BINGE WATCHING

7+1 τραγούδια σειρών που λατρέψαμε πιο πολύ κι από… τις ίδιες τις σειρές!

Για να κάνουμε ένα διάλειμμα από το τραγούδι που μας έχει κολλήσει εδώ και λίγο καιρό (ξέρεις πολύ καλά ποιο εννοώ, καλό είναι να μην αναφέρω τίτλο, γιατί θα πάρουμε μπρος πάλι), είπα να θυμηθώ ορισμένα τραγούδια από soundracks σειρών που αγαπήσαμε. Τραγούδια που συνδέσαμε τέρμα με τις σειρές αυτές και όσο κολλήσαμε με τα […]

Δαμιανός Σανταλίδης

28 Ιανουαρίου, 2019

Για να κάνουμε ένα διάλειμμα από το τραγούδι που μας έχει κολλήσει εδώ και λίγο καιρό (ξέρεις πολύ καλά ποιο εννοώ, καλό είναι να μην αναφέρω τίτλο, γιατί θα πάρουμε μπρος πάλι), είπα να θυμηθώ ορισμένα τραγούδια από soundracks σειρών που αγαπήσαμε. Τραγούδια που συνδέσαμε τέρμα με τις σειρές αυτές και όσο κολλήσαμε με τα επεισόδια, άλλο τόσο κολλήσαμε και με εκείνα.

Τα οποία βέβαια δεν παίρνουν τα credits που αξίζουν. Ναι μεν δεν αποτελούν κριτήριο για το αν θα παρακολουθήσουμε μια σειρά, ωστόσο πολλές φορές μας βάζουν στο κλίμα που πρέπει. Αποφάσισα έτσι σήμερα, να αφιερώσω ένα ολόκληρο άρθρο για αυτά και να τα θυμηθούμε ξανά, μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε από το κεφάλι μας το μπιτάκι που δε λέει να σταματήσει να ακούγεται παντού.

Μαζί και με τη δική σου βοήθεια λοιπόν (ένα σχόλιο αρκεί) προχώρησα στο παρακάτω ξεψείρισμα των πιο αγαπημένων τραγουδιών που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια σε τηλεοπτικές σειρές. Για τσέκαρε!

#1 Peaky Blinders – Red Right Hand

Πώς να λείψει αυτό το Ε-Π-Ο-Σ; Το συγκλονιστικό αυτό τραγούδι του Nick Cave, που ανοίγει το κάθε επεισόδιο της σειράς που όλοι αγαπήσαμε, είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου απ’ όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν! Καθηλωτικό κομμάτι, που ταιριάζει «γάντι» με το όλο concept και στυλ της σειράς. Ε και φυσικά αυτό οφείλεται στη δυναμική, και ώρες ώρες ανατριχιαστική φωνή του Nick, αλλά και γενικότερα στο όλο gothic style που έχει δοθεί στο «Red Right Hand».


#2 La Casa De Papel – Bella Ciao

O partigiano, portami via
O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao

Η σειρά που έκανε το μεγάλο ΜΠΑΜ και το τραγούδι που έφερε το… BIG BANG! Στην κυριολεξία όμως. Το ακούς πλέον και σε εξόδους σου και στο ραδιόφωνο και ΠΑΝΤΟΥ! Έκανε τρελό ντόρο και δικαιολογημένα, αφού βγάζει αυτό το κάτι το επαναστατικό. Εξάλλου πρόκειται για ένα ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η μουσική του οποίου φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από κάποιο παλιό παραδοσιακό τραγούδι, ενώ είναι άγνωστο από ποιον έχουν γραφεί οι στίχοι.

https://youtu.be/spCdFMnQ1Fk


#3 Hawaii Five-O – Theme Song

Τατατατααααααα,
τατατατα ταααααααααααααααααααααα…

Από τα καλύτερα instrumental που ‘χω ακούσει ποτέ σε σειρά! Βέβαια, αυτό πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι ακόμη και ύστερα από 9 σχεδόν χρόνια που παίζεται η σειρά και την παρακολουθώ φανατικά, δε τη βαριέμαι με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Κι αν απλά δεν την ξέρεις ή ποτέ δε σου κίνησε την περιέργεια, έχω να σου πω ότι ο Steve Mc Garrett και η παρέα του, δεν εξιχνιάζουν μόνο αστυνομικές υποθέσεις. Όλη τους η ζωή είναι μια περιπέτεια και αυτό είναι που κάνει αυτή τη σειρά τόσο ξεχωριστή!


#4 13 Reasons Why – The Night We Met

Αν δεν έχεις κάτσει να ασχοληθείς με αυτή τη σειρά, απλά ήρθε η ώρα να το κάνεις. Τόσο απλά. Μια εξαιρετικά γυρισμένη σειρά, με αρκετά δουλεμένο σενάριο, που σε κρατάει ΚΑΙ με τη μουσική της. Θα ανακαλύψεις πολλά «διαμαντάκια» με λίγη παραπάνω προσοχή, ένα εκ των οποίων κι αυτό το τραγουδάκι. Κομμάτι για κλίμα μελό, πιθανόν και καταθλιπτικό. Καλή σου απόλαυση!


#5 Game Of Thrones – Theme Song

Το πιο δημοφιλές κομμάτι αυτής της λίστας, ξεκάθαρα. Πιθανότατα και μαζί με το «Bella Ciao». Μικρή σημασία έχεις όμως αυτό. Το ομώνυμο τραγούδι του «Game Of Thrones» που πολλοί από ‘σας έχετε λατρέψει, είναι με διαφορά το καταλληλότερο τραγούδι για να ανοίγει το κάθε νέο επεισόδιο. Και στο λέω εγώ που δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το GOT, μιας και δεν είναι του στυλ μου. Μάλιστα , ο Τούρκος παραγωγός και DJ Mahmut Orhan έχει κάνει πολύ καλή δουλίτσα, και με το συγκεκριμένο remix του, γιατί για διασκευή πρόκειται, έκανε το πρώτο βήμα για να γίνει αρκετά διάσημος ως DJ και να κάνει συνεχόμενα παγκόσμια tour σε κάθε γωνιά του πλανήτη.


#6 Suits – Greenback Boogie

Πόσο κόλλημα αυτό το κομμάτι! Σε μεταφέρει δεκαετίες πίσω, σε μια ηλεκτρονική ροκ, ένα είδος που κυριαρχούσε τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν και πρωτοξεκίνησαν την πορεία τους οι Ima Robot. Μπορείς να κατονομάσεις τη μουσική τους και ως ψυχεδελική ροκ, που ακούγεται πολύ ευχάριστα και μπορεί πολύ εύκολα να σε… ανεβάσει για τα καλά!


#7 Friends – I ‘ll Be There For You

Τι άλλο να πω γι’ αυτή τη σειρά. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου… Να ΄ναι καλά και οι «The Rembrandts» που βγάλανε αυτό το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τραγούδι, που είτε δηλώνεις φαν της σειράς, στην οποία και έγινε γνωστό, είτε όχι, ΔΕ γίνεται να μη το λατρέψεις. Κι εσύ που ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, σε περίπτωση που δεν έτυχε ποτέ να δεις το βίντεοκλιπ του «I ‘ll Be There For You», ΣΤΑΜΑΤΑ ό,τι κάνεις και ΔΕΣ ΤΟ ΤΩΡΑ! Μιλάμε για βιντεοκλιπάρα, όχι αστεία!


#8 Παρά Πέντε – Ήμουν Άγγελος του Τσάρλι 

Και για να κλείσουμε με λίγο άρωμα Ελλάδας, δε θα μπορούσα να μη συμπεριλάβω στη λίστα το συγκεκριμένο κομμάτι. Την εποχή που παιζόταν η σειρά είχε την τιμητική του σε κάθε κινητό κάθε Έλληνα! Όποτε χτυπούσε τηλέφωνο (το οποίο και κατά πάσα πιθανότητα ήταν motorola) θα άκουγες ξαφνικά να παίζει «κι ήμουν άγγελος του Τσάρλι, του Τσάρλι, του Τσάρλι…». Όσο αγαπήθηκαν οι 5… κατάσκοποι, άλλο τόσο αγαπήθηκε και το τραγούδι τους. Ε ρε χρόνια…

 

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET