Είναι viral

City Walks: Η εφαρμογή που σε «πάει βόλτα» με τα πόδια σε 87 πόλεις του κόσμου!

Μια αλλιώτικη απόδραση.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

29 Απριλίου, 2021

«Σαν χθες νιώθω που πήγα το τελευταίο μου ταξιδάκι στο εξωτερικό» #νoooοτ

Έχει περάσει υπερβολικά πολύς καιρός από την τελευταία φορά που φτιάξαμε βαλίτσες για κάπου (τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός) κι αισθανόμαστε σαν να έχουν περάσει δεκαετίες ολόκληρες. Δε νιώθουμε τίποτα κοντινό πια με τις αποδράσεις μας προ κορωνοϊού κι αυτό πονάει αρκετά. *σνιφ σνιφ*

Γι’ αυτό όμως έχουμε την τεχνολογία στη ζωούλα μας, για να μας τη διευκολύνει και να μας προσφέρει εύκολα κι απλά εμπειρίες, εκεί που δεν μπορούμε να τις αποκτήσουμε αλλιώς.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης καραντίνας λοιπόν, κάναμε εικονικές βόλτες με το αυτοκίνητο σε διάφορες πόλεις του κόσμου, χάρη στην εφαρμογή driveandlisten.herokuapp.com, που μας άνοιξε ιπποτικά την πόρτα από το αμάξι και μαζί κάναμε ένα ωραιότατο tour υπό τον ήχο τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Κι επειδή την καταβρήκαμε με την παρέα του, ερχόμαστε με άλλη μία αντίστοιχη πρόταση.

Αυτή ακούει στο όνομα City Walks και η μόνη διαφορά είναι ότι σε πάει περπατώντας στα δρομάκια και τα σοκάκια της πόλης που θα επιλέξεις να ξεναγηθείς. Το μενού περιέχει γύρω στις 87 πόλεις από όλο τον κόσμο, ενώ από ελληνικά μέρη περιλαμβάνει Αθήνα, Βόλο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Ξέρω ότι το λογικό θα ήταν να περιηγηθούμε σε μέρη του εξωτερικού που δεν έχουμε επισκεφτεί ποτέ, αλλά προσωπικά, έχοντας πολύ καιρό να βγω ακόμα και στην πόλη μου (Αθήνα), θα «κατέβω» μια βόλτα και στο κέντρο της. Εκεί καταντήσαμε...

Με το που ανοίγεις την εφαρμογή ξεκινάει η περιήγηση, ενώ δίπλα έχεις έναν πίνακα με επιλογές. Εκεί λοιπόν, διαλέγεις την πόλη που θες να «βολτάρεις», ενώ μπορείς να το κάνεις ακόμα και σε περίοδο πανδημίας ενεργοποιώντας τη λειτουργία ‘Cities during Covid’. Έχεις τη δυνατότητα επίσης να συνοδεύσεις την ξενάγηση με ‘City Sounds’ όπως χαρακτηριστικά λέει, ή να το βάλεις στο… μουγκό. Αυτό το τελευταίο, συμφέρει σε περίπτωση που έχεις μάθημα αλλά εξακολουθείς να έχεις ανάγκη για μια γρήγορη απόδραση.

Τέλος, σου δίνεται ακόμα η επιλογή της βραδινής περιήγησης, για πιο ρομαντικές καταστάσεις, κάτω από τα φώτα της εκάστοτε πόλης.

Καλές βόλτες να ευχηθούμε και ας ελπίσουμε κάποτε να περπατάμε IRL στα πεζοδρόμια αυτά της οθόνης μας!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET