ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τηλέμαχος Κουτουράτσας: Ο απόφοιτος της Ιατρικής ΕΚΠΑ που «άγγιξε» το 10 στο πτυχίο του!

Plot twist #not, σκοπεύει να φύγει στο εξωτερικό.

Neopolis Team

5 Αυγούστου, 2022

Κάποιες σημαντικές επιτυχίες βλέπουμε τελευταία και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό!

Τι πιο σπουδαίο από νέους να πετυχαίνουν το στόχο τους και να διακρίνονται γι’ αυτό που αγαπάνε ύστερα από σκληρή δουλειά επί σειρά ετών. Ακόμα καλύτερο βέβαια, θα ήταν αν η χώρα αντιμετώπιζε με τον ίδιο ενθουσιασμό τα επιτεύγματά τους και έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να τους επιβραβεύσει και όχι απλά να τους δίνει λόγους να δοκιμάσουν αλλού την τύχη τους.

Έτσι όπως πάει πάντως, σε λίγο θα μας φαίνεται συνηθισμένο να ακούμε για 10άρια σε πτυχία Μαθηματικών και Ιατρικής, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για επίτευγμα πολύ μεγάλης δυσκολίας. Η Ελίνα Χατζηδημητρίου είναι αυτή που μας έκανε να κοκκινήσουμε για τη χαρά μας όταν πιάνουμε 5αράκια (περνάμε κι αυτό έχει σημασία) τελειώνοντας το Μαθηματικό ΑΠΘ με καθαρό 10, ενώ ο Τηλέμαχος Κουτουράτσας από τα Χανιά είναι ο γιατρός της νέας γενιάς που αποφοίτησε πρώτος πριν λίγες ημέρες από τη Σχολή του ΕΚΠΑ με 9,85 μέσο όρο.

Την ημέρα εκείνη αποφοίτησαν 300 φοιτητές, με τον Τηλέμαχο να διαβάζει τον όρκο του Ιπποκράτη κατέχοντας τον υψηλότερο μέσο όρο.

https://www.facebook.com/athensmedschool/posts/pfbid0me34zos3sbzmVfkDxB5kf2CRaCXXGXACSwuEcZT1WY85PbRywuRcVvNeppS1sXzDl

https://www.facebook.com/watch/?v=457774219243137&t=1

Δύο από τις πιο δύσκολες σχολές της χώρας είχαν την τιμή να έχουν ως φοιτητές δύο μεγάλα μυαλά. Και τα δύο ωστόσο, σχεδιάζουν να φύγουν για το εξωτερικό. Η Ελίνα παραδέχτηκε πως θέλει να αποκτήσει εμπειρία έξω και να επιστρέψει στη συνέχεια στην Ελλάδα, ενώ ο Τηλέμαχος σε συνέντευξή του στα Χανιώτικα Νέα, δήλωσε πως θα ασκήσει την Ιατρική στις ΗΠΑ λαμβάνοντας την ειδικότητά του στη Χειρουργική και θα επικεντρωθεί στον τομέα της έρευνας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αν μου το επιτρέψει η ζωή να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα μόνο στην Κρήτη! Στην Ελλάδα θέλω να επιστρέψω ως ειδικευμένος γιατρός».

Η διάκρισή του στη Σχολή του ΕΚΠΑ δεν είναι και η πρώτη που έχει λάβει. Το 2017 είχε βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς ως μαθητής του 4ου ΓΕΛ Χανίων είχε ηγηθεί της τετραμελούς εθνικής αποστολής για την 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που είχε γίνει στο Βιετνάμ το 2016, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο. Νωρίτερα, το 2015, διακρίθηκε σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς Μαθηματικών, Βιολογίας, αλλά και Έκθεσης.

Ό,τι κι αν επιλέξει να κάνει στη ζωή του, ευχόμαστε να το χαρακτηρίζουν οι ίδιες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα φοιτητές, για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΜΑΚ αποκτά δική του εφαρμογή και κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των φοιτητών του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα φοιτητών των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET