ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε κορυφώνονται οι Ωριωνίδες και η βραδιά επιβάλλει παρατήρηση σε ρομαντικό spot!

Με πεφταστέρια και ευχές, έτσι θέλουμε να περνάμε τις Παρασκευές μας!

Neopolis Team

21 Οκτωβρίου, 2022

Η συγκυρία είναι ιδανική. Παρασκευούλα σήμερα, άρα τίποτα δε σε σταματά από το να ξενυχτήσεις και λιγάκι, για να παρατηρήσεις τον ουρανό περιμένοντας τη βροχή πεφταστεριών του φθινοπώρου.

Απόψε το βράδυ, μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι Ωριωνίδες κορυφώνονται και δίνουν την ευκαιρία σε όλες εμάς τις ρομαντικές και ονειροπόλες ψυχές, να κάνουμε τις ευχές μας και να ελπίσουμε στο καλύτερο (μόνο αυτό μας έμεινε άλλωστε).

Για όσους βρίσκονται στην Αθήνα, ή σε οποιαδήποτε πυκνοκατοικημένη πόλη για την ακρίβεια, τα φώτα μπορεί να μειώνουν την ορατότητα του έναστρου ουρανού, ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι το φεγγάρι τουλάχιστον δε θα δυσκολέψει την παρατήρησή μας, καθώς είναι μικρό (η νέα Σελήνη έρχεται στις 25 Οκτωβρίου) και ο ουρανός θα παραμείνει σκοτεινός. Ένας ακόμη βασικός παράγοντας για να πάει καλά η βραδιά είναι ο καιρός, ο οποίος σύμφωνα με τις προβλέψεις δε θα κάνει χαλάστρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι Παρασκευή, η έξοδος είναι δεδομένη, οπότε why not να μη βρείτε με την παρέα σου ένα ωραίο σημείο με θέα και να θαυμάσετε το όμορφο αυτό φαινόμενο; Σημείωση για ακόμα καλύτερη εμπειρία: Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν από την αυγή.

Οι Ωριωνίδες γενικά, είναι μία μέτριας έντασης «βροχή» διαττόντων αστέρων, που εμφανίζονται κάθε χρόνο 2 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου. Πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό του Ωρίωνα από τον οποίο φαίνεται να προέρχονται, ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Δεκάδες μετέωρα, περίπου 20 την ώρα συνήθως, εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης και καίγονται. Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χλμ. το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET