ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Οι καλύτερες και χειρότερες γραμματοσειρές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο βιογραφικό σας!

Αν ενδιαφέρεσαι για μία νέα θέση εργασίας, το βιογραφικό και η συνέντευξη σου δίνουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες για να κερδίσεις τη δουλειά. Για τη συνέντευξη έχουμε μιλήσει σε άλλα παλιότερα άρθρα μας. Εδώ θα αναφερθούμε για το βιογραφικό το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο για εκείνον που θα το δει. Δεν χρειάζονται μόνο τα προσόντα […]

Default avatar

Guest Author

9 Οκτωβρίου, 2016

Αν ενδιαφέρεσαι για μία νέα θέση εργασίας, το βιογραφικό και η συνέντευξη σου δίνουν σχεδόν τις μισές πιθανότητες για να κερδίσεις τη δουλειά. Για τη συνέντευξη έχουμε μιλήσει σε άλλα παλιότερα άρθρα μας. Εδώ θα αναφερθούμε για το βιογραφικό το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο για εκείνον που θα το δει. Δεν χρειάζονται μόνο τα προσόντα αλλά και σωστή αισθητική στο βιογραφικό σημείωμα.

Σίγουρα η γραμματοσειρά μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην αισθητική του βιογραφικού σου. Το Bloomberg σε συνεργασία με τρεις γκουρού της τυπογραφίας σχολιάζουν τις πιο δημοφιλείς γραμματοσειρές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες πρέπει να χρησιμοποιείτε και ποιες όχι!

Helvetica

Κατά τους τυπογράφους που ρώτησε το Bloomberg, πρόκειται για την καλύτερη, πιο επαγγελματική γραμματοσειρά.

«Η Helvetica δεν είναι υπερβολική, στην πραγματικότητα δεν γείρει στη μια ή την άλλη πλευρά. Μοιάζει επαγγελματική, ευχάριστη, τίμια», ανέφερε ο Brian Hoff της εταιρείας Brian Hoff Design.

«Εγώ χρησιμοποιώ Helvetica. H Helvetica είναι όμορφη», συμφώνησε και ο Matt Luckhurst, καλλιτεχνικός διευθυντής στην εταιρεία Collins.

Proxima Nova

«Η ξαδέλφη της Helvetica», όπως την αποκαλεί ο Brian Hoff, η Proxima Nova ανήκει στην κατηγορία με τις «χρυσές γραμματοσειρές». Μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, μόνο που είναι πιο απαλή.

Ο Hoff τονίζει πως δεν γνώρισε ποτέ κάποιον πελάτη που να μην του αρέσει η γραμματοσειρά. Δυστυχώς, ο λόγος αυτός την κάνει να είναι και ακριβή. Κοστίζει $29.99 στη σελίδα myfonts.com.

Garamond

Αν είχες μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, οι τυπογράφοι θα σου πρότειναν να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σειρά, ώστε να χωρέσουν όλα τα προσόντα σου σε μια σελίδα.

«H Garamond είναι ευανάγνωστη και το μάτι την ακολουθεί εύκολα. Έχει όλες αυτές τις ιδιοτροπίες που αφήνει το μάτι να δει προς τα που πρέπει να κινηθεί», εξηγεί ο Luckhurst.

Τimes New Roman

Πρόκειται ίσως για την γραμματοσειρά που έχει προκαλέσει τις περισσότερες έριδες, καθώς άλλη την αγαπούν και άλλοι την σιχαίνονται. Η Γερμανίδα σχεδιάστρια Martina Flor ισχυρίζεται πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την Times New Roman.

Ο Hoff όμως τονίζει πως η χρήση της μπορεί να δώσει το λανθασμένο μήνυμα πως δεν ξοδέψατε αρκετό χρόνο φτιάχνοντας το βιογραφικό σας.

Didot

Όπως τονίζει και ο Luckhurst, πρόκειται για μια ψηλή και γυναικεία γραμματοσειρά που ενώ μεν είναι η πλέον κατάλληλη γραμματοσειρά για μια δουλειά στο χώρο της μόδας, δεν ταιριάζει σε άλλες περιπτώσεις.

«Θα έβαζες το πιο επίσημο κοστούμι σου σε μια συνέντευξη για δουλειά;», ρωτά ο τυπογράφος.

Zapfino

Η συγκεκριμένη γραμματοσειρά χαρακτηρίζεται ως «λουλουδάτη» από τον Luckhurst, ο οποίος θα την πρότεινε σε κάποιον που ετοιμάζεται να φτιάξει προσκλητήρια γάμου.

Η Flor προειδοποιεί μάλιστα να μην χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε μοιάζει με την Zapfino, καθώς είναι δυσανάγνωστη και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μονάχα σε κάποιον τίτλο.

Courier

«Δεν έχεις γραφομηχανή, επομένως σταμάτα να προσποιείσαι ότι έχεις γραφομηχανή», τονίζει ο Luckhurst.

Comic Sans

O Hoff είναι ξεκάθαρος. Αν δεν συμπληρώνετε αίτηση για κάποιο κολέγιο με κλόουν, μην χρησιμοποιήσετε Comic Sans. Για την ακρίβεια μην κοιτάτε καν αυτή την γραμματοσειρά.

Emojis (εικονομηνύματα)

Ο Hoff προτείνει να βάλεις όσο πιο πολλά emoji μπορείς στο τέλος του βιογραφικού σου. Αν πρέπει να πάρετε τη συμβουλή του στα σοβαρά είναι δική σας επιλογή.

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET