ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 ανησυχίες που βασανίζουν κάθε 20χρονο εκεί έξω και πρέπει να τις αποβάλλει το συντομότερο δυνατό!

Είναι γεγονός ότι στην ηλικία που βρισκόμαστε προκύπτουν ανασφάλειες και φοβίες, οι οποίες δεν είχαν κάνει την εμφάνιση τους μέχρι τώρα, οπότε προσπαθούμε όσο γίνεται να τα βρούμε κάπως με τον εαυτό μας. Ωστόσο, το μυαλό μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια, με συνέπεια να αγχωνόμαστε χωρίς λόγο και αιτία. Γι’ αυτό θα πρέπει κι εμείς […]

Default avatar

Guest Author

21 Φεβρουαρίου, 2017

Είναι γεγονός ότι στην ηλικία που βρισκόμαστε προκύπτουν ανασφάλειες και φοβίες, οι οποίες δεν είχαν κάνει την εμφάνιση τους μέχρι τώρα, οπότε προσπαθούμε όσο γίνεται να τα βρούμε κάπως με τον εαυτό μας. Ωστόσο, το μυαλό μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια, με συνέπεια να αγχωνόμαστε χωρίς λόγο και αιτία. Γι’ αυτό θα πρέπει κι εμείς να έχουμε την ψυχραιμία ώστε να μπορούμε να ηρεμήσουμε τον εαυτό μας.

Έτσι, θα πρέπει να περιορίσουμε όσο γίνεται τα παρακάτω άγχη γιατί μόνο καλό δεν πρόκειται να μας κάνουν:

#1 Να πάρεις κάλους βαθμούς σε όλα τα μαθήματα

Είναι άκρως φυσιολογικό να θέλεις να παίρνεις καλούς βαθμούς σε κάθε μάθημα. Ωστόσο, ο βαθμός δεν θα πρέπει να είναι ο μοναδικός σου σκοπός. Καλό θα είναι να αφιερώνεις τον χρόνο σου στην κατανόηση της ύλης και να σε ενδιαφέρει πιο πολύ ο βαθμός των μαθημάτων κορμού τα οποία άπτονται και στο αντικείμενο της σχολής σου. Οπότε αν σε κάποια δευτερεύοντα μαθήματα δεν έχεις καταφέρει να πάρεις τους βαθμούς που είχες στο μυαλό, δεν χρειάζεται να χαλάς και τη ζαχαρένια σου.

#2 Να κάνεις αρκετούς φίλους

Το συγκεκριμένο αφορά κυρίως τα άτομα που είναι εσωστρεφή και ντροπαλά (όπως κι εγώ). Βέβαια, το να είσαι εσωστρεφής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείς να κάνεις φίλους. Στην τελική, προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου, χωρίς να έχεις το άγχος τι θα σκεφτούν οι γύρω σου για εσένα. Έτσι, προτού το καταλάβεις, θα έχεις καταφέρει να ενταχθείς σε μια ομάδα ανθρώπων με την οποία θα περνάς καλά και θα νιώθεις άνετα.

#3 Όλοι έχουν σχέση εκτός από εσένα

Γενικά υπάρχει η αντίληψη ότι όσο περισσότερο κυνηγάς κάτι, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να το πετύχεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχέσεις. Προσπάθησε να είσαι κουλ και να θυμάσαι πως τα καλύτερα έρχονται στα ξαφνικά. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι ή να αισθάνεσαι περίεργα που είσαι ο μοναδικός χωρίς σχέση. Ούτως ή άλλως, το να βρίσκεσαι σε σχέση δεν σε κάνει απαραίτητα ευτυχισμένο ούτε το να είσαι single απαραίτητα δυστυχισμένο. Οπότε χαλαρά κι ο,τι θέλει ας προκύψει.

#4 Αν όντως σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις

Μια τέτοια απόφαση χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να παρθεί. Γι’ αυτό προσπάθησε να πηγαίνεις κανονικά στις διαλέξεις σου και να παρακολουθείς και στην τελική, αν δεις ότι απεχθάνεσαι όλα τα μαθήματα, δοκίμασε μια άλλη σχολή. Ξέρω ότι δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο, αλλά έχεις τη δυνατότητα να κάνεις 10% σε μια σχολή που θεωρείς ότι το αντικείμενό της σε ενδιαφέρει περισσότερο. Κάτι τέτοια ζητήματα χρειάζονται ψυχραιμία. Το άγχος κι ο πανικός είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν.

#5 Να ασχοληθείς με επιπλέον δραστηριότητες

Οι επιπλέον δραστηριότητες πιθανόν να μη σε βοηθήσουν στην καριέρα σου. Σκοπός τους είναι να ξεφεύγεις από την κουραστική καθημερινότητα της σχολής. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σου αρέσει κάποια από αυτές τις δραστηριότητες τόσο πολύ, ώστε να την κάνεις κι επάγγελμα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η παροιμία «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε».

#6 Να έχεις μπουχτίσει από τα πάντα

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν βρεθεί σ’ εκείνο το σημείο στη ζωή τους, που θεωρούν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αν το έχεις αισθανθεί κι εσύ. Πάντα θα υπάρχουν μέρες που θα σου φταίνε όλα κι όλοι γύρω σου ή θα νιώθεις απογοητευμένος από τη ζωή σου ή θα σου φαίνονται όλα μαύρα. Δες το σαν μια στιγμή αδυναμίας. Όταν ξυπνήσεις την επόμενη μέρα, είναι σίγουρο ότι θα δεις τα πράγματα πολύ πιο αισιόδοξα.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET