DIGITAL

To ‘Bare Minimum Monday’ είναι ο νέος viral τρόπος για να παλέψεις τη Δευτέρα!

Υιοθετούμε!

Ποιος αγάπησε τις Δευτέρες, για να το κάνουμε εμείς;

Είναι ο villain της δικής μας ιστορίας, με τη διαφορά πως όσο κι αν του υψώνουμε ανάστημα, όσοι κι αν συμμαχήσουμε εναντίον του, δε θα κερδίσουμε ποτέ. Θα είναι εκεί στον αιώνα τον άπαντα, να κάνει την Παρασκευή την πιο γλυκιά άφιξη της εβδομάδας και την Κυριακή τη μέρα της ψυχολογικής προετοιμασίας για ό,τι ακολουθεί.

Αν με ρωτάτε, μου φαίνεται πολύ αστεία η ύπαρξη της Blue Monday. Πιο αχρείαστη πεθαίνεις. Λες και δεν είναι όλες οι Δευτέρες του χρόνου ένα μαύρο χάλι, έπρεπε να βαφτίσουμε μία ως χειρότερη.

Anyway, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα αρνητικά αισθήματα που τρέφουμε γι’ αυτή τη μέρα είναι το άγχος που μας προκαλεί. Περνάς ένα ευχάριστο ΣΚ στα παπλώματα και χωρίς πρωινό ξύπνημα και ξαφνικά καλείσαι να ξαναβάλεις ξυπνητήρι για να πας δουλειά ή σχολή. Όπου κι εκεί, σε περιμένει ένας νέος γύρος υποχρεώσεων, ή ό,τι άφησες πάνω στα κέφια της Παρασκευής «για τη Δευτέρα». Ναι ναι, την ίδια ζωή κάνουμε όλοι.

Στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ λοιπόν, κυκλοφορεί μια νέα τάση – τρόπος να παλέψεις την αρχή της εβδομάδας. ‘Bare Minimum Monday’ λέγεται και όπως μαρτυρά η ονομασία της, σε καλεί να κάνεις τα απολύτως απαραίτητα και τίποτα παραπάνω, for you mental health sake!

H Marisa Jo Mayes είναι η εμπνεύστρια της ιδέας και παραδέχεται πως για την ίδια έχει λειτουργήσει πολύ καλά. «Έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή μου και τον τρόπο που βλέπω τη δουλειά μου», δηλώνει.

Εξηγεί πως είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που οι Δευτέρες την τρόμαζαν και χανόταν τόσο στο χάος των υποχρεώσεων και των to-dos, που «καιγόταν» προτού κλείσει η μέρα. Αυτό, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δεν είναι και το καλύτερο σημάδι για το πώς θα πάει η υπόλοιπη εβδομάδα.

Η 29χρονη Marisa λέει πως έφτασε να παραιτηθεί από τη δουλειά της σε εταιρεία, πιστεύοντας ότι έφταιγε η νοοτροπία της επιχείρησης και το αφεντικό της. Βρίσκοντας μία άλλη δουλειά, γρήγορα συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν αυτό το θέμα, αλλά κάτι πιο βαθύ. Δεν επέτρεπε από τον εαυτό της τίποτα λιγότερο από το τέλειο, πράγμα που έφερνε πολύ στρες και φόρτο εργασίας.

Έτσι, τον περσινό Μάρτιο αποφάσισε να προσεγγίσει διαφορετικά τη Δευτέρα που ξημέρωνε, κάνοντας τα βασικά και απολύτως απαραίτητα στην εργασία της. «Ήταν λες και με άγγιξαν μάγια. Ένιωσα καλύτερα. Δεν ήμουν πνιγμένη, ενώ ολοκλήρωσα πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμενα», δηλώνει.

Ουσιαστικά, αυτό που κάνει η Marisa είναι να διαχειρίζεται καλύτερα τις προσδοκίες αντί να φορτώνεται πράγματα κι ό,τι γίνει. Όπως λέει, στοχεύει σε 2-3 σημαντικά και στο να ικανοποιείται όταν τα φέρνει εις πέρας.

@itsmarisajo The story behind Bare Minimum Monday 🫶 #selfemployed #burnoutrecovery #selfemployedlife #worklifewellbeing #bareminimummondays #bareminimummonday ♬ Theme From A Summer Place – Percy Faith

Κάποιοι τη χαρακτήρισαν τεμπέλα και προνομιούχα, κατηγορώντας την πως δε γνωρίζει την αξία της σκληρής δουλειάς και η ίδια λέει πως παλαιότερα, ως εργαζόμενη εταιρείας, μπορεί να το έβλεπε κι εκείνη έτσι. Έχοντας δουλέψει πολύ και βιώσει ακόμα περισσότερα «καψίματα» όμως, έφτασε να γίνει viral για τις συμβουλές της προς τους χρήστες του TikTok να ακολουθήσουν το bare minimum Monday.

«Για όνομα του Θεού, η Gen Z προσποιείται ότι εφηύρε ξανά την τεμπελιά;», γράφει άρθρο του Guardian, με την ίδια να απαντά «Καθόλου. Μη βλέπετε το bare minimum Monday σαν τεμπελιά. Δείτε το σαν προστατευτικό self care».

OUR20s

ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η Durex αναδεικνύει τα διαχρονικά ταμπού του σεξ στην Ελλάδα, μέσα από τη συμμετοχή της στο TedxAthens!

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET