ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αυτά είναι τα 10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι κάποιος έχει χακάρει το κινητό σου.

To κινητό είναι η ηλεκτρονική συσκευή που έχουμε διαρκώς δίπλα μας, ό,τι και αν μας συμβεί και με όποιον και αν είμαστε. Είναι, επομένως, και το «Κουτί της Πανδώρας» για τον καθένα μας ξεχωριστά, καθώς περιέχει όλες τις συνομιλίες, τα μηνύματα ή τα μυστικά της επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής που δεν θέλουμε να ξέρει […]

Default avatar

Guest Author

15 Μαρτίου, 2017

To κινητό είναι η ηλεκτρονική συσκευή που έχουμε διαρκώς δίπλα μας, ό,τι και αν μας συμβεί και με όποιον και αν είμαστε. Είναι, επομένως, και το «Κουτί της Πανδώρας» για τον καθένα μας ξεχωριστά, καθώς περιέχει όλες τις συνομιλίες, τα μηνύματα ή τα μυστικά της επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής που δεν θέλουμε να ξέρει κανένας άλλος πέρα από εμάς.

Αυτά λοιπόν είναι 10 από τα σημάδια που θα σε κάνουν να βεβαιωθείς μετά λύπης σου πως το κινητό σου έχει πέσει θύμα κάποιου πολύ καλού χάκερ! 

1. Η συσκευή σου «σέρνεται».

Όταν λέμε «σέρνεται» εννοούμε προφανώς πως πάει πάρα πολύ αργά και σχεδόν η οθόνη μαυρίζει από την καθυστέρηση της επιτέλεσης των εντολών. Πιθανές εξηγήσεις αυτού του γεγονότος μπορεί να είναι η υπερφόρτωση της μνήμης του κινητού, η εγκατάσταση ενός προηγμένου λογισμικού που δεν υποστηρίζει η συσκευή ή κάποιο Malware που είναι εγκατεστημένο στο κινητό και επιτελεί διάφορες λειτουργίες σχετικά με το background.

2. Λαμβάνεις και στέλνεις, χωρίς να το θέλεις, παράξενα μηνύματα.

Αν βλέπεις πως λαμβάνεις συνεχώς μηνύματα spam ή σε ενημερώνουν οι φίλοι και οι γνωστοί σου πως λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα από σένα, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις γρήγορα ένα πολύ καλό antivirus, που θα σε προστατεύσει από τέτοιους ιούς.

3. Βρίσκεις στο κινητό σου εφαρμογές που δεν τις έχεις εγκαταστήσει εσύ.

Ψάξε στην Google περί τίνος πρόκειται η κάθε εφαρμογή και διαπίστωσε αν είναι συμπληρωματικές κάποιων άλλων εφαρμογών που έχεις κατεβάσει, ή αν είναι αποτέλεσμα κάποιου χάκερ.

4. Η μπαταρία σου τελειώνει πολύ γρήγορα.

Αν φυσικά το κινητό σου είναι παλιό, δεν πρέπει να αναρωτιέσαι για ένα τέτοιο γεγονός. Αν όμως, το έχεις αγοράσει πρόσφατα μάλλον πρέπει να το ψάξεις σοβαρά.

5. Υπερθερμαίνεται η συσκευή σου.

Ο πιθανός λόγος για ένα τέτοιο φαινόμενο είναι ένα εγκατεστημένο Malware που κάνει ό,τι εφαρμογή έχεις στο κινητό σου να εκτελείται παράλληλα με όλες τις άλλες.

6. Χρεώνεσαι παραπάνω στον λογαριάσμο σου, χωρίς λόγο.

Αυτή είναι ίσως η πιο απλή περίπτωση ενός χακαρίσματος καθώς το εντοπίζεις άμεσα, το δικαιολογείς πολύ εύκολα στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σου και λύνεις τάχιστα το πρόβλημα σου.

7. Όταν τα απεσταλμένα email σου μπλοκάρονται.

Αυτό σημαίνει πως ο browser που χρησιμοποιείς εξαιτίας της συχνής αποστολής spam email από τον λογαριασμό σου, μπλοκάρει με τα φίλτρα του οποιοδήποτε email που στέλνεις.

8. Μπαίνει σε «περίεργα» site.

Tα site αυτά είναι κυρίως πορνογραφικά και αυτό συμβαίνει για να μπορέσει ο χάκερ να αποσπάσει κάποιες συνδρομές και κατ’επέκταση κάποια χρήματα από τον λογαριασμό σας.

9. Σταματάει ξαφνικά η λειτουργία κάποιων εφαρμογών.

Αν εκεί που μιλάτε, σταματά η κλήση ενώ έχετε χρόνο ομιλίας και μπαταρία ή αν παίζετε ένα παιχνίδι και αυτό κλείνει ξαφνικά, σημαίνει πως μάλλον το λογισμικό σας είναι χακαρισμένο.

10. Κάποιες ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι δείχνουν διαφορετικά.

Τα Malware που στέλνονται από το browser στο κινητό σου είναι πολλά αλλά και ικανά να ελεγχθούν από κάποιον χάκερ, ο οποίος με μεγάλη ευκολία θα χαλάσει την εικόνα κάποιων ιστοσελίδων που θα επισκεφτείς.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

Είναι viral

Τύπος γυρίζει το ‘ZARI’ στην Αρεόπολη και αποθεώνεται περισσότερο κι από το ορίτζιναλ!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

UEFA Euro 2024: AXE, Dove Men+Care & Ultrex σύμμαχοι περιποίησης στη μεγαλύτερη γιορτή ποδοσφαίρου!

Είναι viral

Φοιτητής Πληροφορικής έστειλε 500 αιτήσεις για πρακτική για να τον δεχθούν σε μία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET