ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο οι αδερφές που σπουδάζουν στην ίδια πόλη και συγκατοικούν!

Φίλη φοιτήτρια μιλώ σε σένα, ναι, σε σένα που συγκατοικείς με την αδερφή σου και κατά πάσα πιθανότητα είναι κι εκείνη φοιτήτρια. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλες εμάς που μένουμε μαζί με τις, ας πούμε γλυκούλες, αδερφές μας! Πόσες φορές σου έχει περάσει από το μυαλό να την αρπάξεις από το μαλλί και […]

Default avatar

Guest Author

14 Δεκεμβρίου, 2016

Φίλη φοιτήτρια μιλώ σε σένα, ναι, σε σένα που συγκατοικείς με την αδερφή σου και κατά πάσα πιθανότητα είναι κι εκείνη φοιτήτρια. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλες εμάς που μένουμε μαζί με τις, ας πούμε γλυκούλες, αδερφές μας! Πόσες φορές σου έχει περάσει από το μυαλό να την αρπάξεις από το μαλλί και να τη φέρεις δέκα σβούρες για να συνέλθει; Αν με νιώθεις, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Τον τελευταίο χρόνο συγκατοικώ με την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδερφή μου, η οποία πέρασε στο πανεπιστήμιο στην ίδια πόλη με εμένα. Μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο, έζησα αρκετά πρωτόγνωρα πράγματα και νομίζω ότι έφτασε η ώρα να μιλήσω σφαιρικά για το θέμα αυτό, διότι πλέον είμαι γνώστης!

Πάμε λοιπόν να καταμετρήσουμε τα χαρακτηριστικά της συγκατοίκησης μεταξύ δύο αδερφών:

1. Έχεις παρέα στο σπίτι

Το να μένεις μόνος είναι πολύ ωραίο κι αποτελεί μια καταπληκτική εμπειρία για τον καθένα, αλλά το να έχεις και μια παρέα μέσα στο σπίτι είναι άλλο πράγμα, βρε παιδί μου! Πόσες φορές έχεις βαρεθεί την ίδια σου την ύπαρξη και θες να πας μια βόλτα, αλλά κανείς δεν μπορεί; Ε, εκεί θα σου σταθεί η αδερφή σου και θα πάτε μαζί τη βόλτα.

2. Έχεις πάντα κάποιον να μιλήσεις

Προσωπικά είμαι της άποψης, ότι η αδερφή μου είναι η καλύτερή μου φίλη. Τα λέμε όλα κι έτσι πιστεύω ότι το να μένεις με την αδερφή σου είναι πολύ ευεργετικό, γιατί ότι κι αν σε απασχολεί μπορείς να το συζητήσεις μαζί της και να βρείτε μια λύση από κοινού.

3. Series/Movies buddies

Τι καλύτερο από χουχουλιάρικα βράδια στον καναπέ με κουβερτούλα και κάτι για να τσιμπάς, φυσικά παρέα με την αδερφή σου και μια καλή ταινία ή σειρά; Όσες είστε λάτρεις αυτού του αντικειμένου σαν εμένα, σίγουρα με νιώθετε.

4. Έχεις κάποιον για να μοιραστείς υποχρεώσεις κι έξοδα

Από εκεί που έπρεπε να τα κάνεις όλα μόνη σου, ξαφνικά έρχεται η αδερφή σου και πουφ! Υποχρεώσεις κι έξοδα μοιράζονται κι όλα καλά! Στη δική μου περίπτωση ισχύουν τα εξής: εγώ μαγειρεύω, εσύ πλένεις πιάτα / εγώ βάζω πλυντήριο κι απλώνω τα ρούχα, εσύ τα μαζεύεις και τα τακτοποιείς… Και πάει λέγοντας φυσικά!

5. Της παίρνεις μια μπλούζα και ξαφνικά σου λείπει ένα παντελόνι

Ναι ναι ναι! Νομίζω ότι αυτό, όλες μπορούμε να το καταλάβουμε, γιατί και ποια δεν έχει ζηλέψει κάτι από τα πράγματα της αδερφής της; Κατά πόσο αυτό όμως είναι ένα θέμα «δώσε-πάρε»; Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η άτυπη ανταλλαγή συμβαίνει και θα συμβαίνει εις τους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

6. Όταν συνειδητοποιείς ότι μάλλον έχεις πολύ μαλλί

Πόσες φορές έχεις αγανακτήσει με την ακαταστασία που προκαλούν δύο άτομα σε ένα σπίτι; Εγώ πολλές! Το θέμα ρούχα και πιάτα στο νεροχύτη στη δική μου περίπτωση παλεύεται, αλλά αυτό που δεν παλεύεται είναι οι τρίχες παντού! Δηλαδή πόσο μαλλί τελοσπάντων; Η απάντηση είναι πάντα «πολύ!».

7. Η ανεκτικότητα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο

Διότι όταν συγκατοικείς με κάποιον, πρέπει να να μάθεις να ανέχεσαι κάποια πράγματα. Είτε αυτά είναι ιδιοτροπίες είτε κάποιες αδυναμίες. Βέβαια, μ’ αυτόν τον τρόπο μαθαίνεις και τον άλλο καλύτερα και ξεφεύγεις από μια επιφανειακή αντιμετώπιση προς αυτό το άτομο.

8. Σεβασμός στα θέλω του άλλου

Στην περίπτωση αυτή, ξεπερνάς την ανεκτικότητα και περνάς στο επόμενο στάδιο που είναι ο σεβασμός. Γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι αντιδρά διαφορετικά σε ποικίλες καταστάσεις. Επομένως, συγκατοικώντας με την αδερφή σου, θα μπορέσεις να αναπτύξεις σε βάθος το σεβασμό και την κατανόηση, γιατί διαφορετικά θα ακολουθήσει το επόμενο fact…

9. Εντάσεις και Τσακωμοί

Εντάξει, τώρα έφτασε η στιγμή για το πιο φλέγον θέμα της υπόθεσης. Όποια πει ότι δεν έχει τσακωθεί με την αδερφή της ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ! Κάτι τέτοιο μπορεί να ξεκινήσει από το πιο μικρό κι απλό πράγμα και να καταλήξει σε πανωλεθρία! Been there, done that…

10. Αγορομπερδέματα

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως στη δική μου περίπτωση για τα μόνα αγόρια που τσακωνόμαστε είναι οι πρωταγωνιστές των αγαπημένων μας σειρών, αλλά οκ… That’s just us! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου πραγματικά αδερφές τσακώνονται για αγόρια! Μακριά από εμάς!

Αυτά ήταν λοιπόν τα δέκα χαρακτηριστικά της συγκατοίκησης μεταξύ δύο αδερφών που σπουδάζουν στην ίδια πόλη. Πιστεύω πως τα ίδια ισχύουν με κάποιες παραλλαγές βέβαια και στην περίπτωση των αγοριών!

Ελπίζω να ταυτιστήκατε ή αν είστε στα σχέδια να συγκατοικήσετε, να πήρατε μια μικρή γεύση του τι μέλλει γενέσθαι!

See ya!

 

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET