ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Ζζζζζ | Μαθήματα ζωής που παίρνουμε από ένα …κουνούπι!

Γράφει η Βίβιαν Ηλιάδη Μπζζζζζζ… Όλοι γνωρίζουμε αυτόν τον ήχο, τους εφιάλτες και την ταλαιπωρία που μπορεί να παράγει κατά τη διάρκεια της απεγνωσμένης μας ανάγκης για ύπνο. Ξέρουμε πως πλησιάζει. Έτσι κάνει την εμφάνισή του. Αυτό το εκνευριστικό πλασματάκι είναι ακόμη πιο ύπουλο από ό, τι νομίζουμε. Η υποχθόνια δράση του όμως, μπορεί να […]

Default avatar

Guest Author

17 Απριλίου, 2016

Γράφει η Βίβιαν Ηλιάδη

Μπζζζζζζ… Όλοι γνωρίζουμε αυτόν τον ήχο, τους εφιάλτες και την ταλαιπωρία που μπορεί να παράγει κατά τη διάρκεια της απεγνωσμένης μας ανάγκης για ύπνο. Ξέρουμε πως πλησιάζει. Έτσι κάνει την εμφάνισή του. Αυτό το εκνευριστικό πλασματάκι είναι ακόμη πιο ύπουλο από ό, τι νομίζουμε. Η υποχθόνια δράση του όμως, μπορεί να μας διδάξει περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε! Ορίστε μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που πήρες εκείνες τις δύσκολες νύχτες που αναγκάστηκες να καταραστείς θεούς και δαίμονες, το δευτερόλεπτο που ήχησε στο αυτί σου αυτός ο διαπεραστικός ήχος τρόμου.

1. Να μην εγκαταλείπεις ποτέ

Μια πολύ κλισέ έκφραση, όμως σκέψου το λίγο. Ένα κουνούπι μπορεί να περάσει ολόκληρο βράδυ ζουζουνίζοντας στο αυτί σου και προσπαθώντας να σου ρουφήξει το αίμα, με κάθε ίχνος υπομονής που του έχει απομείνει κάθε φορά που κοπανάς το κεφάλι σου για να φύγει. Εάν ένα τόσο μικρό και εκνευριστικό πλάσμα μπορεί να κάνει τα μέγιστα για την επιβίωσή του, εμάς τι μας εμποδίζει να πετύχουμε στη ζωή μας; Η δίψα του για αίμα, μπορεί να αντιστοιχεί στη δικό μας πάθος για τα όνειρά μας.

2. Να μην υποτιμάς κανέναν

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να υποτιμάμαι τα πράγματα κρίνοντας από την εμφάνισή τους. Το μέγεθος για παράδειγμα, είναι μία από αυτές τις παραπλανητικές ιδιότητες. Συνηθίζουμε να συνδέουμε το μικρό με το αδύναμο και το κατώτερο. Εσύ το ήξερες ότι το κουνούπι θεωρείται το πιο θανατηφόρο ζώο στον πλανήτη; Επιπλέον, μόνο εσύ ξέρεις τις ώρες και την υπομονή που αναγκάστηκες να ξοδέψεις κυνηγώντας αυτόν το μικροσκοπικό δαίμονα μέσα στα σκοτάδια, που τελικά σου έκανε το δέρμα σουρωτήρι. Μην υποτιμάς κανέναν και κυρίως τον εχθρό σου!

3. Να αποδέχεσαι

Θα υπάρξουν φορές που θα βγεις χαμένος στη μάχη με το κουνούπι. Είναι γρήγορα, ισχυρά και αναπτύσσουν σκληροπυρηνικές άμυνες όσο περνάνε τα χρόνια. Έτσι ακριβώς λειτουργούν και τα πράγματα στη ζωή. Θα φας το στραπάτσο όσο θα «κοιμάσαι» και όταν πλέον καταλάβεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξει κάτι, το αποδέχεσαι. Ακριβώς όπως το τσίμπημα που θα σε βασανίζει για την υπόλοιπη μέρα.

[scis id=”59″]

4. Να ρισκάρεις

Όσο αποφασισμένο και αν είναι το κουνούπι να σου πιεί το αίμα, γνωρίζει πολύ καλά ότι παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα. Η στιγμή που θα εισβάλει στο δωμάτιό σου είναι καθοριστική. Η μάχη μεταξύ του κουνουπιού και της παλάμης σου θα έχει μονάχα έναν νικητή, όμως είναι πρόθυμο να ρισκάρει κάθε χιλιοστό του μικροσκοπικού κορμιού του προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Δεν έχεις εξελιχθεί μετά από τόσους αιώνες άγνοιας και πιθηκισμού για να σου δείξει ένα κουνούπι τι σημαίνει τόλμη. Ύψωσε το ανάστημά σου και πάρε ρίσκα στη ζωή!

5. Να μοιράζεσαι

Αποτελούμε κομμάτια αυτού του κόσμου, του σύμπαντος, του περιβάλλοντος και γενικά της πραγματικότητας. Πολλές φορές το ξεχνάμε, κάνοντας κατάχρηση των πόρων και της εξουσίας που έχουμε ως μεγαλόσωμα και πιο έξυπνα όντα. Δυστυχώς, οι αδύναμοι δεν επιβιώνουν τις περισσότερες φορές χάρη στον εγωισμό και την υπεροψία των «μεγάλων». Τα κουνούπια αποτελούν μέρος της πανίδας και θα πρέπει να τα αποδεχτούμε. Ζούμε στο ίδιο περιβάλλον και έχουμε δημιουργηθεί και οι δύο για κάποιο λόγο. Όσο και να θέλουμε να τα εξαφανίσουμε δια παντός, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δε γίνεται. Η συνύπαρξη με οποιονδήποτε μας ανεβάζει την πίεση είναι πολύ δύσκολη, είτε αυτός είναι ένα κουνούπι, είτε ένας άλλος άνθρωπος. Ας αποδεχτούμε σιωπηλά ότι θα βρισκόμαστε αιώνια στον ίδιο χώρο με δυσκοίλια άτομα, ας το κάνουμε όμως λίγο πιο ανώδυνο μαθαίνοντας να μοιραζόμαστε. Peace.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι μαγειρικές συνήθειες αλλάζουν με το νέο και αναβαθμισμένο αντικολλητικό χαρτί της SANITAS!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

ΑΜΣΤΕΛ: H νέα τηλεοπτική της ταινία είναι αφιερωμένη στις στιγμές που ξεχαστήκαμε και θα θυμόμαστε για πάντα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET