ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις από το προηγούμενο βράδυ για να κερδίσεις χρόνο το πρωί!

Το πρωινό ξύπνημα είναι βάρβαρο. Δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς. Χτυπάει το ξυπνητήρι ξανά και ξανά, πατάς τη μία αναβολή μετά την άλλη, πασχίζεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και με μισόκλειστα μάτια να ετοιμαστείς για να φύγεις από το σπίτι και να ξεκινήσει η μέρα σου. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο και επειδή το πρωί […]

Το πρωινό ξύπνημα είναι βάρβαρο. Δε νομίζω να διαφωνήσει κανείς. Χτυπάει το ξυπνητήρι ξανά και ξανά, πατάς τη μία αναβολή μετά την άλλη, πασχίζεις να σηκωθείς από το κρεβάτι και με μισόκλειστα μάτια να ετοιμαστείς για να φύγεις από το σπίτι και να ξεκινήσει η μέρα σου. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο και επειδή το πρωί κανείς δεν είναι για πολλά – πολλά, καλό θα ήταν να αναζητήσει τρόπους να μη σπαταλά πολλή ώρα εκείνη τη στιγμή, αλλά να έχει κάνει τις απαραίτητες δραστηριότητες από το προηγούμενο βράδυ προς διευκόλυνσή του.

Αυτά είναι ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις από το προηγούμενο βράδυ, για να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο το επόμενο πρωί:

#1 Να κάνεις μπάνιο/λουστείς

Γιατί να τρέχεις να κάνεις μπάνιο πρωινιάτικα σαν τον τρελό; Εκτός βέβαια κι αν το ντους σε βοηθά να ξυπνήσεις. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσεις πολύτιμο χρόνο το πρωί γι’ αυτή τη δραστηριότητα. Κάνε το μπάνιο σου από το προηγούμενο βράδυ, όπου θα έχεις το χρόνο να βάλεις τις κρέμες σου, να στιλιζάρεις τα μαλλιά σου και να χαλαρώσεις κάνοντας απίστευτο ύπνο.

#2 Να ετοιμάσεις το κολατσιό σου

Τι σε εμποδίζει από το να φτιάξεις το τοστ/σάντουιτς σου ή να πακετάρεις τα φρούτα, μπισκότα σου από το προηγούμενο βράδυ; Όσο και να βαριέσαι εκείνη τη στιγμή, να είσαι σίγουρος/η πως το επόμενο πρωί θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που πρόσθεσες έστω και 5-10 λεπτά στον ύπνο σου.Και μη φοβάσαι, το δεκατιανό σου δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Θα είναι εξίσου φρέσκο με το να το έφτιαχνες το ίδιο πρωί.

#3 Να αποφασίσεις τι θα φορέσεις

Προσωπικά χρειάζομαι τουλάχιστον ένα τέταρτο το πρωί για να αποφασίσω τι θα φορέσω. Όλο λέω να βρίσκω τα ρούχα μου από το προηγούμενο βράδυ κι όλο παραλείπω να το κάνω. Ας ξεκινήσουμε από εδώ και στο εξής μαζί. Για να μην αμφιταλαντεύεσαι, αλλάζεις γνώμες και δυσανασχετείς πρωί πρωί, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου το προηγούμενο βράδυ κι επίλεξε τα ρούχα που θα φορέσεις την επομένη.

#4 Να ετοιμάσεις τον καφέ σου

Το να περιμένεις στην ουρά της καφετέριας το πρωί για καφέ είναι πολύ χρονοβόρο. Για αυτό, μπορείς να πάρεις μια δική σου μηχανή και να φτιάχνεις μόνος/η σου πολύ εύκολα το αγαπημένο σου ρόφημα. Ο κρύος καφές διατηρείται και δεν υπάρχει κανένα θέμα να φτιαχτεί από το προηγούμενο βράδυ. Αν πάλι τον θες φτιαγμένο εκείνη τη στιγμή, ενώ ετοιμάζεσαι το πρωί, βάλε την καφετιέρα να λειτουργεί, ώστε όταν πια είσαι έτοιμος/η να φύγεις, να πάρεις αμέσως τον καφέ σου.

#5 Απόφυγε να τσεκάρεις το κινητό σου

Πριν σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, λες να χουζουρέψεις κανά 10λεπτο τσεκάροντας το κινητό σου. Έλα όμως που μερικές φορές ξεχνιέσαι, επειδή έχεις απορροφηθεί από τα νέα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, και το 10λεπτο γίνεται 40λεπτο… Για καλό και για κακό λοιπόν, μην ακουμπήσεις καθόλου το κινητό σου μέχρι και τη στιγμή που θα φύγεις από το σπίτι. Τσέκαρε μόνο τα μηνύματά σου, μήπως προέκυψε κάτι σημαντικό. Το χάζεμα και τα κουτσομπολιά άστα για άλλη στιγμή της ημέρας.

#6 Άφησε τις αρνητικές σκέψεις στην άκρη

Είναι λογικό από τη στιγμή που ξυπνάς να σκέφτεσαι πώς θα εξελιχθεί η μέρα σου, τι δραστηριότητες έχεις να κάνεις, αν θα τις βγάλεις εις πέρας και γενικότερα να αγχώνεσαι λίγο, αλλά προσπάθησε να το μετριάσεις όλο αυτό. Ξύπνα και ετοιμάσου δίχως να κάνεις καμία σκέψη. Άδειασε το μυαλό σου. Όχι μόνο επειδή γεμίζεις με αρνητικότητα, η οποία δε σε βοηθάει καθόλου στη συνέχεια της ημέρας, αλλά καθυστερείς κιόλας, καθώς οι σκέψεις σου σε αποσπούν από το να ετοιμαστείς.

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET