξης στους σταθμούς του μετρό, αλλά σας διαβεβαιώ πως κάνετε τα ίδια, αν όχι χειρότερα, με τα άθλια πάρτυ που διοργανώνεται και τις τριτοκοσμικές αφίσες με τις οποίες τα προωθείτε.

Καιρός λοιπόν, να μάθουμε σ’ αυτήν τη χώρα να κοιτάζουμε πρώτα τη δική μας καμπούρα, να διορθώνουμε τα δικά μας κακώς κείμενα κι αν ποτέ τα καταφέρουμε, να περάσουμε και στην κριτική προς τους άλλους.

Υ.Γ.1: Καλά, για την «Αυγή» που κάνει υποδείξεις περί σωστού διαβάσματος σε μία 26χρονη κοπέλα που πέρα από Χρυσή Ολυμπιονίκης είναι και διδακτορική φοιτήτρια σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, δεν υπάρχουν και πολλά λόγια. Ντροπή και ξανά …ντροπή!

Υ.Γ.2: Που λέτε ΔΑΠίτες και ΔΑΠίτισες, στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού οι φοιτητικές κοινότητες που προάγουν (υποτίθεται) την νεανική επιχειρηματικότητα κι όλα αυτά τα ωραία που λέτε οτι κάνετε εσείς, δεν ανεβάζουν βιντεάκια στο YouTube με 30 τζιμάνια να φωνάζουν «Και Α και ΟΥ και ΟΥ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ»…

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET