Μουσική

Ο Χρήστος Σαντικάι κρύβεται πίσω από πολλά αγαπημένα τραγούδια και ένα σοκ το πάθαμε!

Από «μικρός τυμπανιστής» έγινε... μεγάλος συνθέτης!

Στέλα Τσάναϊ

24 Μαΐου, 2021

Αχ, αξέχαστα παιδικά χρόνια. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν η βόλτα, το παιχνίδι και ο μικρός Κωστάκης που καθόμασταν στο ίδιο θρανίο. Και τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση! Γι’ αυτά κι αν κάναμε θυσίες… Εδώ ξυπνάγαμε πουρνό-πουρνό για να βάλουμε ALTER και να δούμε Mαρσουπιλαμί ή να ακούσουμε Ζουζούνια και Πολυξένη.

Φυσικά, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είχαν έναν ξεχωριστό εκπρόσωπο και μουσικό ρεπερτόριο, τον Χρήστο Σαντικάι με τον «Μικρό Τυμπανιστή», την «Άγια Νύχτα» και το «Ποιο να ‘ναι αυτό το μικρό παιδί;». Μια φωνή που στιγμάτισε την παιδική μας ηλικία και τώρα που το σκεφτόμαστε… τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή σήμερα;

Σίγουρα πάντως δεν είναι το μικρό παιδί που θυμόμαστε. Ο Χρήστος Σαντικάι, όπως κι εμείς άλλωστε, μεγάλωσε και η μουσική συνεχίζει μέχρι και τώρα να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Τον είδαμε το 2014, 19 χρόνων, στο The Voice να ερμηνεύει το «Αν Είσαι Ένα Αστέρι» του Νίκου Βέρτη, ωστόσο κανένας κριτής δε γύρισε. Τον ξαναείδαμε και το 2015 σε μια δεύτερη προσπάθεια, που όμως είχε την ίδια κατάληξη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χρήστος δεν το έβαλε κάτω, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις δυνατότητές του, ξεκινώντας να τραγουδάει σε ελληνικά μαγαζιά της Αθήνας. Και πολύ καλά έκανε!

Σήμερα, ο 27χρονος αγαπημένος μας «τυμπανιστής» έχει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του αφήνοντας το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική. Γιατί; Γιατί ο Χρήστος μας έχει χαρίσει κομματάρες, που δεν ξέραμε καν ότι τις έχει συνθέσει αυτός όταν τις βάζαμε τέρμα στο ραδιόφωνο! Η σύνθεση αποδείχθηκε ξεκάθαρα το δυνατό του σημείο και του προτείνουμε να συνεχίσει, γιατί θέλουμε κι άλλες κομματάρες σαν τις παρακάτω.

Πολύ πιθανό να μη γνωρίζεις ότι πίσω από τρομερές ελληνικές επιτυχίες που έχεις χιλιοτραγουδήσει με τους φίλους σου, κρύβεται ο Χρήστος Σαντικάι, γι’ αυτό όμως είμαι εγώ εδώ να σε ενημερώσω και να του δώσουμε όλοι μαζί τα εύσημα, γιατί το αξίζει.

Βρήκαμε, λοιπόν, μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες – ανάμεσα σε πάρα πολλές – που έχει συνθέσει ο μικρός τυμπανιστής των παιδικών μας χρόνων και τις βάλαμε στην παρακάτω λίστα:

 Έλλη Κοκκίνου – «Να Την Αγαπάς»

STAN – «Δε Με ξέρεις»

Χαρούλα Αλεξίου & Yasmin Levy – ‘This Shadow’

Πάνος Κιάμος – «Θα Περάσει»

 Νίκος Οικονομόπουλος – «Εμένα Να Ακούς»

Κωνσταντίνος Αργυρός – «Σ’ Έχω Ξεπεράσει»

Φυσικά δεν έχει σταματήσει μόνο εκεί. Στο βιογραφικό του έχει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως του Κώστα Μαρτάκη, της Έλλη Κοκκίνου (σε πολλά κομμάτια από το νέο της άλμπουμ), του Νικηφόρου, του Γιώργου Τσαλίκη, του Ηλία Βρεττού και είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον μπροστά του διαγράφεται λαμπρό.

Ένα αστέρι της μουσικής βιομηχανίας μεγαλώνει μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια κι ούτε που το ξέραμε!

FUN ZONE

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

BINGE WATCHING

‘The Gentlemen’: Μια σημαντική λεπτομέρεια δυσκολεύει πολύ τον ερχομό 2ης σεζόν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET