BINGE WATCHING

7 λόγοι που θα καραγουστάρεις να δεις το «Bad Times at the El Royale» στο σινεμά!

Ένα απλό, αλλά πανέξυπνο θρίλερ μυστηρίου, με ανατροπές που συνεχώς τραβάνε το χαλί κάτω απ' τα πόδια σου!

Χάρης Κυριακόπουλος

18 Οκτωβρίου, 2018

Πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες βγαίνουν κι αυτήν την εβδομάδα, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ να κατακτά το διάστημα στο βιογραφικό έπος First Man, την Τζένιφερ Γκάρνερ να παίρνει τα όπλα στο περιπετειώδες Peppermint, ενώ το λιγότερο διαφημισμένο Journeyman παραδίδει μια ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία για τη ζωή ενός πυγμάχου!

Η δική μας πρόταση παρόλα αυτά, είναι ένα γοητευτικό και πολύ χορταστικό νουάρ μυστηρίου, που μας κέρδισε αμαχητί!

Το Bad Times at the El Royale είναι άνετα η πιο διασκεδαστική ταινία που είδαμε αυτήν την εβδομάδα! Πρωταγωνιστής (πέρα απ’ το λαμπερό καστ) είναι το ίδιο το ξενοδοχείο του τίτλου, στο οποίο μαζεύονται μερικοί εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, όλοι με τα δικά τους μυστικά και… πονηρούς σκοπούς!

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η νύχτα που ακολουθεί θα αλλάξει τις ζωές όλων… αν δεν τις τελειώσει! Χωρίς ψεύτικα ηθικά «διδάγματα» ή ψωνισμένη επιδειξιομανία, η ταινία του Ντρου Γκόνταρντ δίνει ανόθευτο χαβαλέ, μέσα από μια παρέλαση αλληλοσκοτωμών και μαύρου χιούμορ!

Και παρακάτω, σου έχουμε 7 πολύ απλούς λόγους που αυτή η ταινία δε μοιάζει με τις περισσότερες που βλέπεις εκεί έξω:

#1 Πόσες ηθοποιάρες μαζεύτηκαν εδώ πέρα τέλοσπαντων;;

Δεν είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να πληρώνεις εισιτήριο και να στο εξαργυρώνουν αυτοί που πρέπει; Όπως για παράδειγμα…χμμ…ξέρωγω… ΗΘΟΠΟΙΟΙ;;;

Κι όμως, κάποιες φορές, είναι πολύ γαμάτο να βλέπεις έναν αληθινό μάστερ της υποκριτικής, όπως ο Τζεφ Μπρίτζες, να «κεντάει» στη δουλειά του! Το ότι συνοδεύεται από ονόματα όπως τον Τζον Χαμ και τον Νικ Όφερμαν μεταξύ άλλων, δε μας χαλάει επίσης! Άντε, γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε!


#2 Πόσο καιρό έχεις να δεις ταινία με καλό σενάριο;

..εκτός αν το Venom σου φάνηκε υπόδειγμα δημιουργικής γραφής!

Οι κριτικές που έχω δει μέχρι τώρα, λένε «πάει να το παίξει Ταραντίνο, πάει να πουλήσει πνεύμα» και δεν ξέρω κι εγώ τι! Παπάρια μάντολες! Η ταινία είναι ένα απλό, αλλά πανέξυπνο θρίλερ μυστηρίου, με ανατροπές που συνεχώς τραβάνε το χαλί κάτω απ’ τα πόδια σου! Δεν το παίζει τίποτα, απλά ξεδιπλώνει τη δική της, γοητευτική και ταυτόχρονα σκοτεινή ιστορία!

Ο σαματάς δε χάνει καιρό και απ’ την αρχή γίνεται της κακομοίρας, ενώ πάντα συμβαίνει κάτι απροσδόκητο από εκεί που δεν το περιμένεις! Υπάρχουν στιγμές που θα αιφνιδιαστείς και θα πεταχτείς απ’ το κάθισμα, πολύ πιο έντονα και ειλικρινά από πίπες τύπου… «The Nun».


#3 Η Ντακότα Τζόνσον

ΤΙ.      ΓΥΝΑΙΚΑ.     ΘΕΕ  ΜΟΥ.


#4 Οι κοιλιακοί του Κρις Χέμσγουορθ

Προφανώς το ήξερες απ’ το εξώφυλλο (ή τις περισσότερες εικόνες που κυκλοφορούν), αλλά ο γνωστός μορφονιός είναι μια πολύ πετυχημένη… κοριτσοπαγίδα! Πέρα απ’ το ότι ξεχνάει το concept της… μπλούζας, παίζει και έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα που όσο λιγότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο!


#5 Δίνεις λίγα, παίρνεις πολλά

Όταν μια ταινία διαρκεί 2 ώρες και βάλε, η πρώτη σου σκέψη πάει… στον ύπνο! Αν όμως νομίζεις ότι εδώ θα σε πιάσει υπνηλία, πλανάσαι πλάνην οικτρά!

Για την ακρίβεια, δε θα καταλάβεις πότε θα περάσει το δίωρο και θα βγεις από την αίθουσα με ένα τεράστιο χαμόγελο! Μεγάλη μαγκιά για ένα φιλμ να το κάνει αυτό στους ανυπόμονους καιρούς μας! Και όλα αυτά, χωρίς φασαριόζικα εφέ υπολογιστή, αλλά με προσεγμένη σκηνοθεσία και καλογραμμένους χαρακτήρες, απ’ τους οποίους ποτέ δεν αποσπάται η προσοχή σου!


#6 Θα ξεπλυθεί το αυτί σου με τόσες μουσικάρες

H ταινία σκίζει στην αναπαράσταση των 50s και πέρα απ’ το εκθαμβωτικό production design ή τους υποδειγματικούς φωτισμούς, που σε μεταφέρουν ολοζώντανα σε μια άλλη εποχή, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει και η ανάλογη… ακουστική συνοδεία!

Το φιλμ είναι γεμάτο με υπέροχα jazz και soul τραγούδια που στρώνουν τέλεια το mood, δημιουργώντας μια νοσταλγική και ταυτόχρονα αστυνομική αύρα, ενώ η Σίνθια Ερίβο (απ’ το θέατρο προέρχεται, θα τη μάθεις σύντομα) υποδύεται μια τραγουδίστρια και… θα καταλάβεις το γιατί! Δεν περιγράφεται!


#7 Ο νέος είν’ ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς

Είναι λυπητερό να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, αλλά ο κινηματογράφος δεν είναι μόνο «μπαμ-μπουμ» και ακριβά εφέ! Και είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις μεγάλες παραγωγές σήμερα που το ξεχνάνε αυτό, καταφεύγοντας σε τεμπέλικο filmmaking! Εδώ δε θα δεις κάτι τέτοιο!

Το «Bad Times at the El Royale» είναι μια old-school ταινία, από αγνά υλικά! Έχει στυλ, έχει καλλιτεχνική υπόσταση, έχει δυνατούς συντελεστές, έχει ατμόσφαιρα, έχει ίντριγκα! Είναι ένα σέξι, ευρηματικό και διασκεδαστικό θρόουμπακ, που θα βλέπεται το ίδιο απολαυστικά και σε πολλά χρόνια από τώρα!

Αμφιβάλλω αν βλέπεις πολλές ταινίες για τις οποίες μπορείς να πεις το ίδιο!

FUN ZONE

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET