ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χαροκόπειο: Διαθέσιμο μέσω gov.gr το πτυχίο – Ποια ΑΕΙ είναι στην υπηρεσία!

Με μερικά κλικ ξεμπερδεύεις με κάτι που θα έτρεχες μέρες!

Neopolis Team

21 Μαΐου, 2024

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση αρχίζει σιγά σιγά να πείθεται ότι η τεχνολογία είναι φίλη μας και δεν υπάρχει λόγος να παιδευόμαστε  για πράγματα που μπορούν να λυθούν στο λεπτό.

Πέραν του ότι τα πανεπιστήμια αναλαμβάνουν ξεχωριστές πρωτοβουλίες όπως τη δημιουργία εφαρμογών (με πιο πρόσφατη αυτή του ΟΠΑ) προσφέροντας μαζεμένα και τακτοποιημένα όσα χρειάζονται οι φοιτητές, στο χορό έχει μπει και το Υπ. Παιδείας, με μια νέα δυνατότητα που έχει βολέψει πολύ, να είναι αυτή της απόκτησης πτυχίου σε διαδικτυακή μορφή.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό μόλις ξεκλειδώθηκε για 2.500 απόφοιτους του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, καθώς στο gov.gr κατέφτασαν ισάριθμοι τίτλοι σπουδών, όπως αναφέρει ανακοίνωση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι το 20ο του οποίου οι απόφοιτοι μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους μέσω του ptyxia.gov.gr. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης TaxisNet, και τον AΜΚΑ τους, μπορούν να εκδώσουν αντίγραφο του πτυχίου τους είτε πληκτρολογώντας στην αναζήτηση του gov.gr «Πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ptyxia.gov.gr.

Το πτυχίο που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης, καθώς και την προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του gov.gr και συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποστείλουν ηλεκτρονικά, αλλά και να το εκτυπώσουν, ώστε να το καταθέσουν έγχαρτα.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν αναλυτικά για τη διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού αντίγραφου τίτλου σπουδών, θέτοντας στον Ψηφιακό Βοηθό – mAigov σχετικό ερώτημα.

Τα πτυχία αυτά εντάσσονται και στη διαδικασία ηλεκτρονικής επισημείωσης με τη σφραγίδα της Χάγης e-apostille.gov.gr, η οποία πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί από όσους επιθυμούν να αποστείλουν το πτυχίο τους στο εξωτερικό, μέσω του e-apostille.gov.gr.

Η επιβεβαίωση της γνησιότητας του αντιγράφου πραγματοποιείται απλά και γρήγορα, μέσω της εφαρμογής επαλήθευσης docs.gov.gr/validate, πληκτρολογώντας το μοναδικό κωδικό επαλήθευσης του εγγράφου.

Μέσω του ptyxia.gov.gr διατίθενται πλέον ηλεκτρονικά περισσότεροι από 500 χιλιάδες τίτλοι σπουδών και έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 50 χιλιάδες αντίγραφα.

Παρακάτω η λίστα με τα Ιδρύματα που διαθέτουν ηλεκτρονικά πτυχία: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Διεθνές Πανεπιστήμιο Της Ελλάδας
Εθνικό Και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Στόχος είναι να ενταχθούν όλα τα πανεπιστήμια. Αναλυτική λίστα με τα διαθέσιμα πτυχία ανά Πανεπιστήμιο, καθώς και τα πανεπιστήμια που εκκρεμούν μπορείτε να βρείτε στο: https://ptyxia.gov.gr/universities/

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τμήματα Μηχανικών των ΠΑΔΑ, ΕΛΜΕΠΑ και ΠΑ.ΠΕΛ που αντιστοιχήθηκαν με Πολυτεχνικής Σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα μισά ελληνικά παν/μια δε συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, κάτι έχουμε καταλάβει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET