ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Δείτε γιατί ο μεσημεριανός ύπνος κάνει καλό στην υγεία μας!

Μόνο καλό μπορεί να κάνει ο μεσημεριανός ύπνος σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν Έλληνες επιστήμονες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μανώλη Καλλίστρατο του νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, μελέτησαν 386 ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση (200 άνδρες και 186 γυναίκες) με μέση ηλικία 61,4 ετών. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο […]

Neopolis Team

2 Σεπτεμβρίου, 2015

Μόνο καλό μπορεί να κάνει ο μεσημεριανός ύπνος σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν Έλληνες επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μανώλη Καλλίστρατο του νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, μελέτησαν 386 ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση (200 άνδρες και 186 γυναίκες) με μέση ηλικία 61,4 ετών.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κοιμούνταν το μεσημέρι, είχαν κατά μέσο όρο 5% μικρότερη μέση συστολική πίεση μέσα στο 24ωρο (4% μικρότερη τη μέρα και 6% μικρότερη τη νύχτα), σε σχέση με όσους δεν κοιμούνταν καθόλου τα μεσημέρια.

Ο Καλλίστρατος επεσήμανε ότι ακόμη και μια μικρή μείωση στην αρτηριακή πίεση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου έως 10%. Όπως είπε, χάρη στον μεσημεριανό ύπνο η υπέρταση κάνει μικρότερη ζημιά στις αρτηρίες και στην καρδιά των ασθενών.

Δυστυχώς, ο μεσημεριανός ύπνος θεωρείται πολυτέλεια στις μέρες μας αφού, το εργασιακό ωράριο που έχει επικρατήσει είναι αυτών των 9:00-17:00, με τους έντονους ρυθμούς εργασίας να μην μας επιτρέπουν να αποκοιμηθούμε τα μεσημέρια.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα όσοι κοιμούνται περισσότερο τα μεσημέρια, έχουν ακόμη χαμηλότερη πίεση κατά τον νυχτερινό ύπνο τους, πράγμα ωφέλιμο για την υγεία τους. Ακόμη, όσοι κοιμούνται τα μεσημέρια, παίρνουν κατά μέσο όρο λιγότερο φάρμακα κατά της υπέρτασης.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι μαγειρικές συνήθειες αλλάζουν με το νέο και αναβαθμισμένο αντικολλητικό χαρτί της SANITAS!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

ΑΜΣΤΕΛ: H νέα τηλεοπτική της ταινία είναι αφιερωμένη στις στιγμές που ξεχαστήκαμε και θα θυμόμαστε για πάντα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET