ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αξίζει να ανακαινίσω το ακίνητό μου πριν την πώληση;

Παραθέτουμε ένα πλήθος πλεονεκτημάτων αλλά και μειονεκτημάτων μιας ανακαίνισης, για να κατανοήσετε καλύτερα τι σας ταιριάζει και ας συμφέρει.

Neopolis Team

24 Σεπτεμβρίου, 2023

Με τις πωλήσεις ακινήτων να πληθαίνουν, καθόλου εντύπωση δε μας κάνει αν τριγυρίζει και στο δικό σας μυαλό αυτή η σκέψη, που θα σας επιτρέψει να αυξήσετε σημαντικά το κεφάλαιό σας, ανοίγοντας το δρόμο προς την οικονομική ευημερία, και επιτρέποντάς σας να διεκδικήσετε ένα επίπεδο ζωής συμβατότερο με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Πριν από οποιαδήποτε κίνηση ή απόφαση, αν το ακίνητο δεν είναι εξ’ολοκλήρου στο δικό σας όνομα ή ακόμη και αν ανησυχείτε ότι κάποιος θα διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον μερίδιο, αν εκκρεμεί κάποια αποπληρωμή δανείου ή είναι υποθηκευμένο, είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε ένα δικηγορικό γραφείο Oikonomakis Law στον Πειραιά ή την περιοχή διαμονής σας, για να ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας. Μία ακόμη σκέψη λοιπόν που έρχεται να προστεθεί, ή μάλλον ορθότερα ένα δίλημμα, είναι αυτό της ανακαίνισης του ακινήτου πριν διατεθεί προς πώληση. Παρόλο που δε μπορούμε να σας απαντήσουμε επακριβώς, αν πρόκειται για μια ωφέλιμη ή όχι απόφαση, χωρίς να γνωρίζουμε καμία επιπλέον παράμετρο, μπορούμε να παραθέσουμε ένα πλήθος πλεονεκτημάτων αλλά και μειονεκτημάτων μιας ανακαίνισης, για να κατανοήσετε καλύτερα τι σας ταιριάζει και ας συμφέρει.

Πλεονεκτήματα

  1. Αύξηση της αξίας: Καινούρια υλικά, που από τη μία δεν έχουν υποστεί φθορά και από την άλλη θα μπορέσουν να διαρκέσουν περισσότερο το χρόνο, δίνουν στο ακίνητο όπως είναι αναμενόμενο, μεγαλύτερη αξία, και κατ’επέκταση προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών.
  2. Γρηγορότερη πώληση: Και όπως εύκολα προκύπτει από το παραπάνω, είναι πιθανότερο να προσελκύσετε αγοραστές σε μικρότερο χρονικό διάστημα και να επισπεύσετε την είσπραξή σας. Σίγουρα ωστόσο δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι το αγοραστικό κοινό-στόχος διαφέρει, αφού ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να καταβάλλει μεγαλύτερο κεφάλαιο, αντί να επενδύει σταδιακά στο ακίνητο ως νέος ιδιοκτήτης. Γι αυτό και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, κι αυτός είναι ένας λόγος να αναζητήσετε τον κατάλληλο επαγγελματία στο μεσιτικό γραφείο Your Home Sold στο Μαρούσι ή την επακριβή τοποθεσία του ακινήτου.
  3. Υψηλότερη Αισθητική: Συνήθως, κάθε ιδιοκτήτης, έχει οραματιστεί διαφορετικά τη διαμόρφωση και τη διακόσμηση ενός χώρου. Ίσως η πώληση δε σας επιτρέπει να εφαρμόσετε το σχέδιό σας εξ’ολοκλήρου, μπορείτε όμως να στοχεύσετε στην υψηλή αισθητική μέσα από οικοδομικές παρεμβάσεις. Για παράδειγμα ένα μαρμάρινο τζάκι ή μαρμάρινες επιφάνειες, μπορούν να ενθαρρύνουν τους αγοραστές να επιλέξουν μαρμάρινα έπιπλα Home & Objects για ένα αρμονικότερο σύνολο.

Μειονεκτήματα

  1. Χρηματική Δαπάνη: Η ανακαίνιση προϋποθέτει και την καταβολή των αντίστοιχων οικονομικών πόρων. Πέραν του ότι ανεβάζει τον προϋπολογισμό σας, ελλοχεύει τον κίνδυνο, δεδομένης της κίνησης της αγοράς, να παραταθεί το χρονικό διάστημα έως ότου να επωφεληθείτε από αυτή την επενδυτική κίνηση.  
  2. Χρονικοί Περιορισμοί: Δεν είναι μόνο η αναμονή που προτίθεται μέχρι την είσπραξη, αλλά κυρίως το ρίσκο να μεσολαβήσουν ατυχή γεγονότα που είτε θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα προς εξέταση έως και να σας αναγκάσουν να αναστείλετε τη διαδικασία.
  3. Ανεπιθύμητα Λάθη: Όπως σε κάθε κατασκευή, υπάρχει η αντίστοιχη πιθανότητα αστοχιών. Λάθος εκτιμήσεις κατά τον σχεδιασμό ή στην εκτέλεση των οικοδομικών διεργασιών, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ROI.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Έρευνες λένε

Το να περνάς πολλές ώρες στην κίνηση κάνει κακό στην ψυχική υγεία, επιβεβαιωμένο πλέον!

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET