ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που πήρε το βραβείο του καλύτερου νέου στατιστικού!

Το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο παρέδωσε το Βραβείο Καλύτερου Νέου Στατιστικού για το 2018 στον απόφοιτο του Π.Μ.Σ. του τμήματος Μαθηματικών, στον Μιχάλη Σπητιέρη. Η εργασία του βασισμένη στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Στατιστική & Αναλογιστικά – Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά‘, φέρει τον τίτλο  «Μια νέα προσέγγιση για βελτιωμένες υποκαταστάσεις πολυμεταβλητών ελλιπών δεδομένων». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε […]

Neopolis Team

29 Μαΐου, 2018

Το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο παρέδωσε το Βραβείο Καλύτερου Νέου Στατιστικού για το 2018 στον απόφοιτο του Π.Μ.Σ. του τμήματος Μαθηματικών, στον Μιχάλη Σπητιέρη.

Η εργασία του βασισμένη στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Στατιστική & Αναλογιστικά – Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά‘, φέρει τον τίτλο  «Μια νέα προσέγγιση για βελτιωμένες υποκαταστάσεις πολυμεταβλητών ελλιπών δεδομένων».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρία του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στατιστικής το οποίο διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις 4-6 Μαΐου 2018.

Το διαγωνιστικό μέρος περιελάμβανε τις ομιλίες τεσσάρων νέων Στατιστικών από τα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο Μιχάλης Σπητιέρης ανακήρυχθηκε νικητής και το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου 2018, κατά τη λήξη του συνεδρίου, παρέλαβε το βραβείο του.

Να σημειωθεί πως το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2005 μετά από εισήγηση του επίτιμου μέλος του ΕΣΙ, καθηγητή Ν. Balakrishnan (McMaster UniversityCanada), και από το 2006 απομένεται κάθε χρόνο.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET