ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Άλλα λέει κι άλλα εννοεί | Τα μηνύματα με …κρυφό νόημα, που κάποια στιγμή θα δεις στο κινητό σου!

Όποιος βρίσκεται σε σχέση – ή έχει βρεθεί τέλος πάντων – ξέρει πολύ καλά πως δεν περνάει μέρα χωρίς να ανταλλάξει καμιά 100αριά μηνύματα με τον/τη σύντροφο του. Ξεκινάς με το καθιερωμένο «καλημέρα αγάπη μου» και φτάνεις στο «καληνύχτα μωρό μου» χωρίς καν, να συνειδητοποιήσεις πως πέρασαν τόσες ώρες… Η γραπτή επικοινωνία έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο […]

Default avatar

Guest Author

16 Ιουλίου, 2017

Όποιος βρίσκεται σε σχέση – ή έχει βρεθεί τέλος πάντων – ξέρει πολύ καλά πως δεν περνάει μέρα χωρίς να ανταλλάξει καμιά 100αριά μηνύματα με τον/τη σύντροφο του. Ξεκινάς με το καθιερωμένο «καλημέρα αγάπη μου» και φτάνεις στο «καληνύχτα μωρό μου» χωρίς καν, να συνειδητοποιήσεις πως πέρασαν τόσες ώρες…

Η γραπτή επικοινωνία έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σε φάση που πληκτρολογούμε βιβλίο ολόκληρο, με τα μάτια κλειστά και τα 8/10 δάχτυλά μας, δεμένα!

Τι παίζει όμως, μ’ εκείνα τα διφορούμενα μηνύματα που ο καθένας μας έχει λάβει στο κινητό του και του έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη; Αναφέρομαι σ’ αυτά που αδυνατείς να κατανοήσεις πλήρως τη σημασία ή το ύφος του/της συντρόφου σου μέσα από μερικές λέξεις και σημεία στίξης (πολλές φορές, αυτά κάνουν τη διαφορά), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις κι εντάσεις χωρίς να καταλάβετε τι και πως…

Είμαστε εδώ λοιπόν, να κάνουμε τη δική μας προσπάθεια αποκρυπτογράφισης ορισμένων εκ των πιο συνηθισμένων, τέτοιων μηνυμάτων. Για να δούμε τι θα καταφέρουμε…

1. Το σπαστικό «ΟΚ»

Αν όχι το πιο συχνό, τότε σίγουρα ένα από τα συνηθέστερα μηνύματα που θα λάβεις στο κινητό σου όταν ο/η σύντροφος σου έχει νεύρα για κάτι. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως δοκιμασία, αφού μ’ αυτόν τον τρόπο ο/η σύντροφός σου σου δηλώνει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά. Προφανώς κι οφείλεις να ανακαλύψεις έκγαιρα τι είναι αυτό το κάτι και σε περίπτωση που φταις εσύ (στο 99% των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει), να βρεις τρόπο να διορθώσεις το λάθος σου.


2. Το «Κάνε ό,τι θες» (που συνοδεύεται από κατάρα!)

Είναι το μήνυμα που θα διαβάσεις στο κινητό σου μετά από διαφωνία με τον/τη φίλο/η σου. Άπαξ και στο στείλει, ξέρεις πως το ζήτημα θεωρείται λήξαν και πως οφείλεις να κάνεις το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που θες. Εκτός κι αν επιθυμείς να τραβήξεις την κατάσταση στα άκρα. Άντε μετά όμως, να έχεις να λύσεις κοτζάμ Κυπριακό με τον/τη σύντροφό σου. Εκ πείρας, δεν αξίζει…


3. Το ετήσιο «Αύριο έχουμε επέτειο/έχω γενέθλια/έχω γιορτή»

Σπανίως θα δείτε άντρα να συντάσσει τις παραπάνω λέξεις. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, που απ’ οτι φαίνεται έχουμε υπογράψει κάποιου είδους συμβόλαιο… Πέρα από την πλάκα, το κάνει η πλειοψηφία εξ ημών, σε κάθε ευκαιρία. Στην καλύτερη (για εκείνον) περίπτωση, επιζητούμε «Χρόνια Πολλά», λουλούδια ή σοκολατάκια για έκπληξη. Στην χειρότερη (και πάλι για εκείνον), θα πρέπει να τα σκάσει για τα παπούτσια που χαζεύουμε δύο μήνες τώρα, στις βιτρίνες. Εν μέσω εκτπώσεων βέβαια, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για το πορτοφόλι του…


4. Το επικίνδυνο «Είμαι καλά»

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κι ως το δίδυμο αδερφάκι του «ΟΚ» για το οποίο διαβάσατε παραπάνω. Λοιπόν, η συζήτηση έχει ως εξής:

– Τι κάνεις;

– Καλά

– Σίγουρα μωρό μου;

– Ναι

Δυστυχώς, τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα από την περίπτωση του «ΟΚ». Εδώ, την έχεις κάνει σίγουρα τη μαλακία σου και στο 99% των περιπτώσεων, είναι πολύ σοβαρότερη από εκείνη που πυροδοτεί το πρώτο μήνυμα της λίστας. Δε θέλουμε να σε τρομοκρατήσουμε αλλά μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αρκετοί χωρισμοί, έχουν ξεκινήσει μ’ ένα απλό «καλά»…


5. Το ύπουλο «Να περάσεις καλά μωρό μου» 

Θα στοιχημάτιζε κανείς πως πρόκειται για γυναικείο μήνυμα. Έλα όμως, που το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότεροι άντρες. Όπως και να ‘χει, όταν ετοιμάζεσαι για έξοδο χωρίς τον/τη φίλο/η σου και βλέπεις ειδοποίηση με τις παραπάνω λέξεις, οφείλεις να γνωρίζεις εκ των προτέρον τι ακριβώς εννοεί. Σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε ως «Βρίσκομαι παντού, πρόσεχε»! Ξανασκέψου λοιπόν τα στόρι σου, τσέκαρε τα τραπέζια δίπλα σου μη τυχόν κι εμφανιστούν οι κολλητοί του/της, και προφανώς, μην πέσεις από τα σύννεφα αν τον/την αντικρίσεις ξαφνικά μπροστά σου, θέλοντας να πει ένα απλό «Γεια» στην παρέα, μιας και περνούσε από δίπλα…


6. Το γνωστό σε όλους μας «χεράκι (?)»

Ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για μια αντρική υπόθεση. Αν είσαι κοπέλα και διαβάζεις το άρθρο, σίγουρα έχεις βρεθεί στο σημείο να του γράφεις ένα κατεβατό ολόκληρο για μήνυμα κι εκείνος να σου απαντάει με …thumbs up. Αν δε, είσαι άντρας, ξέρω πολύ καλά οτι έχεις σκάσει το σαρδόνιο χαμόγελό σου και σχεδιάζεις ήδη, το επόμενό σου χτύπημα!


7. Το «Θα δούμε» που γίνεται πάντα…

…«Όχι». Εδώ που τα λέμε, το «θα δούμε» θα έπρεπε να αναγνωριστεί κι επισήμως ως άρνηση. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος/α και γιατί το αντιλαμβάνεται ως κάτι διαφορετικό.

 


8. Το μέγα ψέμα «Έχω δουλειά»

Όταν κάποιος σου λέει «Έχω δουλειά», υποθέτεις πως κάνει κάτι σημαντικό, έτσι δεν είναι; Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν το χάζεμα της τηλεόρασης, η πολύωρη μελέτη του ταβανιού ή το …απόλυτο τίποτα, θεωρούνται σημαντικές ασχολίες. Διαφορετικά, αυτό το «έχω δουλειά» μεταφράζεται ως ένα απλό και ξεγυρισμένο «βαριέμαι να μιλήσουμε τώρα». Σε ακραίες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται ως άλλοθι της απιστίας, αλλά καλύτερα να μην πηγαίνει αμέσως εκεί το μυαλό μας…


9. Το έτερο μέγα ψέμα «Θα τα πούμε αργότερα» 

Άστο, μην ξεροσταλιάζεις περιμένοντας τηλεφώνημά του/της, για να πεις τον πόνο σου. Έχει αντιληφθεί πως αυτό που θέλεις να του/της πεις δεν έχει ιδιαίτερη αξία για εκείνον/η κι απλά …στο έκλεισε στα μούτρα. Ξεκάθαρα πράγματα!


10. Το ασφαλές «Τα ρούχα/τα νύχια/τα μαλλιά σου, είναι φανταστικά!» 

Οι άντρες το στέλνουν γιατί θέλουν α) να γλιτώσουν την γκρίνια, β) να ζητήσουν χάρη (ακύρωση εξόδου γιατί έχει Τσάμπιονς Λιγκ για παράδειγμα), γ) να κάνουν σεξ. Τέταρτο ενδεχόμενο, δεν υπάρχει. Κανένας άντρας δεν παρατηρεί τα ρούχα, τα νύχια και τα μαλλιά της κοπέλας του, παρά μόνο αν έχει συμφέρον να το κάνει. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είστε ακόμη ζευγάρι και να σου στείλει κάτι τέτοιο, επειδή όντως το παρατήρησε. Ουπς! Κι αυτό στην περίπτωση «γ» συγκαταλέγεται…


Όπως καταλαβαίνεις φίλε/η μου, τα πιο απλά κι αθώα μηνυματάκια κρύβουν και τις μεγαλύτερες παγίδες. Προσέχουμε, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και κυρίως στη θέση του!

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET