fbpx

15 επικές αντιδράσεις του ελληνικού Twitter σχετικά με την άκρως λαχταριστή Τσικνοπέμπτη!


Πέρασε πάλι ο καιρός και αισίως ξημέρωσε και φέτος η Τσικνοπέμπτη, δίνοντας μας μια ακόμα αφορμή να γουρουνιάσουμε δίχως να έχουμε τύψεις, αφού σαν άνθρωποι ανθρώπινα τηρούμε το ελληνικό εθιμοτυπικό που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μέρα. Ουσιαστικά την Τσικνοπέμπτη υπάρχει το έθιμο στα σπίτια να ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας».

Η προέλευση του συγκεκριμένου εθίμου συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη. Ή διαφορετικά έβρισκαν επιπλέον αφορμές για να μασαμπουκιάσουν (όχι φυσικά ότι μας χαλάει).

Επιπλέον, επιλέχθηκε το συγκεκριμένο έθιμο να γίνεται την Πέμπτη, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.

Έτσι, ένα τόσο σημαντικό γεγονός για το ελληνικό έθνος δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο και από τους Έλληνες χρήστες του Twitter, των οποίων τα σχόλια είναι άκρως απολαυστικά.

#1 Ακόμα και το σύμπαν βοηθάει ώστε να φάμε με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες

#2 Λατρεύουμε να μισούμε αυτές τις δύο γιορτές

#3 Μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο πέσιμο είναι ο μονόδρομος προς την επιτυχία

#4 Γιατί αν δεν πας στου κυρ Μήτσου με τα 12ποντα, τότε πού;;

#5 Τώρα όμως που έχουμε σόσιαλ μίντια θα γίνει πανικούλης

https://twitter.com/o_kakos_o_lykos/status/832184756662042624

#6 Ε όσο να πεις σήμερα επιβάλλεται να γουρουνιάσουμε

#7 Καλά γενικά το κάνουν, όμως σήμερα το βροντοφωνάζουν

#8 ΠΑΝΤΟΥ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

#9 Ο καθένας έχει διαφορετικό Βαλεντίνο πως να το κάνουμε;

#10 Όσο να πεις όλοι την Τσικνοπέμπτη περιμένουν κατά βάση

#11 Όλοι βουβαλάκια θα γίνουμε, αλλά χαλάλι

#12 Κάπως πρέπει να μεριμνήσουμε και για τους βίγκαν

#13 Μια ζωή την έχουμε μωρέ

#14 Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το φαγητό είναι μια τεράστια αγάπη

#15 Θα γίνει χαμός να ούμε

Άντε και καλή μας όρεξη!!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET