ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αναστέλλεται ξανά η πρακτική άσκηση των φοιτητών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου!

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια παράταση των μέτρων.

Neopolis Team

9 Νοεμβρίου, 2020

Η πρακτική άσκηση ήταν από τα κομμάτια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που «χτυπήθηκαν» περισσότερο την περασμένη άνοιξη λόγω κορωνοϊού, και το ίδιο παθαίνει και τώρα.

Με τον δεύτερο γύρο lockdown να μας έχει κλείσει ξανά στα σπίτια μας, οι διαλέξεις συνεχίζονται αποκλειστικά εξ αποστάσεως χωρίς να δημιουργείται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ η πρακτική άσκηση με φυσική παρουσία «τρώει άκυρο» για άλλη μία φορά φέτος, αφήνοντας πολλούς ενδιαφερόμενους στον αέρα…

Η ανακοίνωση ήρθε από τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Διγαλάκη, μέσα από εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε με θέμα «Παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.71342/6.11.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄ 4899)» και αναγγέλλει μεταξύ άλλων την «Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης φοιτητών». 

Τα νέα μέτρα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση αγγίζουν το διάστημα 7/11 – 30/11, σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξει κάποια παράταση.

Αυτό σημαίνει ότι διακόπτονται οι πρακτικές ασκήσεις που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή και δεν ξεκινά καμία νέα μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει παρέκκλιση, όπως διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΔΑ, εφόσον τα τμήματα με απόφαση των Συνελεύσεών τους αποδέχονται της εξ αποστάσεως πρακτική άσκηση και οι φορείς υποδοχής (ΦΥΠΑ) δίνουν αυτή τη δυνατότητα σε ποσοστό 100% και το βεβαιώνουν εγγράφως.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET