ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

*Όρθιο χειροκρότημα*

Neopolis Team

24 Μαΐου, 2023

Οι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστήμιων αποδεικνύουν διαρκώς την αξία τους, τόσο στις μετέπειτα επαγγελματικές τους πορείες, όσο και κατά τη φοίτησή τους. Δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που διαβάζουμε για πρωτιές και διακρίσεις σε σημαντικούς τομείς και κόντρα σε μεγάλα ονόματα παγκοσμίων πανεπιστημίων.

Διάβασε κι αυτό

Πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό «Καινοτομίας» για φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Η ομάδα του ΑΠΘ είναι άλλη μία προσθήκη στη λίστα επιτυχιών που σημειώνουν συνεχώς Έλληνες φοιτητές, χάρη στα «μαθηματικά μυαλά» της, Δημοσθένη Παυλίδη, Ιωάννη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Φωτιάδη, Ιωάννη Δημουλιό και Πλάτωνα Σταμπουλίδη, καθώς και τον αρχηγό τους Δημήτριο Τσιντσιλίδα.

Μαζί κατέκτησαν την 3η θέση μεταξύ των 20 ομάδων που συμμετείχαν στον Διεθνή Φοιτητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό SEEMOUS 2023 (South Eastern Mathematical Olympiad for University Students), με τα μέλη της ομάδας συγκεκριμένα να λαμβάνουν τις εξής ατομικές διακρίσεις:

Χρυσό μετάλλιο – Δημοσθένης Παυλίδης (2ο έτος, Τμήμα Φυσικής) και 7ος στη συνολική κατάταξη

Αργυρό μετάλλιο – Ιωάννης Ιακωβάκης (2ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών), Κωνσταντίνος Φωτιάδης (1ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών), Ιωάννης Δημουλιός (2ο έτος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)

Χάλκινο μετάλλιο – Πλάτων Σταμπουλίδης (2ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών)

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο πρωτοετής μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μαθηματικών, Δημήτριος Τσιντσιλίδας, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος για τον Διαγωνισμό SEEMOUS ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης.

Ο Διαγωνισμός SEEMOUS διοργανώθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Mathematical Society of South Eastern Europe, MASSEE), με τον φετινό Διαγωνισμό να σημειώνει συμμετοχή 83 φοιτητών/τριών, προερχόμενων από έξι χώρες. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει τους/τις καλύτερους/ες φοιτητές/τριες στα Μαθηματικά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο φετινός διαγωνισμός SEEMOUS ήταν ο 17ος και πραγματοποιήθηκε στην πόλη Struga της Βόρειας Μακεδονίας.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Workearly Summer Schools: Το #1 project για φοιτητές και νέους που δίνει πραγματικές εργασιακές δεξιότητες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET