ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις – Ανοιχτά καταστήματα και την Κυριακή 16/1!

Αν και με online shopping μας βλέπουμε να τη βγάζουμε πάλι, μια βόλτα στα μαγαζιά σίγουρα τη χρειαζόμαστε.

Neopolis Team

9 Ιανουαρίου, 2022

Το τέλος των εορτών κουβαλάει πάντα μια μελαγχολία, την οποία ευτυχώς μετριάζουν κάπως οι εκπτώσεις. Μόνο το shopping therapy μπορεί να φέρει την ισορροπία στις ζωούλες μας και να μας πάρει τις σκέψεις από το άδειο απ’ τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σπίτι (σνιφ σνιφ).

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, οι χειμερινές εκπτώσεις έφτασαν και ξεκινούν από αύριο 10/1, δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις δικό σου εκείνο το πουλοβεράκι που είχες κοζάρει αλλά η τιμή δεν έψηνε το πορτοφόλι σου. Κι αν η εβδομάδα σου είναι φουλαρισμένη, να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή 16/1 τα καταστήματα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα, από τις 11 π.μ έως τις 8 μ.μ.

Βέβαια, την περίοδο που διανύουμε δεν κοιτάμε μόνο να μας βολεύει το πρόγραμμα, αλλά να μην πέσουμε και σε λαοθάλασσα που έχει βγει να ψωνίσει. Σίγουρα η διάθεση και η όρεξη να πάρουμε ωραία κομμάτια και να εμπλουτίσουμε την ντουλάπα μας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό και κάτι μας λέει ότι πάλι στο online shopping θα το ρίξουμε.

Επιστρέφοντας όμως στην εκπτωτική περίοδο, αυτή ξεκινάει όπως είπαμε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου«Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος από την άλλη, δίνει τους 5 βασικούς κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δε θα πέσουν θύματα «προσφορών» κι αυτοί είναι:

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET