fbpx

Αύξησε την παραγωγικότητά σου! | Αυτά είναι τα 10 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις κάθε πρωί


Η ικανοποίηση που μας δίνει μια παραγωγική ημέρα είναι μακράν από τα πιο ωραία συναισθήματα. Ειδικά όταν ολοκληρώνουμε με επιτυχία όλες μας τις υποχρεώσεις, νιώθουμε επίγειοι θεοί. Συνήθως, μετά το πρωινό ξύπνημα θέτουμε σε λειτουργία τον οργανισμό μας και φροντίζουμε να τον διατηρήσουμε ενεργό. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε, διότι δεν είναι λίγα τα λάθη που κάνουμε ασυναίσθητα, τα οποία μας κρατάνε λιγότερο παραγωγικούς. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η φράση «η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται», γι αυτό και ήρθε η ώρα να την εφαρμόσεις μετά από κάθε πρωινό σου ξύπνημα, κόβοντας δια ροπάλου τα παρακάτω:

1. Μη δεις τηλεόραση ή παίξεις κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι μια ώρα πριν κοιμηθείς.

Ένα παραγωγικό πρωινό απαιτεί ήρεμο ύπνο. Οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή θα στον διαταράξει.

2. Μη πατήσεις «αναβολή» στο ξυπνητήρι.

Ο ύπνος έχει στάδια. Με το ξυπνητήρι διακόπτεται το στάδιο όπου βρίσκεσαι, όμως δεν θα επιβαρύνει την κούρασή σου εάν δεν ξανακοιμηθείς. Η επιπλέον κούραση μετά από κάθε «αναβολή» οφείλεται στο γεγονός ότι μπαίνεις από την αρχή στη διαδικασία να κοιμηθείς, άρα ξαναρχίζουν να μπαίνουν σε λειτουργία τα πρώτα στάδια του ύπνου και κάθε snooze θα τα διακόπτει, με αποτέλεσμα να τρελαίνεται ο οργανισμός σου και να νιώθει περισσότερο κουρασμένος παρά ξεκούραστος.

3. Μην υπερβάλεις με τις υποχρεώσεις.

Οι μεγάλες “to-do” λίστες συχνά είναι αποτυχημένη μέθοδος, καθώς σε γεμίζουν στρες όλη την ημέρα. Βάλε στη λίστα σου τα βασικότερα που πρέπει να βγάλεις εις πέρας και τα υπόλοιπα, αν περισσέψει χρόνος, τα ρυθμίζεις. Και αύριο μέρα είναι, δε χρειάζεται να τρελαθείς αν δε βάλεις σήμερα το πλυντήριο με τα μαύρα.

4. Μην ανοίγεις τα μέιλ σου αμέσως μόλις ξυπνήσεις.

Γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι ένα μέιλ για εργασία από τον καθηγητή σου, ή μια παρατήρηση από το αφεντικό σου, μπορεί να σου ανεβάσει την πίεση. Πάρε το πρωινό σου και άσε τα υπόλοιπα για αργότερα.

5. Μην αφήνεις κάτι για τελευταία στιγμή το πρωί.

Όπως τη βενζίνη για παράδειγμα, ή να φτιάξεις τοστάκι από το σπίτι για να πάρεις μαζί σου. Θες να τρέχεις και να μη φτάνεις πρωινιάτικα;

6. Μην αποπροσανατολίζεσαι.

Ξυπνάς και έχεις έναν στόχο για σήμερα. Αυτό θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και όχι τα πάρτι του Σαββάτου που έρχονται σε λίγες μέρες. Κοίτα εκεί που θες να πας, γιατί θα πας εκεί που κοιτάς και μάλλον θα είναι η λάθος κατεύθυνση!

[scis id=»59″]

7. Μην παραλείπεις το πρωινό.

Δεν έριξαν τσάμπα τόσες ώρες, μέρες, μήνες οι επιστήμονες να σου αποδείξουν ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα, για να μη το τρως! Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δώστου την ενέργεια που χρειάζεται με ένα καλό πρωινό και δε θα βγεις χαμένος, στο εγγυώμαι!

8. Μην πας στη δουλειά την ίδια ώρα που φτάνουν όλοι.

Θα αποφύγεις τις κουβεντούλες πριν τη δουλειά, γιατί είσαι και κοινωνικό άτομο, και θα τελειώσεις γρηγορότερα τη δουλειά σου, χωρίς καθυστερήσεις με κουτσομπολιά για το ποιος βγήκε με ποια μετά το γραφείο. Αν δε σου πληρώνουν κιόλας τις υπερωρίες, καλύτερα να αποφύγεις το πρωινό κους-κους.

9. Μην σπαταλάς χρόνο.

Ξύπνα, πάρε το πρωινό σου και στρώσου! Με το να τριγυρνάς μέσα στο σπίτι, ή να χαζολογάς στον υπολογιστή, ή να κάνεις βλέπινγκ στα μαγαζιά κοντά στη σχολή ή τη δουλειά, βάζεις τον εαυτό σου σε διαδικασίες αδράνειας.

10. Μη φεύγεις ποτέ από το σπίτι νευριασμένος.

Ότι και αν έχει γίνει, με οποιονδήποτε, καλύτερα να το αφήσεις εκεί που είναι, γιατί ο θυμός είναι ένα δυνατό συναίσθημα που μας ακολουθεί όλη τη μέρα και εκδηλώνεται κάθε στιγμή. Μείνε θετικός και θα σου φτιάξει ούτως ή άλλως η υπόλοιπη μέρα με κάποιον τρόπο.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET