ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Brown Noise: Το νέο trend που ακολουθούν όλοι για να κοιμούνται και να διαβάζουν καλύτερα!

Μεγάλο ενθουσιασμό βλέπουμε, κάτι καλό θα υπάρχει εκεί.

Neopolis Team

7 Ιουλίου, 2022

Έχουμε δώσει υπόσχεση να σας κάνουμε να κοιμάστε σαν πουλάκια, το βλέπετε έτσι; Αν λοιπόν το hack που έγινε viral στο TikTok δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μην αγχώ, υπάρχουν εναλλακτικές. Η μία από αυτές έρχεται ξανά απ’ τα άδυτα της εφαρμογής και ονομάζεται ‘brown noise’  στα ελληνικά «καφέ ήχος».

Το φανταστήκαμε ότι δε θα το έχετε ξανακούσει, αλλά μήπως το ‘white noise’ ή «λευκός ήχος» σας λέει κάτι; Αυτός είναι πιο διαδεδομένος και περιγράφει ήχους όπως εκείνους που βγάζει η απαλή βροχή, ο ανεμιστήρας, τα κύματα που σκάνε. Οι συγκεκριμένοι θεωρούνται ιδανικοί για να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου ή για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς, αλλά βρήκαν μεγάλο ανταγωνισμό στον «καφέ ήχο», ο οποίος τρεντάρει τελευταία!

Για την ακρίβεια, το hashtag #brownnnoise έχει φτάσει πάνω από 64 εκατομμύρια προβολές και επειδή οι χρήστες του app φαίνονται πολύ ευχαριστημένοι, δε γινόταν να μην τον δοκιμάσουμε.

@kellysalpeter Brown noise IS GIVING #kellysalpeter #brownnoise #whitenoise #colored #coloredsounds ♬ Brown noise – Pure Brown Noise – Power of Noise

@rnbw.infinity.nikki Is this how most people’s brains feel all the time??! #quiet #brownnoise #autisticadult #asd #stimming ♬ Brown noise – Pure Brown Noise – Power of Noise

Σε αντίθεση με το white noise, ο καφέ ήχος περιλαμβάνει πιο χαμηλούς και βαρείς ήχους, όπως η καταιγίδα και οι ισχυροί άνεμοι. Αυτό που υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, είναι πως τους βοήθησε πολύ να αδειάσουν το μυαλό τους και να συγκεντρωθούν καλύτερα. Μια καλή λύση για όσους πέφτουμε για ύπνο κι ο εγκέφαλός μας αποφασίζει να επανεξετάσει αποφάσεις που πήρε προ δεκαετίας.

Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία και στον λευκό και στον καφέ ήχο, μπορείτε να ξεκινήσετε από τις παρακάτω playlist του Spotify. Το TikTok ψηφίζει τον δεύτερο, αλλά εσείς κρατήστε όποιον κάνει καλύτερη δουλειά για εσάς, τόσο στον ύπνο όσο και στο διάβασμα (είναι κι εξεταστική περίοδος, μην το ξεχνάμε) 

White Noise

Brown Noise

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

To ‘gaslighting’ είναι η λέξη της χρονιάς για το 2022 και σίγουρα σου έχει συμβεί!

ΣΤΥΛ

Tommy Hilfiger: Καλωσορίζει την εορταστική περίοδο με το λανσάρισμα μιας festive συλλογής!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 συνήθειες και σκέψεις που ρίχνουν την αυτοπεποίθησή σου, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET