ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις; | Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις.

Αναγκαία η αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις – Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις Τις θέσεις του για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο». Οι αλλαγές θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ο […]

Neopolis Team

1 Δεκεμβρίου, 2015

Αναγκαία η αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις – Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις

Τις θέσεις του για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο». Οι αλλαγές θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ο οποίος ξεκινά σήμερα και θα διενεργηθεί σε τρία επίπεδα.

Ο κ. Λιάκος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Λύκειο «νεκρό» σημειώνοντας ότι είναι ένας δρόμος για να περνάνε οι μαθητές προς το πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα το φροντιστήριο να είναι το ουσιώδες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα της εν λόγω βαθμίδας ως προς τη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών. «Αυτά τα χάνουμε  και αυτά χάνονται και για την οικονομία, για την κοινωνία, τον πολιτισμό μέσα από αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Λιάκος.

Ως προς το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Λιάκος εξέφρασε την άποψη ότι δε χρειάζονται όλες οι σχολές των πανεπιστημίων εξετάσεις αναφέροντας ότι σε μερικά τμήματα όσοι θέλουν να πάνε, πάνε γι΄ αυτό και οι βάσεις εισαγωγής τους είναι κάτω του 10.

Κατά τον κ. Λιάκο λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις ενώ έκανε λόγο και για λίστα προτεραιότητας με κριτήρια στα οποία θα έχουν λόγο και τα πανεπιστήμια ως προς τη συγκρότησή τους. «Αυτά δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί το Λύκειο και να γίνει ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές σφαίρες:

  • Ανθρωπιστική, φιλοσοφική, ιστορική παιδεία
  • Περιβάλλον, σώμα
  • Τέχνη

Η συνέντευξη του κ. Λιάκου «Στο Κόκκινο»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας για τον Ηλεκτρικό αύριο Πέμπτη (2/2) – Ποιες ώρες δε θα κινηθεί!

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο κυβερνήτης του Phantom μετά από πολυήμερες έρευνες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET