ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Αν δεν έχει τίποτα να κρύψει, γιατί να τον πειράξει να κοιτάξεις το κινητό του;

Ζήλια παιδιά μου, αυτό το «τέρας»… Δεν μπορώ να ακούω βλακείες ότι είναι το αλατοπίπερο στη σχέση, πραγματικά τρελαίνομαι. Η ζήλια είναι αν όχι το μεγαλύτερο, τότε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε μία σχέση κι έχει τέτοια δύναμη, ώστε να καταφέρει ακόμη και να τη φτάσει στο τέλος της. Ναι, μπορεί να υπάρχει κι […]

Mademoisex

23 Απριλίου, 2019

Ζήλια παιδιά μου, αυτό το «τέρας»… Δεν μπορώ να ακούω βλακείες ότι είναι το αλατοπίπερο στη σχέση, πραγματικά τρελαίνομαι. Η ζήλια είναι αν όχι το μεγαλύτερο, τότε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα σε μία σχέση κι έχει τέτοια δύναμη, ώστε να καταφέρει ακόμη και να τη φτάσει στο τέλος της. Ναι, μπορεί να υπάρχει κι ο εκ φύσεως ζηλιάρης και να νιώθει έτσι για τους πάντες και τα πάντα, όχι μόνο για τη σχέση του.

Ο άλλος όμως, εκείνος που εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά μόνο στο άλλο του μισό, είναι πιο επικίνδυνος!

Όταν ζηλεύεις, αυτόματα σημαίνει ότι δεν έχεις αυτοεκτίμηση αλλά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ούτε και στον άλλον. Γιατί ένας άνθρωπος που είναι καλά μέσα του και έχει λύσει όλα του τα θέματα, δεν έχει ν’ ανησυχεί και να ζηλεύει για κάτι. Εγώ για τις γυναίκες θα μιλήσω, γιατί είμαι και η ίδια γυναίκα. Άλλωστε, δεν ξέρω τι σκηνές κάνουν οι άντρες ή σε τι μέσα μπορεί να καταφύγουν.

Μία γυναίκα-ζηλιάρα μπορεί να φέρει πολύ κακό μέσα στη σχέση. Κάνει σκηνές, φωνάζει και οδύρεται, απαγορεύει, γίνεται κτητική και φυσικά παραβιάζει την ιδιωτικότητα του συντρόφου της.

Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις αυτό το τελευταίο. Ο πιο γνωστός όλων είναι να τσεκάρεις το κινητό του. Επειδή σου έχουν μπει άσχημες σκέψεις στο μυαλό, νομίζεις πως με το να ρίξεις μια ματιά στο πιο προσωπικό του αντικείμενο, ελέγχοντας κλήσεις και μηνύματα, θα λυθούν όλες σου οι απορίες.

Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω δογματισμούς του τύπου «καλά, αυτό το κάνουν όλες οι γυναίκες» ή «τα θέλει και τα παθαίνει», ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Πάντως, αυτό για το οποίο είμαι σίγουρη είναι ότι όταν ένας άνθρωπος είναι καθαρός και δεν έχει να σου κρύψει κάτι, τότε δε θα ενοχληθεί και τόσο με αυτήν την κίνηση. Μάλιστα, ο ίδιος θα το έχει σε κοινή θέα, προσβάσιμο σε σένα, θα απαντάει σε κλήσεις και μηνύματα και δε θα δείχνει ύποπτος και το σημαντικότερο: δε θα σε βάλει καν στη διαδικασία να ψάξεις εξαρχής το κινητό του, αν έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

Μη μου πεις ότι δε θα ανησυχήσεις δηλαδή, αν δε σηκώνει ποτέ κλήσεις όσο είστε μαζί, αν δεν απαντάει σε μηνύματα και δεν είναι συνδεδεμένος στο messenger. Δε θέλει και πολύ να πάει η σκέψη στο κακό και προφανώς το να ψάξεις το κινητό του, φαντάζει ως η πιο ειλικρινής και αυθόρμητη κίνηση. Θες να δεις με τα μάτια σου, τι πραγματικά συμβαίνει. Πολλές φορές οι άντρες, δε μπαίνουν στη θέση μας και δε μας καταλαβαίνουν. Αλήθεια, αν βίωναν κάτι αντίστοιχο, πώς ακριβώς θα συμπεριφέρονταν; Δε θα έμπαιναν στον πειρασμό να κάνουν το ίδιο;

Η εμπιστοσύνη λοιπόν, είναι το κλειδί. Αν αυτή υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι, τότε η ζήλια δε χωράει πουθενά. Όταν το αγόρι σου, σου δείχνει καθημερινά τι σημαίνεις για εκείνον, τότε ούτε θα ζηλεύεις, ούτε θα ανησυχείς για απιστίες, ούτε τίποτα. Άσε που αν είστε τόσο καλά μεταξύ σας, μπορεί ακόμη και να μην το πάρει προσωπικά το ότι μπήκες στον πειρασμό να ψάξεις το κινητό του, αλλά να το δικαιολογήσει, μιας και όλα γίνονται τελικά επειδή τον θες πολύ.

Δε βλέπω λοιπόν πουθενά το κακό στο να ψάξει και μία φορά η κοπέλα το κινητό του αγοριού της. Δεν είπαμε να της γίνει και συνήθειο, γιατί εκεί η ιδιωτικότητα πάει περίπατο, αλλά οκ, μία φορά για να φύγουν οι άσχημες σκέψεις και οι εικασίες που μπορεί να κάνουν κακό στη σχέση, δε βλάπτει κιόλας. Στην τελική αν ο άλλος έχει καθαρή τη φωλιά του, δεν θα έχει να φοβηθεί κάτι, οπότε θα βλέπεις εξαρχής ότι θα είναι πολύ χαλαρός και άνετος με το κινητό του και θα σου δίνει από μόνος του πρόσβαση.

Τώρα, αν μετά το ψάξιμο, αυτά που βρεις δε σου αρέσουν και τόσο, στο χέρι σου είναι να τα διαχειριστείς με ηρεμία και να βρεις το σωστό τρόπο χωρίς να γίνετε… κ*λος και να του ζητήσεις εξηγήσεις.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET