ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Μπορεί να ξεχάσεις εκείνον, ποτέ όμως τα τραγούδια που στον θυμίζουν!

Υπάρχουν εκείνα τα τραγούδια που κάποτε ήταν τα αγαπημένα σου και τώρα δεν αντέχεις να τα ακούς… Δεν μπορείς να ακούς τα κομμάτια που άκουγες μαζί του σε κάθε διαδρομή σας. Μισείς το τραγούδι που χόρευες στο στέκι σας κάθε Παρασκευή βράδυ. Σου θυμίζει τα μάτια του και τον τρόπο που γυάλιζαν την στιγμή που […]

Κλεοπάτρα Μπράιτ

20 Οκτωβρίου, 2017

Υπάρχουν εκείνα τα τραγούδια που κάποτε ήταν τα αγαπημένα σου και τώρα δεν αντέχεις να τα ακούς…

Δεν μπορείς να ακούς τα κομμάτια που άκουγες μαζί του σε κάθε διαδρομή σας. Μισείς το τραγούδι που χόρευες στο στέκι σας κάθε Παρασκευή βράδυ. Σου θυμίζει τα μάτια του και τον τρόπο που γυάλιζαν την στιγμή που σου σιγοτραγουδούσε στο αυτί ενώ χορεύατε. Και το κομμάτι εκείνο που σου έπαιζε με την κιθάρα κάθε φορά που σε έβλεπε στεναχωρημένη; Αδυνατείς να φέρεις έστω και στιγμιαία στο μυαλό του τη μελωδία του. Σε πονάει η ανάμνηση του κι ας έχουν περάσει τόσοι μήνες.

Και πόσα τραγούδια είναι εκείνα που ακούς μόνη κάθε ξημέρωμα στο μπαλκόνι, αναπολώντας τις στιγμές σας. Δεν τα ακούς πια τόσο συχνά όσο τότε. Τότε που είχες μέσα σου μια μικρή ελπίδα ότι θα εμπεριέχεσαι στις φράσεις του και πάλι με τρόπο κτητικό. Νόμιζες ότι θέλατε το ίδιο, αλλά για άλλη μια φορά έκρινες λάθος.

Πίσω από κάθε ρομαντικό στίχο κρύβεται η μορφή του και ο έρωτας σου για εκείνον. Έχει περάσει καιρός το ξέρεις, αλλά ακόμα δεν αντέχεις να ακούς τα τραγούδια που τον θυμίζουν.

Πονάει να θυμάσαι τα όνειρα που έκανες για εσάς, τις προσδοκίες που είχες για εκείνον, πριν η πραγματικότητα σε προσγειώσει απότομα.

Υπάρχουν βέβαια και καινούρια τραγούδια που όποτε τα ακούς στο ραδιόφωνο, σου θυμίζουν εκείνον. Κομμάτια του αγαπημένου του τραγουδιστή ή του αγαπημένο του συγκροτήματος. Τον φαντάζεσαι ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, με τα μάτια κλειστά και με τα ακουστικά στα αυτιά, να τα ακούει ξανά και ξανά. Ίσως και να έχει βάλει κάποιο από αυτά ως ήχο κλήσης στο κινητό του ή να τα ακούει στις βόλτες με το αμάξι του έχοντας δίπλα του εκείνη που έχει πάρει τη θέση σου.

Και πώς να ακούσεις τα τραγούδια από τις ταινίες που βλέπατε μαζί κι από τις συναυλίες που πήγατε; Τραγούδια που είναι τόσο εκείνος, τόσο …παραλίγο «εμείς». Όσο για τα κομμάτια που μιλούν για πόνο και απογοήτευση, είναι ο πρώτος και ο τελευταίος άνθρωπος που σου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα τους. Κάθε φορά που τα ακούς έρχεται ένας νέος πόνος στο στήθος σου μεγαλύτερος από τον παλιό.

Υπάρχουν τραγούδια που αποφεύγεις να ακούς κάθε στιγμή της μέρας. Τραγούδια που λάτρευες, που άκουγες συνέχεια και τώρα είναι αδύνατον να τα ακούσεις χωρίς να εμφανιστεί το πρόσωπό του μπροστά σου. Στο άκουσμά τους, σου είναι αδύνατον να μη θελήσεις να του στείλεις μήνυμα και να του πεις πόσο σου λείπει…

Όποιο κι αν είναι το νόημα πίσω από τους στίχους, το μυαλό σου θα βρει τον τρόπο να το συνδέσει με εκείνον και με την κατάσταση σας. Οι σκέψεις σου γυρνούν συνέχεια γύρω από αυτόν και μόνο, ακόμα κι όταν παρακαλάς να βγει από το μυαλό σου. Άσχημα παιχνίδια που σου παίζει κι αυτό… Πίστευες ότι θα σου δώσει επιτέλους την ευκαιρία να προχωρήσεις, να τον ξεχάσεις, να μη τον αγαπάς πια…

Το χειρότερο όμως είναι που ξέρεις ότι δεν περνάς ποτέ από το δικό του μυαλό, ακόμη κι όταν ακούει τα ίδια τραγούδια που εσένα σε βασανίζουν και σε πονάνε.

 Για εκείνον, είναι απλά μελωδίες. Ίσως να του θυμίζουν και κάποιον άλλον. Κάποιον που σημαίνει κάτι παραπάνω από αυτό που σήμαινες εσύ και θα σημαίνεις…

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET