ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις; | Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις.

Αναγκαία η αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις – Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις Τις θέσεις του για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο». Οι αλλαγές θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ο […]

Neopolis Team

1 Δεκεμβρίου, 2015

Αναγκαία η αποσύνδεση του Λυκείου από τις εξετάσεις – Δεν χρειάζονται όλες οι σχολές του πανεπιστημίου εξετάσεις

Τις θέσεις του για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο». Οι αλλαγές θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ο οποίος ξεκινά σήμερα και θα διενεργηθεί σε τρία επίπεδα.

Ο κ. Λιάκος δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει το Λύκειο «νεκρό» σημειώνοντας ότι είναι ένας δρόμος για να περνάνε οι μαθητές προς το πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα το φροντιστήριο να είναι το ουσιώδες. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα της εν λόγω βαθμίδας ως προς τη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών. «Αυτά τα χάνουμε  και αυτά χάνονται και για την οικονομία, για την κοινωνία, τον πολιτισμό μέσα από αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Λιάκος.

Ως προς το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Λιάκος εξέφρασε την άποψη ότι δε χρειάζονται όλες οι σχολές των πανεπιστημίων εξετάσεις αναφέροντας ότι σε μερικά τμήματα όσοι θέλουν να πάνε, πάνε γι΄ αυτό και οι βάσεις εισαγωγής τους είναι κάτω του 10.

Κατά τον κ. Λιάκο λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις ενώ έκανε λόγο και για λίστα προτεραιότητας με κριτήρια στα οποία θα έχουν λόγο και τα πανεπιστήμια ως προς τη συγκρότησή τους. «Αυτά δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση», ανέφερε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί το Λύκειο και να γίνει ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές σφαίρες:

  • Ανθρωπιστική, φιλοσοφική, ιστορική παιδεία
  • Περιβάλλον, σώμα
  • Τέχνη

Η συνέντευξη του κ. Λιάκου «Στο Κόκκινο»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβάτες σπρώχνουν τρόλεϊ που έχει μείνει στη Συγγρού, στην ultimate Ελλάδα στιγμή!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Γάτος πήρε διδακτορικό από το Παν/μιο του Βερμόντ κι εμείς ακόμα παλεύουμε το πτυχίο!

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων: Με δωρεάν είσοδο κι εκδηλώσεις το γιορτάζουν αύριο (18/5) τα μουσεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται κι άλλο η τιμή του καφέ, σε περίπτωση που δεν ήσασταν αρκετά σκ@τά σήμερα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Περισσότερες οι θέσεις των εισακτέων – Πώς μοιράζονται ανά τμήμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε ο 23χρονος Ερμής Καραγιάννης που είχε συμμετάσχει στο GNTM το 2020!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET