ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές έστησαν σκηνές στο campus για τα υψηλά ενοίκια και την ακρίβεια!

Αν συνεχίσουμε έτσι, από συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, θα γίνει η πραγματικότητα πολλών φοιτητών...

Neopolis Team

25 Οκτωβρίου, 2022

Το κλίμα στο ΑΠΘ παραμένει τεταμένο, για πολλούς λόγους. Πέρα από τις τελευταίες εξελίξεις με τον φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο λόγω έλλειψης θέσεων, πράγμα που οδήγησε σε συγκεντρώσεις και καταλήψεις, πλέον το πανεπιστήμιο πρέπει να αντιμετωπίσει τις διαμαρτυρίες των φοιτητών του για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η οποία δυσκολεύει και τις σπουδές τους.

Ακρίβεια και υψηλά ενοίκια είναι οι βασικοί πονοκέφαλοι ενός φοιτητή που σπουδάζει μακριά από το πατρικό του, και ο λόγος που μέλη φοιτητικών συλλόγων κατασκήνωσαν χθες έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με αιτήματα που αφορούν τη σίτιση, τη στέγαση και τις δωρεάν σπουδές, οι φοιτητές έστησαν αντίσκηνα στον πανεπιστημιακό χώρο, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα πανάκριβα ενοίκια που συναντούν και τα οποία μπαίνουν εμπόδιο στην ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

Ο Ιωάννης Μικές, πρόεδρος του συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, αναφέρει στη Voria.gr ότι οι φοιτητές αδυνατούν να σπουδάσουν εξαιτίας του υψηλού κόστους των κατοικιών και να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι οι φοιτητικές εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών του ΑΠΘ, με πολλούς που έχουν κάνει αίτηση και πληρούν τα κριτήρια να μην έχουν πάρει δωμάτιο.

Στο μεταξύ, όπως αναφέραμε και στην αρχή, οι παραπάνω εικόνες εκτυλίσσονται λίγες μέρες μετά την πτώση φοιτητή από παράθυρο αμφιθεάτρου. Δεν είναι πολύ τιμητικό για τα ΑΕΙ να πρωταγωνιστούν συνεχώς με τέτοιες ειδήσεις και περιμένουμε κάποια στιγμή να το καταλάβουν και τα ίδια και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές πράξεις.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET