ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και οι απόφοιτοι του Τμήματος Περιβάλλοντος!

Όλα υπό έλεγχο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση...

Neopolis Team

6 Απριλίου, 2023

Όπως συνηθίζεται, η μία αποκάλυψη φέρνει την άλλη, και κάπως έτσι μαθαίνουμε ότι οι Γεωπονικές Σχολές της Ελλάδας δεν είναι οι μόνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει και το δικό του πρόβλημα μιας και οι φοιτητές των Γεωπονικών άνοιξαν την κουβέντα, ζητώντας σχετική νομοθετική ρύθμιση που να δίνει λύση στο πρόβλημά τους.

Το Τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 με τετραετές πρόγραμμα Προπτυχιακών σπουδών, πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Φοιτητών:

Μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντάς μας από την αγορά εργασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων μας ξεκίνησε το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Στο τμήμα λειτουργεί τετραετές πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών, πρόγραμμα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η επιτυχής ολοκλήρωση των Προπτυχιακών Σπουδών θα οδηγήσει στην απόκτηση «Πτυχίου Περιβαλλοντολόγου».

Μέχρι σήμερα στους φοιτητές δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε θεσμοθετηθεί από την ίδρυση των τμημάτων μας. Συνεπώς, η απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα μας έχει φέρει σε δυσμενή θέση, αποκλείοντας μας από την αγορά εργασίας. Στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, το μέλλον των σχολών μας κρίνεται αβέβαιο και προκαλεί σύγχυση σε εκατοντάδες οικογένειες.

Είναι απαράδεκτο να σπαταλάμε χρόνο αλλά φυσικά και ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να σπουδάσουμε και να αποφοιτήσουμε ως Περιβαλλοντολόγοι. Θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μας, το Πανεπιστήμιο και η Πολιτεία να μην έχει μεριμνήσει για το πιο απλό και αυτονόητο, την Αποδοχή μας στους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς.

Γι’ αυτό ΖΗΤΑΜΕ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να πάρει θέση δίπλα στους φοιτητές του και στο δίκαιο αίτημα μας και να βοηθήσει έμπρακτα να αποκτήσουμε επαγγελματικά δικαιώματα ως απόφοιτοι τμήματος του.

Ζητάμε από το πανεπιστήμιο και την πρυτανεία να πιέσει το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε τα πτυχία μας να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου που προβλέπονται στο άρθρο 1 του ΠΔ 405/1995 (ΦΕΚ 228/Α/6.11.1995).

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET