ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Αποτρόπαιο | Αστυνομικοί δολοφόνησαν εν ψυχρώ φοιτήτρια!

Στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων, μόνο ένα μούδιασμα μπορείς να νιώσεις. Για οποιδήποτε άνθρωπο που δολοφονείται από αστυνομική δύναμη που κύριως στόχος της είναι η ασφάλεια των πολιτών, σε κάνει να νιώθεις ανάμεικτα συναισθήματα. Θυμό πρωτίστως για την αποτρόπαια πράξη και αγωνία για το που μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση. Το περιστατικό που συνέβη στις […]

Neopolis Team

19 Σεπτεμβρίου, 2017

Στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων, μόνο ένα μούδιασμα μπορείς να νιώσεις. Για οποιδήποτε άνθρωπο που δολοφονείται από αστυνομική δύναμη που κύριως στόχος της είναι η ασφάλεια των πολιτών, σε κάνει να νιώθεις ανάμεικτα συναισθήματα. Θυμό πρωτίστως για την αποτρόπαια πράξη και αγωνία για το που μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση.

Το περιστατικό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι δυστυχώς άλλο ένα ακόμη στη λίστα. Το βίντεο που απεικόνιζε την εν ψυχρώ δολοφονία της 21χρονης Σκάουτ Σουλτς, φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή της Τζώρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών κατέβηκε από το διαδίκτυο για ευνόητους λόγους.

Το χρονικό

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η νεαρή κοπέλα βρέθηκε σε ένα πάρκινγκ μετά από διαδήλωση της LGBTQ κοινότητας. Ήταν ξυπόλητη και κρατούσε μαχαίρι. Εκεί την αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί.

Η 21χρονη φώναζε στους αστυνομικούς να την πυροβολήσουν με τους ίδιους να της απαντούν ότι «κανείς δε θέλει να σας βλάψει». Η Σουλτς τότε άρχισε να πλησιάζει προς το μέρος τους με τον ένα από τους δύο να την προειδοποιεί να σταματήσει και να πετάξει το μαχαίρι.

Η ίδια συνέχισε να περπατά προς τον αστυνομικό με αποτέλεσμα εκείνος να την πυροβολήσει μία φορά και να πέσει στο έδαφος κραυγάζοντας από τον πόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Πολυτεχνικής Σχολής, η «φοιτήτρια συνέχιζε να προχωράει προς τους αξιωματικούς με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, ο ένας αξιωματικός πυροβόλησε. Η Σουλτς δεν ήταν συνεργάσιμη και δεν συμμορφωνόταν με τις εντολές των αξιωματικών».

Τελικά η 21χρονη δεν κατάφερε να επιζήσει.

Η απορία μας σε τέτοια περιστατικά θα είναι πάντα η ίδια. Κι ας εξετάσουμε το συγκεκριμένο με την φοιτήτρια. Κρατούσε μόνο ένα μαχαίρι και ήταν μόνη της. Αντίστοιχα οι αστυνομικοί ήταν δύο, με όπλα και αλεξίσφαιρα πάνω τους. Γιατί λοιπόν δεν έκαναν την προσπάθεια απλά να τη συλλάβουν και η εύκολη λύση ήταν για ακόμη μια φορά να πυροβολήσουν; Αναπάντητο θα μείνει κι αυτό.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET