FUN ZONE

Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβρη για να μην ανοίξεις ποτέ κανένα βιβλίο στην εξεταστική!

Νιέτφλιξ και ξερό ψωμί λέμε!

Δαμιανός Σανταλίδης

9 Σεπτεμβρίου, 2018

Ο Σεπτέμβρης (μας) έχει μπει πλέον για τα καλά, η επιστροφή στους ρυθμούς της ρουτίνας έχει γίνει κομματάκι ανώδυνο, ωστόσο η αφόρητη ζέστη που δε θυμίζει καθόλου φθινόπωρο δεν υποφέρεται πχια, το ίδιο και η εξεταστική για εμάς τα φοιτηταριά.

Το θέμα είναι εσύ πώς την παλεύεις.

Διαβάζεις; Αν διαβάζεις, όχι μπράβο σου, σε θαυμάζω. Κάθεσαι σπίτι, βαθιά χωμένος στην καναπεδάρα σου, κάνοντας ότι διαβάζεις; Περνάς μαθηματάκια (πες και σε εμάς τον τρόπο) ή ψάχνεις να βρεις κάτι να περάσεις την ώρα σου, γιατί βαριέσαι τη ζωή σου; Για να μπήκες σ’ αυτό το άρθρο λογικά ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, γι’ αυτό κι εγώ θα σου λύσω τα χέρια ευθύς αμέσως!

Netflix αγαπητέ/ή μου! ΝΙΕΤΦΛΙΞ!

Δεν πιστεύω να μην έχεις λογαριασμό, έτσι; Σου δίνω 10 λεπτά να κάνεις sign up και σε περιμένω πίσω.

Όπως σε κάθε τομέα έτσι κι εδώ, ο Σεπτέμβρης είναι ΠΑΝΤΑ ένας από τους πιο «παραγωγικούς» μήνες για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή τηλεοπτική πλατφόρμα του κόσμου. ΓΕΓΟΝΟΣ που σημαίνει τιιιιι; Σημαίνει ότι σήμερα θα σου δώσω σειρές ΚΑΙ ταινίες παντός είδους, για όλα τα γούστα, για να γεμίσεις τον μήνα σου και να μη βαρεθείς ούτε λεπτό και φυσικά… για να έχεις μία καλή δικαιολογία να κάνεις διάλειμμα από το διάλειμμα διάβασμα.

Οπότε sit tight, γιατί ξεκινώ!

Οι νέες πρωτότυπες σειρές/σεζόν

1 | Marvel’s Iron Fist (2η σεζόν)

Μετά την ήττα του Χεριού, η Τσάιναταουν βρίσκεται στο έλεος των αντίπαλων συμμοριών, ενώ ο Ντάνι πρέπει να προστατεύσει τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Άραγε, θα είναι για ακόμη μια φορά ο πρωταγωνιστής και νικητής σε όλες τις επερχόμενες μάχες;

Μπορεί το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel να συνέτριψε τα ταμεία με το «Infinity War», ωστόσο δεν τα πάει καθόλου άσχημα και στο τηλεοπτικό κομμάτι, μιας και το Iron Fist αποδείχτηκε μάχιμη σειρά και πάει για τη 2η σεζόν της.

Μετά από δύο σεζόν για τον Daredevil, δύο για τη Jessica Jones, δύο για τον Luke Cage και μία για τον The Punisher και με όλο το παρεάκι να βρίσκεται μαζεμένο πλέον στο The Defenders, σειρά έχει η δεύτερη σεζόν του Iron Fist, που αν κάνει αντίστοιχο ντόρο, αναγκαστικά θα μας δώσει πολλά διαφορετικά πράγματα απ’ όσα μας πρόσφερε η 1η σεζόν.

Πρεμιέρα: 7 Σεπτεμβρίου


2 | Atypical (2η σεζόν)

Η Έλσα κι ο Νταγκ ζουν στη σκιά της κρίσης στο γάμο τους, η Κέισι παλεύει να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο κι ο Σαμ προετοιμάζεται για τη ζωή μετά την αποφοίτηση.

Μια απρόβλεπτη οικογένεια, εντελώς άνω-κάτω, με τα 4 μέλη της να πρωταγωνιστούν σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Καθένα απ’ αυτά με διαφορετικές βλέψεις και στόχους, μέσα σε μια κοινωνία, όμως, που χρειάζονται απεγνωσμένα ο ένας τη βοήθεια του άλλου.

Κλασική εφηβική σειρά με meanings;

Not exactly. Η φάση φέρνει λίγο και σε 13 Reasons Why, αλλά ειλικρινά αν σκοπεύεις να την ξεκινήσεις, καλό είναι να την πάρεις από την αρχή. Όχι ότι αν πας κατευθείαν 2η σεζόν δε θα καταλάβεις τι παίζει, απλά πίστεψέ με, είναι worth. Γιατί θα σε κρατήσει και τι διαφορετικό έχει να σου προσφέρει; Σίγουρα η οικογενειακή αγάπη που έρχεται πάντα ως η λύση στα καθημερινά ενδοοικογενειακά καυγαδάκια είναι κάτι με το οποίο πιθανόν να ταυτιστείς 100% και παράλληλα όλα τα teenage problems που θα δεις είναι εξίσου παρόμοια με τη δική σου everyday life. Οπότε, καλή ταύτιση!

Πρεμιέρα: 7 Σεπτεμβρίου


3 | American Vandal (2η σεζόν)

Μετά το πρώτο ντοκιμαντέρ, ο Πίτερ και ο Σαμ αναζητούν μια νέα υπόθεση. Την προσοχή τους τραβάει ένα μυστήριο με στομαχικές διαταραχές σε λύκειο της Ουάσινγκτον, που επικρατεί εν τέλει ένας κακός χαμός.

What? Στομαχικές διαταραχές; Καλά, γιατί να δω μια τέτοια σειρά;

To American Vandal ίσως να ήταν η καλύτερη τηλεοπτική σάτιρα για την περσινή χρονιά, παρόλο που μπορεί να μην έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Mε στοιχεία ντοκιμαντέρ, φρεσκάδα και χιούμορ που ξεχειλώνει το οτιδήποτε, εξελίσσεται σε μια πανέξυπνη κωμωδία με απολαυστικούς χαρακτήρες, τρομερούς διαλόγους και καταιγιστική σάτιρα. Αν γουστάρεις το συνδυασμό «σοβαρής» υπόθεσης με μπόλικο χιούμορ ή γενικά τα mockumentaries, τότε μη χάσεις την ευκαιρία να το τσεκάρεις.

Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου


4 | American Horror Story: Apocalypse (8η σεζόν)

https://www.youtube.com/watch?v=-n2Mgzvm34I

Μια ακόμη «Αμερικάνικη Ιστορία Τρόμου» που δεν αξίζει να αναλύσουμε καν το σενάριο. Όλα απρόβλεπτα, όλα πολύ κοντά στην πραγματική έννοια του «τρομακτικού». Στην 8η σεζόν, φέρνει την… αποκάλυψη, με χαρακτήρες από όλους τους προηγούμενους κύκλους.

8η σεζόν σημαίνει… ανακύκλωση; Ή θα δω και κάτι διαφορετικό;

Το concept της συγκεκριμένης σειράς δεν άλλαξε σε καμία από τις προηγούμενες σεζόν, έτσι ούτε σ’ αυτή θεωρώ ότι θα δεις τίποτα τρανταχτές αλλαγές. Προετοιμάσου όμως για περίπλοκο στόρι, που θα σου στύψει για τα καλά το μυαλό και το σημαντικότερα απ’ όλα, θα σε κρατήσει!

Πρεμιέρα: 18 Σεπτεμβρίου


5 | The Good Cop

Η πλοκή του απλή όσο δεν πάει. Ο έντιμος, ειλικρινής και ηθικός ντετέκτιβ Τόνι Τζούνιορ, δέχεται συμβουλές από τον αδίστακτο πατέρα του, τον πρώην αστυνόμο (νυν συνταξιούχο) Τόνι Σίνιορ, για τα πάντα: από δουλειά μέχρι ερωτική ζωή.

Το ποια είναι τα επακόλουθα, θα στο κρύψει καλά μέχρι να ολοκληρωθεί η σειρά.

Άλλη μια αμερικανιά με μπαμ-μπουμ;

Για να είμαι ξεκάθαρος απέναντί σου, όχι, δεν είναι μια ακόμη τυπική αμερικανική σειρά με πιστολίδια και… cops να τρέχουν σε κάθε επεισόδιο. Έχει αρκετά κωμικά στοιχεία σε συνδυασμό με διάφορες αστυνομικές υπόθεσεις που πρέπει να επιλυθούν, γεγονός που την κάνει μοναδική. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι τόσο ιδιαίτερο όσο και απολαυστικότατο!

Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου


6 | Maniac

Δύο άγνωστοι βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια περίπλοκη δίκη της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πάει στραβά. Θα πονηρευτούν, θα τρελαθούν, θα ερωτευθούν. Δύο άγνωστοι που χαλάνε ΟΛΑ τα σχέδια της φαρμακοβιομηχανίας… Τι τους περιμένει όμως ακόμη;

Το τρέιλερ από μόνο του, σε γεμίζει απόλυτα. Θα κάνει το ίδιο κι η σειρά;

To «Maniac» είναι από τις σειρές που περιμένω μανιωδώς στο Netflix από το καλοκαίρι κιόλας, μόνο και μόνο λόγω πλοκής, η οποία περιστρέφεται γύρω από τις φαντασιώσεις και τις ψευδαισθήσεις που έχουν δύο έγκλειστοι σε ψυχιατρική κλινική. Ε, το τρέιλερ ήρθε σαν κερασάκι στην τούρτα, μιας και είχα καιρό να σκαλώσω τόσο πολύ με τρέιλερ σειράς. Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία των 10 επεισοδίων, η οποία βασίζεται σε μια νορβηγική σειρά του 2014 και την σκηνοθεσία της έχει αναλάβει ο Cary Fukunaga του «True Detective». Plus, η Έμμα Στόουν ανταμώνει ξανά με τον Τζόνα Χιλ μετά το «Superbad» και θα δούμε και τον Justin Theroux σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Λέτε να γίνει το επόμενο κόλλημά μας;

Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου

Παραπάνω λοιπόν σου ξεχώρισα κάποιες από τις ολοκαίνουριες σειρές, αλλά και εκείνες που συνεχίζουν με ολόφρεσκιες σεζόν.

Αν ωστόσο δεν είσαι και πολυ φαν του να κάτσεις να «καείς» με τις ώρες ή και με τις μέρες, σου ‘χω κάτι πιο γρήγορο και άμεσο. Μιλάω για τις ταινίες που έρχονται στο Netflix και που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τους δώσεις μια ευκαιρία…

Οι νέες ταινίες

1 | Rogue One: A Star Wars Story

Δεν πρόκειται για νέο Star Wars, μην ανησυχείς. Είναι η προπέρσινη ταινία, του 2016 για την ακρίβεια. Απλώς πλέον θα μπορείς να αράξεις στην κρεβατάρα σου και να την απολαύσεις με την ησυχία σου.

Τι παίζει σ’ αυτό το Star Wars;

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Με τον «Πόλεμο των Άστρων» δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω καλή σχέση, δεν έχω και πολλά να σου πω. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα βασικά. Βάσει κριτικών όμως, κι ειδικά αν είσαι λάτρης όλης της σειράς ταινιών, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αφιερώσεις ένα Σαββατόβραδο να τη δεις ή να την ΞΑΝΑδεις.

Πρεμιέρα: 1 Σεπτεμβρίου


2 | Black Panther

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο T’Challa επιστρέφει σπίτι του στη Γουακάντα – ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου αφρικανικού κράτους – για να ανακυρηχθεί βασιλιάς. Ξαφνικά όμως ένας ισχυρός εχθρός εμφανίζεται από το πουθενά κι εκεί είναι που ο πλέον βασιλιάς, αλλά και ταυτόχρονα «Black Panther», τεστάρεται για τα καλά. Για να τα καταφέρει, πρέπει να σπάσει την ασπίδα δεκάδων εχθρών που απειλούν την ασφάλεια του λαού του. Θα τα καταφέρει;

Ήταν νομίζω καιρός το μπλοκμπαστεράκι του 2018 να είναι διαθέσιμο και στην πλατφόρμα του Netflix, να μπορείς να κάτσεις να το δεις με την ησυχία σου. Όχι μόνο μια φορά, άλλα όσες φορές θες.

Τι διαφορετικό θα δω απ’ όλες τις άλλες Marvelιές;

Ο «Μαύρος Πάνθηρας» αποτελεί μια ακόμη Marvelική δημιουργία, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τον πρώτο αφροαμερικανό υπερήρωα στην μεγάλη οθόνη. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν πρόκειται να σε πείσει να τη δεις. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία εντελώς, πέρα από τα συνηθισμένα superhero movie, κι αυτό γιατί εκτός από τις μοναδικές σκηνές δράσης και τη σούπερ εξελιγμένη τεχνολογία που παρουσιάζει (ο IronMan τρώει σκόνη), δείχνει και τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Αφρικής, που τόσο καιρό πιθανόν δεν είχες ιδέα!

Πρεμιέρα: 4 Σεπτεμβρίου


3 | Sierra Burgess Is a Loser
(Η Σιέρα Μπερτζες Είναι Ξενέρωτη)

Η Σιέρα πρόκειτα για μια ευφυής μαθήτρια Λυκείου, η οποία ωστόσο δεν ακολουθεί τα πρότυπα ομορφιάς της εφηβείας. Εντελώς από το πουθενά, αρχίζει να λαμβάνει μηνύματα από «καυτό» νεαρό, ο οποίος νομίζει πως στέλνει στην κουκλάρα και φέιμους μαθήτρια του σχολείου, τη Βερόνικα. Κάπως έτσι, η Σιέρα συνεργάζεται μαζί της με σκοπό να καταστρώσουν σχέδιο για την κατάκτηση του αγοριού, με ένα απροσδόκητο love-story και μία απρόσμενη φιλία να γεννιούνται.

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβες, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η Shannon Purser, η Barb του «Stranger Things» ντε, σ’ έναν ακόμη Barb ρόλο (αλίμονο που θα την έβαζαν σε κάτι διαφορετικό). Τη συνέχεια απόλαυσέ τη από την οθόνη σου…

Αφού είναι κλασική χαζό-teen κωμωδία, γιατί να τη δω;

Συμφωνώ μαζί σου, ωστόσο πού και πού χρειάζεται και μια τέτοια ταινία να αδειάζει το μυαλό σου. Θα σε κρατήσει λόγω του χιούμορ που συνδυάζει με την εφηβική χαζομάρα και το λοβ στόρι που ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕ ΤΟ ‘ΧΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ. Και για να μη με πεις και κράχτη, να ξέρεις ότι θα ‘ναι από τα πρώτα πράγματα που θα δω αυτό το Σεπτέμβρη στο Netflixάκι, διότι το τρέιλερ της με σκάλωσε αρκετά! Στα συν, ότι περνάει κάποια δυνατά μηνύματα που αμφισβητούν τα στερεότυπα ομορφιάς.

Πρεμιέρα: 7 Σεπτεμβρίου


4 | Hold The Dark
(Η Νύχτα των Λύκων)

Ένας ερευνητής άγριων ζώων παγιδεύεται σε ένα οδυνηρό μυστήριο, όταν καλείται σε ένα απομονωμένο χωριό της Αλάσκας για να βρει τους λύκους που πήραν ένα ντόπιο αγόρι από τη μητέρα του.

Κλείνω με μία ταίνια που έχει κάνει ήδη μεγάλο θόρυβο και αποτελεί προσωπικά την αγαπημένη μου κατηγορία. Ψυχολογικό θρίλερ όσο δεν πάει. Και φυσικά και θα στο αποθεώσω μέχρι να καταφέρει να με διαψεύσει (αμφιβάλλω βέβαια αν θα το κάνει).

Μην είναι κάτι σαν το «Ψάχνοντας τον Νέμο» για… μεγάλους;

Όχι, καμία σχέση. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό σενάριο, πολύ πιο μπερδεμένο φυσικά και με φουλ σασπένς. Περίπλοκο στόρι, αίματα, ανθρωποκυνηγητά κι ένα χαμένο παιδί που όλοι το ψάχνουν. Αν αντέχεις το δράμα που αναμένεται να φτάσει στο κατακόρυφο, αξίζει το διωράκι που θα της αφιερώσεις.

Πρεμιέρα: 28 Σεπτεμβρίου


Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, στο τρέιλερ του Netflix που ακολουθεί:

Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι έκανε την πρώτη πρόβα για τη νίκη της… εε συμμετοχή της στην Eurovision!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET