fbpx

7 πράγματα που αποδεικνύουν ότι είσαι η ντετέκτιβ της παρέας στα social media!


Αν πού σε χάνουν πού σε βρίσκουν είσαι με ένα κινητό στο χέρι να «ψαχουλεύεις» προφίλ στα social media, τότε αυτό είναι το άρθρο σου. Δεν υπάρχει story που να μην έχεις δει, post που να μην έχεις διαβάσει και ύποπτο like που να σου έχει ξεφύγει. Ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορείς να βρεις οποιδήποτε στοιχείο σου ζητηθεί για κάποιον, αρκεί να έχεις το κινητό σου μαζί και τουλάχιστον έναν λογαριασμό του.

Σοβαρά τώρα, οι ικανότητές σου στην παρακολούθηση είναι αξιοζήλευτες και οι πληροφορίες που έχεις στην κατοχή σου… επιπέδου FBI. Η δουλειά σου είναι ακριβής και άκρως επαγγελματική. Φοβού σε εκείνους που θα μπουν στο μάτι σου και θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον σου.

Οι φίλες σου από την άλλη, δε σε φωνάζουν τυχαία Σέρλοκ Χολμς ή Μάτα Χάρι. Στην πραγματικότητα, άγαλμα θα έπρεπε να σου στήσουν, ή τουλάχιστον μία προτομή για τις υπηρεσίες που προσφέρεις και τις βγάζεις από τη δύσκολη θέση.

Αν βρήκες τον εαυτό σου στην παραπάνω περιγραφή, πού να δεις παρακάτω! Θα νιώσεις την απόλυτη ταύτιση:

1 | Ξέρεις τα προσωπικά του κόσμου όλου

Ανά πάσα ώρα και στιγμή, μπορείς να πληροφορήσεις κάποιον με ποιους παίζεται κάτι μεταξύ τους, ποιος είναι στα χωρίσματα, ποιος έκανε like σε πρώην του, ποιες κολλητές τα έσπασαν και πού βγήκε ο καθένας το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ο κόσμος θα έπρεπε να σε φοβάται. Άνετα κλείνεις σπίτια μ’ αυτά που ξέρεις. Φαντάσου να προσπαθήσει να σου τη φέρει κανείς εσένα. Όλα τα άπλυτά του θα βγουν στη φόρα (και λίγα θα του κάνεις).

2 | Απορείς δηλαδή πώς δεν έχεις δεχτεί ακόμα πρόταση συνεργασίας από το FBI 

Με τέτοιες δεξιότητες στην παρακολούθηση, οι προτάσεις από διεθνείς οργανισμούς ερευνών θα έπρεπε να πέφτουν βροχή. Φακελωμένους τους έχεις όλους! Θα μπορούσε κάλλιστα η δραστηριότητά σου στο χώρο της αναζήτησης προσωπικών δεδομένων μέσω κοινωνικών δικτύων να θεωρηθεί και ως προϋπηρεσία. Άσε που οι πληροφορίες που έχεις στην κατοχή σου αφορούν ήδη πολλά άτομα και άρα τη μισή δουλειά την έχεις ήδη κάνει!

3 | Και το βραβείο του πιο γρήγορου αντίχειρα πάει… 

Από την στιγμή που είσαι όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι για να μη χάσεις οτιδήποτε σημαντικό, αναμενόμενο είναι να βλέπεις επιτόπου κάθε ειδοποιήση που έρχεται. Είτε πρόκειται για μήνυμα, είτε για κάποιο σχόλιο σε φωτογραφία ή στόρι σου, έχεις απαντήσει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Σε σημείο που οι άλλοι φρικάρουν, γιατί τέτοια αμεσότητα δεν έχουν ξαναδεί. Καλέ, άλλες δουλειές δεν έχεις να κάνεις; Μα τι λέω, αυτή είναι η δουλειά σου! 

4 | Είσαι δέκα βήματα μπροστά απ’ όλους

Ακριβώς επειδή έχεις αυτή την απίστευτη ικανότητα να παρατηρείς τον κόσμο και να τσεκάρεις συστηματικά και την παραμικρή λεπτομέρεια, βλέπεις πράγματα να έρχονται πριν ακόμη αυτά συμβούν. Είσαι μία άλλη Πυθία θα μπορούσαμε να πούμε. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι κάνεις μαντεψιές και βγαίνεις αληθινή μετά από λίγο. Πάντα πέφτεις μέσα κι αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών παρακολούθησης βεβαίως – βεβαίως.

5 | Πίσω τους σ’ έχουν… οι πρώην των κολλητών σου

Ακόμα κι αν δε σου έχουν πει τίποτα οι κολλητές σου, έχεις αναλάβει από μόνη σου το δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο έργο της παρακολούθησης των πρώην τους. Είναι δεδομένο ότι οι κόποι σου θα αποφέρουν καρπούς, ενώ το αποτέλεσμα δεν θα είναι κάτι λιγότερο από επαγγελματικό. Τσεκάρεις αδιάκοπα τι ανεβάζουν, αν υπάρχουν τυχόν ύποπτα σχολιάκια, σε ποιες τσουλάρες κάνουν λάικς και φυσικά ενημερώνεις αναλόγως.

6 | Τα screenshots είναι τα ντοκουμέντα σου

Γιατί αν δεν μπορείς να μοιραστείς τις πληροφορίες που βρίσκεις με τις κολλητές σου, τι να τις κάνεις; Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν πέφτεις πάνω σε ένα αποδεικτικό στοιχείο, είναι να το βγάλεις ένα ωραιότατο screenshot και να το αποθηκεύσεις. Μετά, περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, όπου θα είναι όλη η παρέα διαθέσιμη στο μέσεντζερ και τσουπ, πετάς τη βόμβα σου στην ομαδική. Έχεις μαζέψει υλικό για υλικό μ’ αυτόν τον τρόπο!

7 | Στις δύσκολες ώρες, οι φίλες σου θα έρθουν σε εσένα

Όλοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να βρουν καλύτερο για να αναθέσουν αυτήν τη δουλειά. Έχουν τον γκουρού της κατασκοπίας δίπλα τους και θα κάτσουν να το παλέψουν μόνες τους; Όχι προφανώς, γι’ αυτό και οποιαδήποτε στιγμή ανάγκης, τρέχουν σε εσένα, για να τις βοηθήσεις να βγάλουν καμια άκρη, ή και κανά λαβράκι. Παίζει καινούριο πρόσωπο και δεν έχουν μάθει ακόμα αυτά που θέλουν; Ξέρουν ότι εσύ με λίγο ψαξιματάκι έχεις βγάλει τα διπλά από αυτά που ζητούσαν! Μα τι θα έκαναν χωρίς εσένα τέλος πάντων;

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET