ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

10 πράγματα που θα συμβούν απρόσμενα στην ερωτική σου ζωή, πριν κλείσεις τα 25!

Οι σχέσεις κατά κοινή ομολογία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κι όποιος το υποστηρίζει αυτό, τότε δύο είναι τα τινά: είτε ψεύδεται είτε δεν ξέρει τι του γίνεται. Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι νέοι εκεί έξω επιθυμούν να έχουν μια σταθερή σχέση στη ζωή τους, όμως όσο κι αν το κυνηγούν, λίγοι είναι αυτοί που τα […]

Default avatar

Guest Author

31 Ιουλίου, 2017

Οι σχέσεις κατά κοινή ομολογία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κι όποιος το υποστηρίζει αυτό, τότε δύο είναι τα τινά: είτε ψεύδεται είτε δεν ξέρει τι του γίνεται.

Είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι νέοι εκεί έξω επιθυμούν να έχουν μια σταθερή σχέση στη ζωή τους, όμως όσο κι αν το κυνηγούν, λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Κι αυτό συμβαίνει γιατί απαραίτητα στοιχεία σε μια σχέση όπως η ωριμότητα, η υπομονή, αλλά κι η διαλλακτικότητα, δεν τα συναντάς εύκολα σ’ ένα άτομο της ηλικίας μας.

Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων και τις εμπειρίες που αποκτάς, η ερωτική σου ζωή βελτιώνεται διαρκώς μέχρι να βρεις επιτέλους τον άνθρωπο εκείνο που θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του. Ως τότε όμως, υπάρχουν κάποια απρόοπτα πράγματα που θα σου συμβούν και για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων, γιατί αυτά είναι που σε κάνουν καλύτερο:

#1 Θα είσαι πιο πρόθυμος για να συμβιβαστείς

Κανείς δεν είναι τέλειος, και φυσικά ούτε και εσύ! Κι είναι μια άποψη που καλό είναι να λάβεις υπόψιν σου στην ερωτική σου ζωή. Μπορεί να έχεις τα δικά σου κριτήρια στον τομέα αυτό, όμως για να κερδίσει κάποιος την καρδιά σου δεν πρέπει να περάσει από δοκιμασίες ούτε να ξέρει να λύνει μαθηματικά προβλήματα.

#2 Θα σταματήσεις να εκνευρίζεσαι με μικροπράγματα

Όσο κλισέ μπορεί να ακούγεται, η ζωή είναι πολύ μικρή για να στεναχωριέσαι και αναλώνεσαι σε χαζά μικροπράγματα. Ναι, μπορεί να είσαι νέος/α ακόμα και να έχεις όλα τα χρόνια μπροστά σου, αλλά είναι κρίμα να σπαταλάς τον χρόνο σου μέσα στο άγχος και τα νεύρα για το τίποτα. Είναι προτιμότερο να διατηρήσεις αυτή σου την ενέργεια για όταν πραγματικά την έχεις ανάγκη.

#3 Μπορεί να τερματίσεις την τωρινή σου σχέση

Δεν τρέχει και κάτι, γιατί κι οι χωρισμοί μέσα στο πρόγραμμα είναι. Μπορεί να ξυπνήσεις μια μέρα και να συνειδητοποιήσεις ότι δε θέλεις να μοιράζεσαι την ερωτική σου ζωή με κανέναν. Το να είσαι single δεν είναι κάτι το τραγικό, ούτε εφιάλτης. Έχει κι αυτό τα προνόμιά του, γι’ αυτό από την στιγμή που το αποφασίσεις φρόντισε να απολαύσεις την εργένικη ζωή σου στο έπακρο.

#4 Θα χρειαστεί να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου για κάποιο καιρό

Λένε πως αν δεν αγαπήσεις εσύ ο/η ίδιος/α τον εαυτό σου, δε θα το κάνει κανείς άλλος για εσένα κι είναι κάτι που πραγματικά ισχύει. Προκειμένου να καταλάβεις τι ακριβώς θέλεις από τον/τη σύντροφό σου σε μια σχέση, θα πρέπει πρώτα να το ανακαλύψεις μόνος/η σου. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν πρέπει να σε αγχώνει, μιας κι αποτελεί μια αναγκαία διαδικασία για να ωριμάσεις και να μάθεις πολύ καλύτερα τα θέλω σου.

#5 Μερικά κριτήρια σου θα αλλάξουν

Συχνά πυκνά κολλάμε με ορισμένα πράγματα που στα μάτια μας, άλλοτε μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο να φαίνεται ιδανικός κι άλλοτε να τον χαντακώνουν. Αυτό δε σημαίνεις πως είναι κακό να έχεις κάποια στάνταρ, αλλά όσο τα χρόνια περνούν και πλησιάζεις τα 25, θα συνειδητοποιήσεις πως μερικά από αυτά τα κριτήρια δε θα σε απασχολούν και τόσο πλέον. Γιατί άλλωστε να περιορίζεις τον εαυτό σου; Κι αν έρθει εκείνος «ο ένας» που αναζητάς και τον απορρίψεις για τους λάθος λόγους, πόσο θα το μετανιώνεις στο μέλλον;

#6 Θα σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους υπόλοιπους

Πάρα πολλοί νέοι στις μέρες μας πέφτουν στην παγίδα να συγκρίνουν τη ζωή τους με τις φαινομενικά τέλειες ζωές που έχουν κάποιοι γνωστοί τους. Αργά ή γρήγορα όμως θα καταλάβεις ότι αυτοί κάνουν τη δική τους ζωή και είναι καιρός να ασχοληθείς αποκλειστικά με τη δική σου. Άλλωστε πόσο βαρετό θα ήταν αν όλοι είχαμε την ίδια ζωή;

#7 Θα αναγνωρίσεις τα λάθη σου

Κάθε σχέση περιλαμβάνει αρκετά λάθη, που γίνονται φυσικά κι από τις δύο πλευρές. Η εξέλιξη σου σαν άτομο σε μία σχέση βρίσκεται ακριβώς στο σημείο εκείνο που αναγνωρίζεις τα λάθη σου και προσπαθείς να τα διορθώνεις, αντί να τα κρύβεις κάτω από το χαλάκι και να τα προσπερνάς.

#8 Θα λες «Σ’ αγαπώ» και θα το εννοείς

Το «Σ’ αγαπώ» δεν είναι κάτι που λες με ευκολία κι ούτε θα έπρεπε. Μάλιστα, όσο μεγαλώνεις, θα αρχίσεις να εκτιμάς την αξία αυτών των δύο λέξεων και θα τις ξεστομίσεις μόνο όταν νιώσεις πως τις εννοείς πραγματικά. Κι αυτό είναι το υπέροχο!

#9 Θα έρθεις αντιμέτωπος με πολλές εκπλήξεις

Συνήθως τα καλύτερα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Εκεί που αρχίζεις να πιστεύεις ότι θα μείνεις για πάντα μόνος/η σου, από το πουθενά εμφανίζεται ένας τυχαίος άνθρωπος στη ζωή σου και κάνει την καθημερινότητά σου άνω κάτω. Αν όμως αξίζει, τότε αυτή μπορεί να είναι η απαρχή μιας πολύ όμορφης σχέσης.

#10 Σίγουρα θα πληγωθείς

Πίστεψε με, κανείς μα κανείς δε θέλει να στεναχωριέται και να πληγώνεται, όμως αυτό συμβαίνει όταν παίρνεις το ρίσκο να δώσεις την καρδιά σου σε κάποιον άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση… Θα κλαις τον μακαρίτη χρόνια ολόκληρα ή θα στεναχωρηθείς για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα σκεφτείς τι πήγε λάθος και μετά θα προχωρήσεις τη ζωή σου; Αυτή η απόφαση βρίσκεται ολοκληρωτικά στο χέρι σου. Όμως, καλού ή κακού η ζωή συνεχίζεται!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET