FOODIES

Εύκολος χριστουγεννιάτικος κορμός με μους σοκολάτας!

Θες να φτιάξεις κάτι σούπερ σοκολατένιο και γρήγορο; Αυτή η συνταγή είναι ό, τι πρέπει ακόμη και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φίλους! Η κουζίνα σου θα γεμίσει μυρωδιές και οι φίλοι σου θα σε παρακαλάνε σίγουρα να τον ξαναφτιάξεις! Υλικά: Έτοιμο παντεσπάνι (1 πάτο) λίγο κονιάκ 150 γρ. γάλα πλήρες 300 γρ. κουβερτούρα 300 […]

Default avatar

Guest Author

30 Δεκεμβρίου, 2015

Θες να φτιάξεις κάτι σούπερ σοκολατένιο και γρήγορο;

Αυτή η συνταγή είναι ό, τι πρέπει ακόμη και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με φίλους! Η κουζίνα σου θα γεμίσει μυρωδιές και οι φίλοι σου θα σε παρακαλάνε σίγουρα να τον ξαναφτιάξεις!

Υλικά:

  • Έτοιμο παντεσπάνι (1 πάτο)
  • λίγο κονιάκ
  • 150 γρ. γάλα πλήρες
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη μους. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει παχύρρευστη.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Aφού λιώσει, αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, μαζί με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα (να εφάπτεται της μους) και αφήνουμε στο ψυγείο 1 περίπου ώρα να σφίξει.

Το παντεσπάνι μας, εν τω μεταξύ το έχουμε απλώσει πάνω σε μία λαδόκολλα και το ραντίζουμε με το κονιάκ.

Μόλις σφίξει κι η μους μας, την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο παντεσπάνι κι αφήνουμε λίγη για να βάλουμε κι από πάνω.

Τυλίγουμε σε ρολό το παντεσπάνι με τη γέμιση (σε αυτό θα βοηθήσει κι η λαδόκολλα) και διακοσμούμε από πάνω με την υπόλοιπη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET