ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ωπ, τι έχουμε εδώ; Αλλάζει η ώρα έναρξης μαθημάτων στα σχολεία!

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία κατά 45 λεπτά αργότερα. Ωστόσο, αν τελικά παρθεί αυτή η απόφαση, θα υπάρχουν βασικά προβλήματα που πρέπει να επιλύσει. Μέχρι σήμερα η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 8:15. Επί της ουσίας όμως, ο προαύλιος χώρος των σχολείων γεμίζει […]

Neopolis Team

6 Αυγούστου, 2018

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει την ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία κατά 45 λεπτά αργότερα. Ωστόσο, αν τελικά παρθεί αυτή η απόφαση, θα υπάρχουν βασικά προβλήματα που πρέπει να επιλύσει.

Μέχρι σήμερα η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 8:15. Επί της ουσίας όμως, ο προαύλιος χώρος των σχολείων γεμίζει στις 08:00 μιας και μετά από 10 λεπτά γίνεται η προσευχή.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο Κώστας Γαβρόγλου σκέφτεται να το αλλάξει αυτό ούτως ώστε οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο τους, στις 09:00.

Αυτό είναι μια είδηση που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν μαθητή. Παραπάνω ύπνος ισούται με ευφορία. Αφήστε δε, που είναι δύσκολο να λειτουργήσει κάποιος από τόσο νωρίς. Συνήθως η πρώτη ώρα είναι καμμένη από χέρι.

Παρ’όλα αυτά υπάρχουν βασικά προβλήματα εδώ.

Για παράδειγμα, υπάρχουν γονείς με πολύ συγκεκριμένο ωράριο εργασίας. Συνήθως οι περισσότεροι ξεκινούν από πολύ νωρίς, επομένως θα αναγκαστούν να αφήνουν το παιδί να πηγαίνει μόνο του σχολείο.

Η απάντηση του Γαβρόγλου για την συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως θα υπάρχει η δυνατότητα στους μαθητές να πηγαίνουν και νωρίτερα στο σχολείο.

Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα”, σημείωσε.

Παράλληλα, δεν απάντησε στο ζήτημα της παραπάνω ώρας μαθημάτων. Εφόσον μέχρι τις 09:00 έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρώτη ώρα, λογικά σημαίνει πως τώρα με το νέο νομοσχέδιο θα αυξήσει χρονικά την παρουσία των μαθητών στο σχολείο.

Αν τελικά ψηφιστεί θετικά το νομοσχέδιο, θα τεθεί σε ισχύει από το επόμενο σχολικό έτος και όχι από αυτό που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας μίλησε και για τις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διευκρινίζοντας πως βασικό μέλημα των αλλαγών είναι να υπάρξει ξανά Τρίτη Λυκείου, ενώ ανακοίνωσε πως αναλυτική ενημέρωση για όλα αυτά θα υπάρξει μετά τις 15 Αυγούστου.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET