fbpx

Στο Τζούρα Κλαμπ του σχολειού παίζει τώρα και το skunk για τους πιο μερακλήδες μαθήτες!


Τα σχολεία της Αθήνας, και όχι μόνο βέβαια, έχουν περάσει σε άλλη φάση, όπου το κάπνισμα έχει γίνει μια τελείως αποδεκτή καθημερινότητα. Το να αντικρίσεις καθηγητή να τα λέει την ώρα του διαλείμματος με μαθητή, κάνοντας έκαστος το τσιγαράκι του, δεν προκαλεί καμία εντύπωση πλεόν. Πολύ ωραία… Γιατί αν δεν μπορούν να απελευθερωθούν ούτε στο σχολείο οι 17χρονοι, από τη στιγμή που δεν έχουν γονείς πάνω απ’ το κεφάλι τους να τους ελέγχουν, τότε πού;

Και το χειρότερο σε όλη αυτή την ιστορία, είναι πως έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε πως ένα απλό τσιγάρο, αποτελεί και το μικρότερο πρόβλημα.

Αφού το δοκιμάσουν από μικρή ηλικία οι μαθητές κι δουν όλη αυτή τη χαλαρότητα κι αδιαφορία να επικρατεί από μεριάς των καθηγητών, φυσικό κι επόμενο να μη διστάσουν να προχωρήσουν παρακάτω. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση, με το νέο ναρκωτικό που σημειώνει επιτυχία στο χώρο όπου τα παιδιά υποτίθεται ότι πηγαίνουν καθημερινά για κάποιες γνώσεις κι εφόδια. Και ναι, όντως εφοδιάζονται, αλλά με τα λάθος υλικά.

Το skunk λοιπόν, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, είναι η καινούργια ασχολία των νέων, η οποία έχει καταφέρει να εισχωρήσει για τα καλά στα σχολεία.

Πρόκειται για μια νέα μορφή κάνναβης, πιο ισχυρή κι επικίνδυνη ωστόσο. Στην πιάτσα αποκαλείται «skunk, το δυνατό χόρτο», ενώ επιστημονικά ονομάζεται «κάνναβη υψηλής δραστικότητας». Στα θύματά της περιλαμβάνονται ακόμα και παιδιά ηλικίας 13 χρονών, τα οποία βρίσκουν το εν λόγω ναρκωτικό μέσω εξωσχολικών dealers αλλά και από άτομα που ανήκουν στο χώρο του σχολείου. Μάλιστα, η Ελλάδα δυστυχώς είναι ψηλά στη λίστα παραγωγής skunk.

Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου, κάνουν λόγο για μια μόδα που τείνει να γίνει κανονικότητα. Ψυχίατροι από την άλλη, κάνουν λόγο για τη σωματική υγεία των χρηστών, αναφέροντας συγκεκριμένα τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου των όρχεων.

Ο κ. Κόκκολης, αναπλ. διευθυντής του ΟΚΑΝΑ και ψυχίατρος, εξηγεί στο δελτίο ειδήσεων του STAR: «Προκαλεί πολλά. Τα βασικά είναι δύο. Ρίχνει το iq, ανάλογα με το άτομο, 5 με 10 μονάδες. Προκαλεί σχιζοφρένεια, αλλά να πω κάτι πολύ σημαντικό που δεν το ακούμε συχνά. Προκαλεί και καρκίνο των όρχεων».

Το αξιοσημείωτο ακόμη είναι, πως σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη χώρα μας δεν παρατηρείται αυξητική τάση στα λεγόμενα συνθετικά ναρκωτικά (crystal meth, ice, ecstasy), αλλά το αντίθετο, καθώς έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, με τους χρήστες να στρέφονται πρωτίστως στο skunk και την κοκαΐνη και σε μικρότερο βαθμό στην ηρωίνη. Αξιωματικός της Ασφάλειας σχολιάζει επί του θέματος:

Το μυστικό πίσω από αυτές τις τάσεις κρύβεται στο κέρδος που επιδιώκουν τα καρτέλ, δημιουργώντας τεχνητές μόδες τις οποίες ακολουθούν ειδικά οι νέοι χρήστες.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET