DIGITAL

10 Insta captions να συνοδεύσεις την παγωμένη καφεδάρα που έφτιαξες με τα χεράκια σου!

Εσύ βάζεις την τέχνη, εμείς σου δίνουμε την έμπνευση.

Δήμητρα Πραντάλου

23 Ιουνίου, 2020

[sponsored]

Δε θα σας κρυφτώ, υπάρχουν κάποιες μέρες που το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι μόλις ακούσω το ξυπνητήρι να χτυπάει, είναι να βρω μια καλή δικαιολογία για να μείνω στο κρεβάτι μέχρι αργά και να μην κάνω απολύτως τίποτα. Ναι, ορισμένες φορές νιώθω τόσο παραγωγική και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη.

Η σκέψη αυτή βέβαια, καταρρίπτεται αμέσως, όταν συνειδητοποιώ πως σε τούτον εδώ τον πλανήτη μας έχει δοθεί το θείο δώρο που ονομάζεται καφές κι αποτελεί από μόνο του ένα σοβαρό λόγο για να αποχωριστώ το αναπαυτικό μου κρεβατάκι χωρίς πολλά-πολλά. Αν, δε, αυτός ο πρώτος καφές είναι πραγματικά καλός, σαν ένα συμπονετικό πατ-πατ στην πλάτη για τη μέρα που απλώνεται μπροστά, τότε ξέρω πως τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα μπορούν να εξελιχθούν καταστροφικά. 

Τώρα πάντως που το αναλογίζομαι, είμαι εκείνος ο άνθρωπος που αν έπρεπε να βάλω ένα relationship status, αυτό θα ήταν in α relationship with coffee. Από τις πολύ σοβαρές σχέσεις όμως. Πάμε για γάμο, φάση. 

Διαβάζοντας ως εδώ, είμαι σίγουρη ότι έχεις καταλάβει πόσο coffee addict είμαι και μάντεψε, δεν έχεις πέσει καθόλου έξω.

Κι αν κάτι λατρεύω κι έχει γίνει πια ρουτίνα κάθε καλοκαίρι, είναι να καλώ τους φίλους μου στο… μπαλκόνι και να τους σερβίρω κρύο καφεδάκι για πολύ κους-κους και γέλια.

Και ξέρετε κάτι; Είναι πολυυύ ωραίο το συναίσθημα όταν τους ακούς να λένε καθώς το δοκιμάζουν: «τι καφεδάρα έφτιαξες πάλι;!», ανακατεύοντας την ίδια ώρα με το χάρτινο καλαμάκι τα παγάκια κι απολαμβάνοντάς τον σα να μην υπάρχει αύριο.

Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι έχουμε χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας κι όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας παγωμένο καφέ μέσα σε λίγα λεπτά στην άνεση του σπιτιού μας, αποφάσισα να μοιραστώ τα μυστικά για έναν έμπειρο freddo espresso και freddo cappuccino από τα χεράκια σου, με τον πάγο να… γλιστράει μέσα like a bossIt’s your lucky day today, thank me later. 

Αρχικά, το πιο βασικό απ’ όλα, αυτό που θα κάνει τον καφέ απόλαυση, εκεί που κρύβεται η μαγεία βρε αδερφέ, είναι η κάψουλα. Σ’ αυτό ακριβώς έδωσε βάση και η Nespresso, δοκιμάζοντας τα τελευταία πέντε χρόνια εμβληματικές παγωμένες συνταγές απ’ όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσει αυτήν του «ιδανικού κρύου καφέ».

Έτσι γίνεται η δουλίτσα η σωστή, θέλει προετοιμασία ο καλός καφές.

Όταν λοιπόν κρύβεται τέτοια αφοσίωση πίσω από τη νέα σειρά Barista Creations For Ice, καταλαβαίνεις πως η απογοήτευση δεν είναι ένα συναίσθημα που θα νιώσεις όταν θα τη δοκιμάσεις. Οι νέες κάψουλες αναδεικνύουν πλήρως τα αρώματα του καφέ, όταν αυτός αναμειγνύεται με τον πάγο, δίνοντας έτσι το τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα.

Είτε δηλώνεις λάτρης του freddo espresso είτε του freddo cappuccino (εδώ δε χωράνε οπαδικά), το μόνο σίγουρο είναι ότι στη νέα σειρά της Nespresso θα βρεις αυτό που ψάχνεις, επιλέγοντας τον Freddo Delicato ή τον Freddo Intenso αντίστοιχα.

Πάμε να σου δείξω αναλυτικά;

Για τον πιο δροσιστικό Freddo Espresso χρησιμοποιώ την κάψουλα Freddo Delicatο, όπου οι φρουτώδεις νότες με ποικιλίες καφέ Arabica από την Κένυα, προσφέρουν μία δροσερή γεύση, ενώ είναι ελαφρώς καβουρδισμένος ώστε να δίνει μια λεπτή επίγευση.

Τα βήματα απλά: Βάζεις δύο κάψουλες Freddo Intenso. Ρίχνεις τον καφέ σε ψηλό ποτήρι με 2-3 παγάκια, ανακατεύεις με ένα μιξεράκι, ξαναβάζεις πάγο κι έτοιμος!

Από την άλλη, έχουμε τις κάψουλες Freddo Intenso, ένα χαρμάνι από κόκκους Arabica της Νότιας Αμερικής και της Ινδονησίας, με έντονη γεύση και γεμάτο σώμα, με λίγα λόγια, ό,τι πρέπει για έναν απολαυστικό Freddo Cappuccino ένα καλοκαιρινό απόγευμα.

Τα βήματα είναι κι εδώ απλά: Ξεκινάς με δύο κάψουλες Freddo Intenso. Ρίχνεις τον καφέ σε ψηλό ποτήρι με 2-3 παγάκια, ανακατεύεις με ένα μιξεράκι, ρίχνεις επιπλέον πάγο και αφρόγαλα. Done!

Είμαι σίγουρη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, κι αφού έφτιαξες καφεδάρα και φούσκωσες από υπερηφάνεια, δεν είναι κρίμα να τη θαυμάσουν μόνο τα ματάκια σου; Είναι, στο λέω εγώ.

Βγάλε μία ωραιότατη φωτογραφία από την καλή τη γωνία, ξέρεις εσύ κι ανέβασέ την στο Insta να κάνεις χαμό. Άσε δε, που αν γράψεις και το κατάλληλο caption, τότε μπορεί να… τσιμπήσει και το «πρόσωπο» και να σου προτείνει να περάσει για καφέ.

Κι επειδή σε μια τέτοια δημιουργία ταιριάζουν μόνο οι καλύτερες περιγραφές, για να μην ψάχνεσαι κιόλας, διάλεξε μία από τα παρακάτω και θα με θυμηθείς:

  1. But first, iced coffee. (κλάσικ)
  2. Too much morning, not enough coffee.
  3. Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, αντάλλαξε τα με έναν κρύο καφέ.
  4. Η σημερινή καλή διάθεση είναι sponsored από τον καφέ.
  5. All you need is love and good iced coffee.

6. Η μέρα είναι πολύ μικρή για να ξεκινάει με χάλια καφέ.
7. Παράδεισος είναι να ανακατεύεις τα παγάκια στον καφέ όσο χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα.
8. Iced, iced coffee, baby.
9. Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς freddo όχι.
10. Σαν τον κρύο καφέ από τα χεράκια σου, δεν έχει.

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET