Είναι viral

Εφαρμογή σε «πάει βόλτα» με το αμάξι σε 38 πόλεις, ενώ ακούς το τοπικό ραδιόφωνο!

Έχει και τη Σαλόνικα, για να κάνεις μια βόλτα στους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Δήμητρα Πραντάλου

5 Νοεμβρίου, 2020

Το δεύτερο lockdown είναι γεγονός, αλλά τουλάχιστον όσο απάλευτο κι αν φαίνεται για την ώρα, θα μας βρει πιο προετοιμασμένους από την πρώτη φορά. Netflix, βιβλία, καλή μουσική και βιντεοκλήσεις με τους φίλους είναι όσα θα ξαναμπούν στην καθημερινότητά μας για να αντέξουμε αυτές τις τρεις (;) εβδομάδες καραντίνας. Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό.

Μιας και τα ταξίδια πλέον μοιάζουν όνειρο μακρινό και κανείς μας δε γνωρίζει πότε θα έρθει ξανά η μέρα που θα ετοιμάζουμε βαλίτσα, θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα… προσγειωθούμε σε κάποια πόλη του εξωτερικού, νιώθουμε τυχεροί που ανακαλύψαμε την πιο τέλεια εφαρμογή έβερ.

Κι αυτό γιατί συνδυάζει τα δύο πιο αγαπημένα μας πράγματα: Μουσική και ταξίδια.

Ο λόγος για το  driveandlisten.herokuapp.com που σου χαρίζει μια απολαυστική βόλτα στους δρόμους 38 μεγαλουπόλεων, όπως το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και πάει λέγοντας. «Κάθεσαι» αναπαυτικά σε ένα αυτοκίνητο, βλέπεις κόσμο, τριγυρνάς ανάμεσα σε υπέροχα αρχιτεκτονικά κτίρια, ενώ παράλληλα ακούς μουσική από τοπικό ραδιόφωνο της κάθε πόλης.

Το φανάρι δείχνει πράσινο κι εσύ ξεκινάς το virtual ταξίδι σου στη 5th Avenue της Νέας Υόρκης, ευχόμενος/η να έρθει η μέρα που θα περπατάς σε εκείνους τους δρόμους, χωρίς μάσκα αλλά με ένα χαμόγελο ευτυχίας.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στις προτεινόμενες πόλεις βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη. 

Η εν λόγω εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Erkram Seker, έναν μεταπτυχιακό φοιτητή από την Κωνσταντινούπολη, που σπουδάζει στο Μόναχο. Η ιδέα του έχει μοναδικό σκοπό να δώσει έναν άερα ταξιδιού σε όσους δεν μπορούν εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών, αλλά και να δώσει μια ευχάριστη ψευδαίσθηση σε όσους βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους να νιώσουν ότι είναι «εκεί».

Να πιστέψουν δηλαδή έστω και με αυτόν τον τρόπο, ότι είναι στο αυτοκίνητό τους και οδηγούν με το αγαπημένο τους ραδιόφωνο να παίζει δυνατά!

«Μου έλειψε να κάνω βόλτα στην πόλη μου, ακόμα και η κίνηση και η βαβούρα της καθημερινότητας, οπότε έπιασα τον εαυτό μου να παρακολουθεί βίντεο από την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Erkram στο Lonely Planet.

Είχε πλάκα να βλέπω την πόλη μου, αλλά σκέφτηκα γιατί να μην ακούω και ραδιόφωνο για να νιώσω όπως όταν βρίσκομαι στο αυτοκίνητο μου και κάνω βόλτες στους δρόμους της; Εκεί συνειδητοποίησα ότι και σε άλλους ανθρώπους στον κόσμο θα τους λείπει η ίδια εμπειρία του να είναι στους δρόμους της πόλης τους.

Αντικειμενικά, είναι ό,τι καλύτερο είδαμε τελευταία στο διαδίκτυο, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μετά από 961 προσπάθειες πήρε το δίπλωμα οδήγησης στα 69 της και μας έδωσε ελπίδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET