ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Άγχος, άγχος, άγχος. Ο κολλητός σου φίλος.

Οι περισσότεροι από εμάς, αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε τις αϋπνίες, τους πονοκεφάλους κι όλα αυτά τα ψυχοσωματικά που επιτρέψαμε στο πολυσυζητημένο άγχος να μας προκαλέσει, θα το ρίξουμε στο ποτό για να ξεχάσουμε. Το άγχος κι οι κρίσεις πανικού δυστυχώς, έχουν γίνει κολλητοί μας φίλοι πλέον. Ευθύνες, ευθύνες, ευθύνες. Ξυπνάς με άγχος και κοιμάσαι με […]

Default avatar

Guest Author

30 Ιανουαρίου, 2017

Οι περισσότεροι από εμάς, αν αρχίσουμε να υπολογίζουμε τις αϋπνίες, τους πονοκεφάλους κι όλα αυτά τα ψυχοσωματικά που επιτρέψαμε στο πολυσυζητημένο άγχος να μας προκαλέσει, θα το ρίξουμε στο ποτό για να ξεχάσουμε.

Το άγχος κι οι κρίσεις πανικού δυστυχώς, έχουν γίνει κολλητοί μας φίλοι πλέον. Ευθύνες, ευθύνες, ευθύνες. Ξυπνάς με άγχος και κοιμάσαι με άγχος. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις λεπτό. Κι αυτό γιατί συνήθως εμείς οι άνθρωποι, με μεγαλύτερη ευκολία μεγαλοποιούμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας, παρά βρίσκουμε κάτι θετικό σε μία κατάσταση. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να χαλαστεί, να κλάψει, να χάσει τον ύπνο του. Προτιμάμε να σπαταλήσουμε την ενέργειά μας στο κλάμα, παρά στο να προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε και να δούμε τη θετική πλευρά του προβλήματος. Πελαγώνουμε και δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποια λύση για ένα πρόβλημα που ίσως και να είναι αρκετά ασήμαντο.

Όταν καταφέρουμε να ηρεμήσουμε, συνειδητοποιούμε ότι αφήσαμε για άλλη μια φορά το άγχος να μας καταβάλει χωρίς λόγο. Και προσοχή. Δε μιλάω για το δημιουργικό άγχος. Μιλάω για το άγχος που σε κάνει να θες να ουρλιάξεις, να τρέμεις και να θες να τα παρατήσεις όλα και να σηκωθείς να φύγεις.

Την επόμενη φορά που θα το νιώσεις αυτό, πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου όσο πιο ήρεμα μπορείς. Ακόμα και να φύγεις, θα αλλάξει κάτι; Θα αποφύγεις προσωρινά το πρόβλημα. Και; Κάποια στιγμή θα επανέλθει στην επιφάνεια. Ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπό σου, πήγαινε μία βόλτα, προσπάθησε να ξελαμπικάρεις με τον καλύτερο για σένα δυνατό τρόπο κι αντιμετώπισε το όσο πιο ψύχραιμα μπορείς.

Μη δημιουργείς μόνος σου κακό στον εαυτό σου. Μην του επιτρέπεις να αγχώνεται με όλα. Αφέσου. Απόλαυσε καταστάσεις και γεγονότα. Ακόμα και τα άσχημα. Δες τα ως εμπειρίες. Αγχώσου με ό,τι αξίζει το άγχος σου.

Δοκίμασε το και θα το δεις και εσύ. Όλα λύνονται πιο εύκολα όταν είσαι ψύχραιμος. Οι κρίσεις πανικού δε σου αξίζουν.

Σου αξίζει να κοιμηθείς χωρίς άγχος, να κάνεις μία βόλτα και να την απολαύσεις, να ξυπνήσεις και να μπορείς να αντιληφθείς πόσο τυχερός είσαι που ακόμα μία μέρα ξημέρωσε. Σου αξίζει να είσαι καλά.

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET