ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Beer Festival | Ένα από τα πιο cool και γαμάτα δρώμενα της Θεσσαλονίκης για τους φοιτητές της!

Beer Fest, φεστιβάλ μπύρας, street festival και πολλά άλλα, είναι οι χαρακτηρισμοί που δόθηκαν γι’ αυτό το δρώμενο – θεσμό, που λαμβάνει χώρο στα Λαδάδικα, εδώ και μερικά χρόνια. Συγκεκριμένα, στην Αιγύπτου, τα τελευταία χρόνια, τους μήνες Ιούνιο και Οκτώβριο, η πόλη χορεύει άλλοτε στους ρυθμούς των DJ και άλλοτε των live bands, απολαμβάνοντας βαρελίσια […]

Default avatar

Guest Author

21 Οκτωβρίου, 2016

Beer Fest, φεστιβάλ μπύρας, street festival και πολλά άλλα, είναι οι χαρακτηρισμοί που δόθηκαν γι’ αυτό το δρώμενο – θεσμό, που λαμβάνει χώρο στα Λαδάδικα, εδώ και μερικά χρόνια.

Συγκεκριμένα, στην Αιγύπτου, τα τελευταία χρόνια, τους μήνες Ιούνιο και Οκτώβριο, η πόλη χορεύει άλλοτε στους ρυθμούς των DJ και άλλοτε των live bands, απολαμβάνοντας βαρελίσια παγωμένη μπύρα, σε σούπερ τιμή.

Τα καταστήματα της Αιγύπτου είναι κυρίως μπυραρίες και κάπως έτσι γίνονται υποστηρικτές και πρωτοπόροι του φεστιβάλ. Τραπεζάκια και τραπέζια, σταντ και σκαμπό, παρατάσσονται κατά μήκος του πεζοδρομίου, ενώ στο πλακόστρωτο δρομάκι, μπορούμε οι θαμώνες ανενόχλητοι, να χορέψουμε, να μιλήσουμε και να απολαύσουμε την στιγμή.

Ως γνωστή λάτρης της παγωμένης μπύρας, ακολουθώ τα «Αιγύπτεια» εδώ και δυο χρόνια. Την Παρασκευή 14/10, βρέθηκα να κάθομαι σε ένα σταντ στην «καρδιά» της Αιγύπτου, πίνοντας βαρελίσια και χορεύοντας σε ροκ ρυθμούς της live μπάντας που έδινε παράσταση.

Στα απλά κρύβεται η ευτυχία…

2gif

Κάπου μέσα στους χορούς, τις φωτογραφίες και την παρατήρηση, έμεινα κατάπληκτη με το θέαμα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μα κυρίως φοιτητές, να «ξεδίνουν», να γελάνε, να πίνουν και να διασκεδάζουν με όλη τους την ψυχή. Είναι πραγματική απόλαυση να βλέπεις τους ανθρώπους να ξεχνάνε για μια στιγμή, την πραγματικότητα. Να γίνονται φιλικοί, χαλαροί και δεκτικοί.

Ίσως να φταίει η ένταση ή ακόμη κι η ίδια η μουσική. Ίσως να φταίει το αλκοόλ κι οι παρενέργειες, πάντως το τρίπτυχο «μουσικής – μπύρας – χαμόγελου» είναι πραγματικό αντικαταθλιπτικό. Νομίζω πως ο θεσμός, χωρίς τους υποστηρικτές, δεν θα είχε την ίδια μαγεία. Αν π.χ. αντί για τη Μαρία με το σκισμένο τζιν, τα σταράκια, τα ανέμελα μαλλιά και το πλατύ χαμόγελο, βλέπαμε την Τζέσικα με το τακούνι, το ύφος πολλών καρδιναλίων και το μαλλί κομμωτηρίου, να μην μας έκανε καμία αίσθηση.

42912-good-drink-good-beer-with-friends

Κάπως έτσι, καταλήγω πως το πιο κουλ της υπόθεσης, είμαστε εμείς. Εμείς που διασκεδάζουμε απλοϊκά, ντυνόμαστε άνετα, γελάμε και χορεύουμε, συζητάμε και πίνουμε φθηνή (σε τιμή, όχι ποιότητα) μπύρα.

Γι’ αυτό τα αγαπώ τα «Αιγύπτεια», γιατί είναι κουλ. 

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET