ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων!

Θα είναι σαν Erasmus, αλλά δε θα είναι Erasmus.

Neopolis Team

21 Ιουνίου, 2024

Unsplash

Το ΑΠΘ είναι το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που συμμετέχει στο EPICUR (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο), μια συμμαχία εννιά ιδρυμάτων της Ευρώπης: University of Strasbourg (Γαλλία) – επικεφαλής, Adam-Mickiewicz University (Πολωνία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία), University of Southern Denmark (Δανία), University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία) και το δικό μας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σκέψου το EPICUR σαν ένα Erasmus, που όμως το ζεις εδώ. Ναι οκ, η γλύκα του Erasmus βρίσκεται ακριβώς στο ότι φεύγεις στο εξωτερικό. Από την άλλη όμως, το να φύγεις για ένα εξάμηνο για να ζήσεις τη φοιτητική εμπειρία σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και να λάβεις εφόδια από ένα ξένο πανεπιστήμιο, είναι αρκετά κοστοβόρο και μια ταλαιπωρία την κρύβει η αλήθεια είναι.

Μέσω του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου λοιπόν, οι φοιτητές του ΑΠΘ μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα που προσφέρονται από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας χωρίς να το κουνήσουν από τη βάση τους.

Διάβασε κι αυτό

Κοινό Eυρωπαϊκό Πτυχίο: Τα πρώτα ελληνικά πανεπιστήμια που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα!

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Τα μαθήματα έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν φοιτητές/-τριες και των τριών κύκλων σπουδών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών) του ΑΠΘ.

Η παρακολούθηση αυτή είναι σίγουρα ένα μεγάλο plus για όσους την επιλέξουν, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες που απαιτεί η ευρωπαϊκή και διεθνής αγορά εργασίας και οικονομίας και την απόκτηση διεθνών εκπαιδευτικών εμπειριών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό πανεπιστήμιο, δίνει τη δυνατότητα ενασχόλησης με κοινά κοινωνικά προβλήματα, αξιοποίησης του ταλέντου και ανάπτυξης κοινωνικών ευρωπαϊκών εφοδίων μέσω της συμπλήρωσης της τυπικής παρεχόμενης εκπαίδευσης με την συμπληρωματική. Τέλος, ενισχύει τις δυνατότητες συνεργασίας με άτομα που προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αξιοποιώντας ιδέες και προτάσεις σε κοινά κοινωνικά προβλήματα και κοινές επιδιώξεις των νέων και της Ευρώπης.

Τα μαθήματα που παρέχονται στο EPICUR διεξάγονται είτε εξ αποστάσεως είτε και δια ζώσης και σχετίζονται με διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως:

  Θετικές Επιστήμες

Γλωσσική Κατάρτιση για Κινητικότητα

Τεχνολογία

Βιώσιμο Μετασχηματισμό

Ευρωπαϊκές Αξίες

Παγκόσμια Υγεία

Τεχνητή Νοημοσύνη

Επιχειρηματικότητα

Διαπολιτισμικότητα

Ισότητα

Ένταξη και Ενσωμάτωση

Πώς γίνεται η Υποβολή Αιτήσεων

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται με τη χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EPICUR Virtual Campus Learning Platform όπου αναρτώνται τα προσφερόμενα μαθήματα.

*Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 1η Ιουλίου 2024*

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του EPICUR διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS). Το αν το μάθημα που θα παρακολουθήσει κανείς και θα ολοκληρώσει επιτυχώς, αναγνωριστεί (με τον ίδιο ή διαφορετικό αριθμό ECTS) ή όχι και αναφερθεί στο Παράρτημα Διπλώματος, εξαρτάται από την απόφαση του εκάστοτε Τμήματος.

Για τυχόν απορίες σχετικές με τη διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: epicur-secretariat@auth.gr ενώ για ερωτήσεις σχετικές με τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε μάθημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται στη δημοσιευμένη Πρόσκληση.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET